5 prírastkov kozmetickej taštičky


Keď som si na Vianoce obstarala svoju novú, krásnu kozmetickú taštičku, sľubovala som si, že nebude prepchatá všetkým možným, ako jej predchodkyňa. Avšak sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú. V poslednom čase mi toho pribudlo, čo sa dekoratívky týka, fakt dosť. A verná jednej značke som opäť neostala.


Už dlhší čas som prepadla používaniu tekutých očných liniek a konečne môžem hrdo prehlásiť, že si ich dokážem naniesť. Síce mám pocit, že na každom oku si nakreslím inú, ale aspoň rovnú. Skúšala som už linky Alverde aj S-he, no táto Astor Eye Artist mi pripadá zatiaľ najlepšia. Linka sa nanáša ľahko pomocou aplikátora s pevným hrotom, schne ako všetky tekuté linky, nie krátko, nie dlho. Linky sa mi zvykli počas dňa otláčať alebo sa zvykli vytrácať a slabnúť, táto linka sa na horné viečko neotláča, môžem ju mať nanesenú od rána do večera, žiadne otlačky sa nekonajú. Samozrejme, že linka je ku koncu dňa menej výrazná a trochu sa stráca, ale stále je to slušný výkon. Odlíčenie liniek si vyžaduje niečo na olejovom základe, ja si vystačím s dvojfázovkou Balea.

Hodnotenie: 5 bodov z 5.


Očiam sa dnes budem venovať viac, pretože na scénu prichádza úžasná riasenka Maybelline Colossal Go Extreme. Riasenky Maybelline sú veľmi dobre hodnotené blogerkami a aj ja sama som mala tú česť s riasenkou One by One, párkrát som ju požičala tete a tiež z nej bola nadšená. Tieto riasenky sú skrátka láska na prvý pohľad, prekonali aj moje milované Rimmel Scandaleyes. Riasy sú s touto riasenkou dlhé, výrazné, husté, skrátka dokonalé. Táto riasenka má navyše veľkú, hustú kefku, s ktorou sa mne veľmi dobre pracuje. 

Hodnotenie: 5 bodov z 5


Očné tiene používam čoraz menej, avšak napriek tomu si tiene občas kúpim. Dlho som hľadala pekný zlatý tieň a Catrice Liquid Metal jeden taký vo svojej ponuke má, aj keď mohol by byť ešte trochu viac dozlata. Ide o mono tieň, ktorý je však trvácny, neopadáva v priebehu dňa ani sa veľmi nestráca z viečok. Farba je intenzívna a ak majú v ponuke aj nejaký tyrkysový, tak bežím preň. Jediné, čo mi chýba je nejaký aplikátor, našťastie ako blogerka som takýmto vecičkami predzásobená, takže neprítomnosť aplikátora ma už nenahnevá.

Hodnotenie: 4 body z 5.


Ako som tak minule cestovala autobusom, všimla som si, že niektoré ženy sa stále držia trendu tenkého obočia, to bolo v móde kedysi, ale úprimne tú módu už teraz nechápem, upravené a trochu hrubšie obočie dodáva tvári šmrnc, glanc, skrátka to vyzerá oveľa lepšie, ak je obočie upravené, ale zase nie prehnane. Ja používam ceruzku aj to len trochu, aby to vyzeralo stále prirodzene. Minule nemali môj odtieň v regáloch Essence a tak som siahla po ceruzke Alverde. Zistila som, že nie je hnedá ako hnedá, kým Essence je taká prirodzene hnedá a jemná, táto od Alverde je tmavšia a musím si pri práci s ňou dávať pozor, aby som to neprehnala. Navyše aj kefka na rozotretie ceruzky dostratena nie je úplne ideálna. Nabudúce asi počkám za Essence, výber odtieňov Alverde je nič moc.

Hodnotenie: 2 body z 5


To najlepšie som si nechávala strategicky nakoniec - rúž Moisiture Renew od Rimmel je moja láska od prvého nanesenia. Mám odtieň 260 Amethyst Shimmer. Iste viete, že ja rúže s trblietavým čiže shimmer efektom neznášam, ale tu sa netreba báť, shimmer tam síce je, no takmer ho nevidieť, rúž pôsobí dosť matne. Obal sa mi veľmi páči, to sa musí nechať. Najlepšie sú však účinky rúžu. Asi ako prvý rúž na svete pery fakt hydratuje, myslela som si, že Astor maslo na pery je hydratačné, ale tento rúž hydratuje o 100% viac, nedá sa to s maslom porovnať. Takže názov naozaj neklame a ako majiteľka masla Astor aj tohto rúžu hlasujem rozhodne za Rimmel. 

