Ktorý poopaľovací prípravok je najlepší?


Už ste opálené? Verím, že áno, pretože už mám za sebou takmer celý júl. Pozor ale na starostlivosť po opaľovaní. Tento rok sa mi doma nahromadilo týchto prípravkov viac a tak som sa rozhodla spraviť opäť raz takú trošku porovnávaciu recenziu. Spočiatku som si myslela, že je jedno, či používate lacnejší alebo drahší poopaľovací prípravok, ale zistila som, že to nie je celkom pravda a že aj taký poopaľovák by mal čo to dokázať. Ja od neho očakávam hlavne hydratáciu pokožky, pretože po opaľovaní býva moja pokožka suchá a priam cítim, že potrebuje výživu.


Začnem modrým krásavcom od Biodermy Photoderm Apres-soleil. Obal jedna báseň čo poviete? Na moje očko vynikajúca farebná kombinácia. Názov vám po francúzsky asi veľa nenapovie, našťastie je tu anglická pomôcka ako vidíte ide o Refreshing after-sun milk, teda mlieko po opaľovaní. Krém je bielej farby a ľahko sa rozotiera, konzistencia je trošku hutnejšia, ale vstrebáva sa do pokožky dobre. Na moje prekvapenie tento poopaľovák dokonca aj vonia, čo nie je pre lekárenskú kozmetiku úplne bežné. Pre porovnanie na fotke spomínaný Daylong nevonia vôbec. 

A aká mám po ňom pocit na pokožke? Veľmi príjemný, pokožka je vyživená a navyše aj voňavá. Mám pocit, že pokožku upokojil. S týmto krémom mám pocit, že naozaj funguje a robí čo by robiť mal a teda starať sa o výživu pokožky po opaľovaní.

Hodnotenie: 9 bodov

Ďalej tu mám Daylong After Sun Locio - opäť mlieko po opaľovaní s obsahom vitamínu E, dexapanthenolu a glycerínu. Kúpila som si ho na základe dobrej skúsenosti z minulého roka, mala som totiž tiež z tejto značky poopaľovací krém v modrom obale, ktorý nádherne voňal. V domnení, že toto bude minimálne tak isto skvelé som si kúpila od nich znovu mlieko po opaľovaní. Faktom ale je, že toto mlieko nevonia totálne nijako, takže pre tých z vás, ktorí máte radi neparfumovanú kozmetiku to bude určite skvelé, ja som na tom opačne, mám rada, keď kozmetika vonia a preto ma to skutočne sklamalo.

Konzistencia mlieka je pomerne riedka, čo mi tiež tak úplne nevyhovuje a je to cíti aj na pokožke, že nie je tak hydratovaná ako napr. po Bioderme. Oproti Bioderme má však jedno veľké plus a tým je chladivý pocit na pokožke, ktorý pocítite takmer okamžite po natretí. Ako vidíte obal je už trošku prehnutý, pretože toto mlieko som už stihla spotrebovať pred pár dňami a úprimne sa tomu aj teším, pretože na mňa bolo pomerne riedke, nevoňalo a ani moja pokožka nebola nejako extra vyživená. 

Hodnotenie: 6 bodov, lepší priemer vďaka chladivému efektu


Do tretice všetko dobré alebo to najlepšie nakoniec a tu prichádza náš víťaz od značky La Roche-Posay Posthelios Reparačná koncentrovaná starostlivosť po opaľovaní. Toto je môj tohtoročný šampión medzi poopaľovacími prípravkami. Vonia prekrásne, mne sa tá vôňa páči ešte viac ako poopaľovák od Biodermy. Konzistencia je vcelku hutná, niekto by sa mohol zľaknúť, že sa to nebude dať rozotrieť, ale žiaden strach, rozotrieť sa to dá a dokonca sa krásne vsiakne do pokožky, takže nehrozia žiadne nehody. Balenie v tube je fajn, ale samotné vytláčanie asi kvôli hutnosti krému je niekedy riadna fuška. 

Pokožku hydratuje, skutočne to cítite, keď sa natriete, že tento prípravok sa o vašu pokožku fakt stará. Obal sa mi tiež pomerne páči, ale za obal by som dala asi prednosť Bioderme. 

Hodnotenie: bez okolkov 10 bodov

Zhrniem to ešte teda aby ste mali komplexnú predstavu. Daylong chladí, ale nevonia a je dosť riedky, takže do budúcna ho už asi nekúpim, Bioderma má krásny obal aj pomerne pekne vonia a hydratuje pokožku, avšak môjmu nosu viac ulahodil La Roche-Posay, ktorý sa mi zdá, že pokožku hydratuje možno o trošku viac ako Bioderma, ale je to možno len môj pocit, neviem, či je to na 100%. Ak by som to mala porovnať z hľadiska ceny tak určite je najvýhodnejšou kúpou Daylong. Na presnú cenu si už nespomínam, len viem, že keď som si išla nejaký poopaľovák kúpiť tak najlacnejší aký v lekárni bol bol práve tento aspoň v čase mojej kúpy. Mojím víťazom ostáva La Roche-Posay. 

Ťažko povedať, čo je pre pokožku po opaľovaní lepšie, či klasické telové mlieko alebo špeciálne prípravky na to určené. Asi je to dosť individuálne, za seba by som však asi predsa len hlasovala za tie prípravky po opaľovaní, zdá sa mi totiž, že ich úroveň hydratácie je oveľa lepšie a je ju viac cítiť ako po natretí klasickým telovým mliekom. Najradšej som mala produkty dva v jednom, ktoré ale aktuálne už z trhu nejako zmizli. Určite si spomínate na telové mlieka s kvapkou samoopaľovacieho krému. Minulý rok mala ešte tento produkt vo svojom portfóliu aspoň Balea, dnes však nič také nenájdete, čo je veľká škoda, pretože tieto mlieka nerobili fľaka na pokožke ako klasické poopaľovacie prípravky, ale zároveň dodávali pokožke trošku hnedej farby a tým pádom skvele predĺžili efekt opaľovania. 

A čo vy?Používate po opaľovaní nejaký prípravok alebo sa natierate len klasickým telovým mliekom?Nepoznáte náhodou nejakú značku, ktorá ešte vyrába telové mlieka s kvapkou samoopaľovacieho prípravku?

Komentáre

  1. velmi pěkný článek.. já ted mám nějaký od biodermy a je hrozně fajn... :)

    www.lovies47.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.