5 produktov pre objem vlasov


Pokiaľ ste sa tak ako ja narodili s vlasmi, ktorým objem akosi chýba, pátranie po zázračných produktoch pre objem určite poznáte. Začína to samozrejme už pri umývaní vlasov voľbou správneho šampónu, no cesta za objemnými vlasmi tu zďaleka nekončí. Zistila som, že styling je v tomto smere veľmi dôležitý a fén je môj najlepší kamarát. 


Umyť a vyfénovať si vlasy je super, no trvalý objem až do ďalšieho umytia to skrátka nezabezpečí a tak som hľadala a našla produkty, ktoré objem vyčaria. Všetky produkty, ktoré vám dnes ukážem majú navyše jednu pre jemné vlasy dôležitú vlastnosť a tou je, že vlasy nijako nezaťažujú, takže mastné vlasy nehrozia.


Inak ako suchým šampónom sa skrátka začať ani nedá. Okrem odmastenia vlasov im totiž dokáže dodať objem. Pokiaľ sa chystáte na nejakú akciu alebo skrátka len chcete, tak ako ja, aby vaše vlasy mali objem, toto je zaručene fungujúca cesta. Ja si ho nanášam väčšinou večer, nastriekam, nechám pôsobiť a následne vyčešem hrebeňom s hustými zúbkami. To mi zaručí dokonalý objem. Čo sa týka značiek, najlepšie mi prídu Klorane, Batiste a najnovšie aj farebné verzie Balea. Pozor len na pričasté používanie tohto zázraku, mohla by vás začať svrbieť vlasová pokožka. Ja tento trik používam skôr príležitostne.



Ďalší úžasný suchý prípravok je suché tužidlo na vlasy tzv. powder. Na mojom blogu nejde o nič nové, je to skrátka to najlepšie tužidlo na svete, lebo vlasy nemastí a objem sa drží, až kým si vlasy neumyjete. Problémom je len pochopiť spôsob aplikácie, v návode sa totiž uvádza nasypať si produkt priamo na vlasy, to však rozhodne neodporúčam, vlasy to zlepí a objem nedosiahnete. Ja si ho nanesiem v mini množstve na prsty a vmasírujem do vlasov, pekne ku korienkom. No a potom kedykoľvek si vlasy prehrabnem rukou, objem je na svete. 



A teraz nasledujú dvaja moji noví pomocníci značky Tony and Guy. O paste na vlasy som už písala v tomto článku. Nanášam si ju vždy do mokrých vlasov pred fúkaním, zatiaľ len do dĺžok, no hádam by to škodu nenarobilo ani pri korienkoch. Pasty stačí minimálne množstvo, ale pozor, ak si vlasy nesušíte fénom, neviem či by to malo svoj efekt, ja fén resp. kulmofén používam vždy. 



O soľných sprejoch ste už určite počuli, ja tiež, no skúsiť nejaký sa mi podarilo až teraz. Tento Sea Salt Textourising spray používam už nejaké dva-tri mesiace a spočiatku som jeho kúzlo nechápala, kým som si na blogu Alex neprečítala článok, ako to s tým sprejom robí ona a potom to už fungovalo. Prípravok si nastriekam do dĺžok tesne pred fénovaním a potom už vlasy len vyfúkam. Objem je cítiť a drží sa parádne. Vlasy sú ľahké, čo jemné vlasy zvlášť potrebujú. Navyše sa mi zdá, že soľný sprej robí vlasy takými akoby pevnejšími. 



Posledným produktom je niečo, čo má doma asi každá žena a tým je lak na vlasy. Aj ten si pri tvorbe objemu vlasov našiel svoje jedinečné miesto. Opäť ho nastriekam do polosuchých vlasov a následne vlasy vyfénujem. Objem je zaručený, no skôr tak na deň a treba si dať pozor na to, o aký lak ide. Mne najviac sedia laky Syoss, po väčšine ostatných mávam mastné vlasy. 

