Lazy make-up - keď sa mi nechce


Líčenie patrí zvyčajne medzi činnosti, ktoré mám celkom rada, ale občas sú dni, kedy ma to až tak nebaví. Niekedy si skrátka chcem od líčenia trochu oddýchnuť a tak hlavne počas víkendov uberám na intenzite a líčeniu venujem minimum času. Pokiaľ som doma tak sa nelíčim vôbec, ale ak treba niekam vybehnúť či už do obchodu alebo na kávu, tak to líčenie musí byť. Poďme preskúmať môj lazy make-up. 

V zime začať bez podkladového krému to proste nejde, v lete sa zaobídem aj bez neho, ale zima je výnimka. Mojím obľúbencom sa stal Eucerin Aqua Porin vo verzii light, krásne vonia, rýchlo sa vstreba do pleti 

Make-up vynechať nemôžem, pretože tak dokonalú pleť proste nemám, tu ma istí Dermacol 24h Control, ktorý zvládne aj čo-to zakryť, krytie má vyššie, takže si s ním vystačím. 

Zmatniť moju mastnú pleť je potrebné za každých okolností, najradšej mám biele, transparentné, sypké púdre, ktoré nemenia farbu make-up. Tento od Catrice síce nie je najdokonalejší, pretože mi s ním make-up začal oxidovať, ale zmatní pleť spoľahlivo. 

Som človek, ktorý bez očných tieňov vyzerá ako keby 3 dni nespal, takže aspoň základný, biely tieň na hornú linku je nevyhnutný. Na tento účel sa mi osvedčil tieň od Gosh v praktickej cerúzkovej forme. Riasenku vynechám, pretože niekedy je potrebné nechať riasy oddychovať. Občas to robím opačne - tiene nie, ale riasenka áno. závisí od nálady a príležitosti.

Bodku celému líčeniu dodá rúž, bez ktorého si už dnes svoj život neviem predstaviť. Momentálne používam Max Factor Color Elixir rúž v odtieni English Rose, ktorý je aj trochu hydratačný, nevysušia sa vám po ňom pery tak skoro je dlhotrvajúci. 

Toto je moja šťastná 5ka, ktorú rada používam hlavne počas víkendov, alebo aj vtedy, ak nemám na líčenie príliš veľa času. 

Z čoho pozostáva Váš minimálny make-up? Tiež mávate občas dni, kedy sa vám do líčenia až tak veľmi nechce?Bez čoho si svoje líčenie neviete predstaviť?

A little bit of English: Everyone have a days when make-up routine is not so important, days when we are lazy. For those days I focus on minimum make-up products. I call it my lazy make-up. This make-up consist of base cream, foundation, mattifying powder, lipstick and eyeshadows. Sometimes I used to replace eyeshadows with mascara. What about you?

Komentáre

  1. Ja nemám problém ísť kdekoľvek nenalíčená :) ale keď už sa líčim, tak mi stačí buď korektor alebo už make-up :) a potom len linky a riasenka a som nalíčená :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne nenalíčená chodievam málokedy, ale sú isté miesta kde to fakt potrebné nie je typu plávanie alebo obchod alebo večerná prechádzka.

      Odstrániť
  2. Obcas i do toho obchodu, ktery mame kousek zabehnu nenalicena, ale jinak je moje minimum velmi podobne tvemu, make-up u me taky nesmi chybet, protoze mam celkem hroznou plet, ale pouzivam ted spise balzamy nez rtenky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Istý čas som aj ja používala len balzamy, ale potom mi okolie povedalo, že som bez rúžu nevýrazná, som dosť bleduľka a nenalíčená pôsobím niekedy dosť unavene, takže istý štandard udržiavam, ale do obchodu viem vybehnúť aj nanelíčená.

      Odstrániť
  3. Já se naučila chodit nenalíčená, když jsem měla prodloužené řasy. Normálně jsem nevylezla nenamalovaná skoro nikam, ale s umělými řasami jsem byla nalíčená pořád. Když jsem je dala dolů, nechtěla jsem se té pohody vzdát a nenalíčená chodím docela často. Mám ale zapovězená místa, kam nenalíčená prostě nemůžu (práce, škola). Jinak název článku Lazy make-up mě dost pobavil :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Umelé riasy som nikdy nemala, ale mala som riasy nalíčené v kozmetickom salóne a páčilo sa mi to, aj keď som si nedala riasenku vyzeralo to dobre. A ten názov vznikol tak nejak sám od seba, ale som rada, že pobavil.

      Odstrániť
  4. Mně nedělá problém jít nenalíčená do obchodu nebo do města. Většinou, když se mi nechce nijak extra malovat, tak sáhnu po BB krému, řasence a lesku. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No BB sú žiaľ pre mňa neznáma kategória, skúsila som pár a zvyčajne boli tmavé, rýchlo sa mi po nich leskla pleť a nekryli nič, takže som to s nimi skrátka vzdala.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.