Jediné, čo tomuto rúžu možno vytknúť, je slabšia trvácnosť na perách, maslo Astor mi drží na perách takmer celý deň, aj po jedle je na perách stále niečo, ale tento rúž si doslova zjete, takže je potrebné ho aplikovať častejšie. Avšak nepotrebujete so sebou nosiť aj balzam aj rúž, tento rúž sa postará o double efekt.

Hodnotenie: 4 body z 5
Z rúžu Rimmel mám asi najväčšiu radosť, nosím ho neustále, maslo Astor už takmer nepoužívam. Odtieň mi perfektne sedí a pristane mi, pri jeho výbere som v drogérii strávila takmer hodinu a predavačky sa ma už trikrát pýtali, či nepotrebujem pomoc,  no ja som len potrebovala čas na rozmyslenie a testovanie. Nebojte sa, testery rúžov si nenášam priamo na pery, nanesiem ich na ruku a potom prstom na pery, o hygienickosti testerov už vieme svoje všetci. Pokojne tento trik nabudúce použite.

Majte sa krásne a teším sa na vaše komentáre.


Komentáre

  1. Ja by som chcela reagovat na spominane tenke obocie. Ono neustalym trhanim chlpky v oboci prestanu rast, takze tie zeny si mozno uz obocie netrhaja, len im jednoducho nerastie lebo v mladosti chceli drzat krok s modou a vythali si ho do tenka. O tejto teme by sa malo viac hovorit a kozmeticky by mali na to upozornovat, aby sa mlade baby tomu vyhli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako to s obočím v tomto smere funguje fakt neviem, no našťastie dnešný trend už tenké obočie nepodporuje.

      Odstrániť
  2. S tým obočím má mačka pravdu :) i keď ja som si kedysi tiež trhala obočie ako besná, ale som rada, že mi aj tak dorastlo späť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho mala tiež kedysi tenké, ale rýchlo ma to prešlo.

      Odstrániť
  3. Na tu tužku od Alverde jsem se taky dívala a tester měl zlomenou tuhu, takže jsem ji nekoupila.
    SimonetaBlog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa pri dekoratívke Alverde stáva, za seba môžem povedať, že ide o tmavšiu hnedú.

      Odstrániť
  4. Taku link by som si male zaobstarat aj ja....len sa bojim, ze by som mala kazde oko absolutne ine, takze preto ostavam takmer stale len pri ceruzke. A ten ruz ma dost zaujal, pretoze ja mam sialene vysusene pery, ale pri tom mam tak rada ruze

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rúž určite vyskúšaj, ja mám tiež permanentne suché pery, je jedno, či je to leto alebo zima, neviem, čím to je, ale proste sa to raz stalo a od tej doby s tým neviem nič spraviť, nech robím čo robím, tento rúž ich fakt nevysušuje. Skús niekedy med len tak naniesť na pery, hlavne keď ma pery pália to pomáha. A linky sa fakt neboj, ja som bývala antitalent na linky, ale táto má pevný hrot, takže sa s ňou linky nanášajú ľahko.
      Bianka

      Odstrániť
  5. Skús tekutú linku aj od Rimmel alebo Eveline s pevným hrotom, schnú mi rýchlejšie ako táto Astor a výdrž majú rovnakú, no cena je trocha nižšia :) rúž ma veľmi zaujal, keďže stále zvláčam rúže aj balzamy :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Túto som kúpila za poukaz, takže to cenovo nebolo také hrozné. Rimmel by som ale určite vyskúšala, k Eveline veľmi nemám prístup, aspoň v našich drogériách túto značku čo sa týka dekoratívnej kozmetiky nedostať.

      Odstrániť
  6. Z tvých přírůstků se mi nejvíc líbí řasenka. Mám v plánu koupit si Sensational. S názorem na obočí souhlasím s Bielou Mačkou

    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Co se týče obočí, tak já ho mám dost řídké, takže dokreslovat potřebuje, i když ne vždy na to mám čas, ale rozhodla jsem se, bych v průběhu tohoto roku chtěla navštívit v nějaké Sephoře Brow Bar od Benefitu a obočí si nechat pořádně upravit :) A tekuté linky mám nejraději od Dermacolu, jsou krásně černé a drží jako přibité celý den :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprava obočia je skvelá vec, ja som na tom bola zatiaľ tuším raz alebo dvakrát, inak to robím sama, ale pokiaľ sú také možnosti tak to rozhodne využi. Pri výbere liniek sa riadim tým, aký majú aplikátor, ten tenký štetček nie je nič do mojej ruky, neviem s ním pracovať a neviem, aké má Dermacol v ponuke.

      Odstrániť
  8. Catrice bych rada vyzkousela.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.