V zásade platí, že pokiaľ túžite po objeme, bez fénu to skrátka nepôjde. Prípravky pre objem je vhodné aplikovať tesne pred fénovaním a nepoužívať všetky naraz, to by vlasy nemuseli zvládnuť. Práškové produkty sú pre objem vlasov tiež veľmi prínosné, takže ak poznáte nejaké ďalšie zázraky na vlasy v podobe prášku, sem s nimi. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty pre objem vlasov používate vy. Poznáte aj niektoré z mojich vlasových pomocníkov?



Komentáre

  1. Zaujalo ma suche tuzidlo Taft. Ono len dodava objem, alebo aj drzi tvar zlozitejsich ucesov, kedze ide o tuzidlo? Suchy sampon Balea mne osobne nevyhoval. Batiste su lepsie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neskúšala som ho na fixáciu účesov. Keď si ho však raz nanesieš do vlasov, tak jeho efekt skrátka nezmizne, ostane až kým si vlasy neumyješ. Je to tužidlo takže predpokladám, že by malo aj držať účes ale neskúšala som to.

      Odstrániť
  2. Tak Taft púder ma teda prekvapil, je super, že zaberá a vytvorí objem. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno produkt je menej známy, no fakt funguje. Vyrába ho viacero značiek, ja mám tento už pár rokov a nedarí sa mi ho minúť.

      Odstrániť
  3. Tento článok je ako stvorený pre mňa. Mojím vlasom tiež chýba objem. Po umytí používam penové tužidlo, potom ich vyfénujem no požadovaný efekt žiaľ vždy vydrží len pár hodín. Objem občas dodávam suchým šampónom no rozhodne využijem i pomocníkov, ktorých odporúčaš :)

    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suchý šampón je úžasná vec. Penové tužidlá ja nejako nemôžem, skoro všetky, čo som mala mi vlasy dosť zaťažili. Objem vlasov je skrátka boj, ale zase asi by sme sa nudili, keby nebol.

      Odstrániť
  4. Super clanok, o solnom spreji som doteraz vobec nepocula, v podstate z tychto veci pouzivam len suchy sampon :D, ale chystam sa aj na puder na objem a mozno sa poobzeram po tom solnom. Lak na vlasy si ja vobec dat nemozem, pretoze su potom tak domotane, ze ich cesem pol dna :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, že lak používam zo všetkých prípravkov asi najmenej. Soľné spreje sú fajn a majú ich viaceré značky, no ja som skúšala zatiaľ len tento.

      Odstrániť
  5. Super článek, hodně inspirace a rad :-) Nejvíce mě zaujal suchý šampon od Taft - díky za tip! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Púder na vlasy mám aj ja, len myslím, že je to Got2be a môžem potvrdiť, je perfektný a dokáže vyčariť úžasný objem!:) Pasta na vlasy ma veľmi zaujala, určite sa po nej pozriem, takisto aj po soľnom spreji:) Mne naopak laky na vlasy od Syoss vôbec nesedia, akurát mi nepekne zlepujú vlasy a ten svoj obľúbený som ešte stále nenašla:/

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lak na vlasy je veľký problém nájsť taký, aby našim vlasom sedel. A tie púdre na vlasy majú viaceré značky, doma mám tuším aj Got2be a tu zase Taft, no sú neminuteľné.

      Odstrániť
  7. Ten se povedl ! :) Já tedy kromě základního šamponu a kondicionéru miluju na vlasy suché šampony Batiste a olejíčky :).

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suché šampóny určite áno, tie oleje sú skôr starostlivosť, s objemom si nevedia nejako poradiť.

      Odstrániť
  8. Tak ja mám vlasy fakt hrozne spahle a riedke. Od puberty skúšam snáď asi všetko. Cez bylinky až po rôzne prípravky. A nikdy nič nepomohlo. Problém je že moje vlasy neznášajú fén. Po ňom sa lámu a sú bez lesku. Joj fakt už neviem čo s nimi asi nakrátko ako kedysi ��

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem o čom hovoríš, sestra má také vlasy a musí si ich umývať neustále. Žiaľ čo viem nedá sa s tým veľmi nič urobiť. Prírodné šampóny boli pre moje vlasy to najhoršie riešenie, mala som ich bez objemu, spľasnuté a rýchlo mastné.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.