Ako dopadla kozmetika z Grécka?

Grecka kozmetika dovolenka

Minulý rok som navštívila Atény a samozrejme som si odtiaľ priniesla aj najekú kozmetiku. Na instagrame ste mali možnosť vidieť, o čo konkrétne šlo. Niečo z nákupov som už otestovala a myslím, že je čas na recenziu. Úprimne tej kozmetiky tam mali fakt dosť a ja som si doniesla tuším až 5 úlovkov. Rozhodne by som sa do Grécka vybrala znova, bolo tam fakt nádherne. Poďme však už ale k tej kozmetike.

Apivita pletova maska z Grecka

Tenotkrát som si fotky spravila vopred, takže dýchajú letom a dovolenkovou atmosférou. Ak ste sa ešte nerozhodli, kam tento rok pôjdete, tak ja odporúčam Grécko. I keď no dovolenky a situácia vo svete zatiaľ spolu neladia, ale nádej je tu stále. Začnem produktom, na ktorý som sa tešila asi najviac zo všetkých a je ním pleťová maska od Apivita. Je to prírodná kozmetika, ktorá je dostupná aj u nás na notino.sk. Samozrejme priamo zo zdroja vychádza kozmetika cenovo lepšie. Ja som siahla po hydratačnej maske s Aloe Vera. Maska je riedka, mierne gélová a je mierne zelená. Po nanesení však splynie s pleťou a vy o nej ani neviete. Vonia sviežo, prírodne a jemne takže toto by vám prekážať nemalo.

Maska je balená prakticky v 50 ml tube a vyšla ma na nejakých cca 9 EUR. Obal je krásny a masku by ste mali spotrebovať do 12 mesiacov od jej otvorenia. V zložení som našla na prvých priečkach dokonca jojobový olej a bambucké maslo. Základom sú samozrejme voda a glycerín. Kompletné zloženie som vám našla na linku tu. Mňa osobne tá maska príliš nenadchla. Síce sa s ňou skvelo pracuje, dlho vám vydrží a nemá blbé sáčkové balenie, avšak inak mi príde slabá ako čaj. Hydratuje síce nejako základne, ale nejde o žiaden zázrak. No a navyše masku by ste si mali na pleti nechať čo je vylúčené. Vytvára totiž taký povlak, ktorý keď si prejdete prstom po pleti tak ho cítite. A nie je to nič dvakrát príjemné. A keď ju z tváre umyjete tak je všetko efekt masky logicky preč. Ja som tomuto produktu na chuť neprišla.

Hodnotenie: 2/5 bodov, myslím, že sú aj lepšie.

Olivove ruzove mydlo

Fajn povedala som si, že asi som netrafila typ masky nevadí. Prejdeme ku mydlu s obsahom olivového oleja s vôňou ruže Greek Horizons. Zloženie je veľmi easy, máte tam len pár ingrediencií: Sodium olivate, water, tetrasodium glutamate diacetate, sodium chloride, parfum, cintronello, geraniol, linalool, butylphenyl, metylpropional, CI 51319 a CI 14720. Nepýtajte sa ma, čo značia tie dve posledné číselne označné zložky. Každopádne ako vidíte, základom mydla je sodioum olivate čo mi vyhodilo ako olivový olej. Logicky som čakala, že mydlo bude super hydratačné. No a ono je super vysušujúce. Skrátka znova nič extra, na pleť nepoužiteľné a na ruky bez následného krémovania tiež nie. Ostáva ním čistiť štetce, no aj tie sa mi zdajú nejaké tuhšie po použití tohto mydla. Jediné jeho plus je fajn vôňa. Inak sa fakt neoplatí doň investovať.

Hodnotenie: 1/5 bodov.



Ďalšie mydlo, ktoré som si kúpila je od značky Malama. Ide o ručne robené mydlo s olivovým olejom a kamilkou. Zloženie je extra easy: saponified olive oil, cocount oil, chamomille. To je všetko a poviem vám, aj toto ruky vysušuje. A myslím, že za to môže tá tretia látka. Pokiaľ viem tak roztok z kamiliek sa používa na výplach hrdla, aspoň mne ho predpísali po vybratí mandlí. Myslím teda, že táto zložka príliš hydratovať nebude. Kamilka alebo harmenček ak chcete má hlavne protizápalové účinky. Na ruky je to však ako mydlo slabé a vravím, vždy si musím dať aj krém. Takže za mňa na ruky nie a na pleť to bude vysušovať podľa mňa rovnako.

Hodnotenie: 1/5 bodov. 

Kondicioner na vlasy s olivovym olejom

Pleťovka nezabrala, skúsime teda vlasy, kondicionér to už zachrániť musí hovorím si. Nuž a veru ani ten nie je oveľa lepší ako doposiaľ vyskúšané produkty. Poďme však po poriadku, ide o kondicionér s olivovým olejom. Balenie je akurátne 100 ml takže na cesty aj mimo nich je super. Mne trvalo vcelku dosť kým som ho minula. A veru to bol boj nakoľko mi nepríde zázračný. V zložení je síce môj top vlasový ala olivový olej hneď na tretej priečke čo je super, avšak zjavne to nestačilo. Produkt neobsahuje parabeny, ale silikóny žiaľ áno. Dimethicone je v zložení na vcelku vysokých priečkach. Takže je vám jasné prečo u mňa produkt nefunguje. Cítim ho na vlasoch, je na mňa ťažký, zbytočne akoby mastný a skrátka nie je dobrý. Mám pocit, akoby s ním mali moje vlasy sto kíl. Nemastí ich síce, ale okrem toho nerobí nič iné. Nanášam si ho pravdaže len na končeky, ale ani zlepšenie rozčesávania som nezaznamenala. No a navyše sa množstvo ťažko odhaduje nakoľko je kondicionér dosť tekutý. Takže ani toto nevyšlo, produkt ma vyšiel v Grécku na 3,50 EUR čo nie je veľa ale môj top od Yves Rocher neprekonal ani náhodou. Odporúčam si tie peniaze radšej ušetriť.

Hodnotenie: 1/5 bodov.

V zásobe mám ešte jedno mydlo, ktoré mi doniesla kamoška z jej pobytu v Grécku. Ak však ani ten nezaberie tak už veru neviem. Krém, ktorý vidíte na obrázku je kúpený v Grécku, ale pochádza z Turecka a zatiaľ som sa k nemu príliš nedostala. Dala som si ho asi dvakrát a tiež mi neprišiel nejaký super. Ako ste pochopili, hlavnou ingredienciou, na ktorú som pri kúpe gréckej kozmetiky stavila bol ich preslávený olivový olej. Zdá sa však, že v kuchyni a v čistej forme sa uplatní rozhodne viac.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte vaše skúsenosti s kozmetickou z Grécka. Tiež ste pri nákupoch kozmetiky v zahraničí šliapli vedľa?

Komentáre

  1. Apivitu jsem jeden čas taky používala, jejich čistící gel byl super. Ale už dávám přednost čistě přírodní kosmetice.

    Simple living: Probuzení ze zimního spánku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že Apivita je tiež prírodná kozmetika. Asi som tou maskou skrátka trafila vedľa.

      Odstrániť
  2. Tak aspon nemusis kvoli tomu opät cestovat do Grecka :-)
    Kazdopadne kozmetika je fajn suvenir. Lepsie ako magnetky, sosky atd. Clovek ju spotrebuje a nemusi v byte hromadit zbytocnosti.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru ušetrím za cestovné :)
      No máš pravdu, tých ozdobných vecí, ktoré len zaberajú miesto mám doma fakt dosť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.