Červených rúžov nie je doma nikdy dosť

Cervene ruze na pery

Červená farba u mňa dlhé roky dominovala aj v oblečení. Postupne som si ju zamilovala aj na perách a dnes je červený rúž takou mojou osobnou značkou. Výrazné pery musím mať za každých okolností a rúže nevynechávam ani pod rúškom. Skrátka stále musím nejaký mať. Bez rúžu na perách sa cítim akási nesvoja, priam až nahá. Milujem štýl Femme Fatale takže čierne linky a červený rúž. Mňa s nevýrazným líčením skrátka nestretnete. Okolo Vianoc ku mne prišli až 3 nové, červené rúže a ja vám ich dnes bližšie predstavím.

Kanadská značka MAC (Make-up Art Cosmetic) je preslávená svojou kvalitou po celom svete. Ja som počula a čítala veľa pozitívnych recenzií hlavne na ich rúže. Pri rúžoch som totiž ochotná priplatiť si za kvalitu nakoľko chcem, aby bol rúž komfortný a držal na perách čo možno najdlhšie. Nakoľko mám rada matné rúže šla som do verzie Matt Lipstick. Priamo v Bratislave má značka kamennú predajňu, kde som si bola vybrať svoj ideálny odtieň červenej. Našťastie mi pomohol môj milovaný rúž Rimmel podľa ktorého som si hľadala farbu. Rimmel sa už v tomto odtieni nevyrába a tak som potrebovala náhradníka. Vybrala som si odtieň 630 D for Danger čo je krásna studená, bordovo-červená farba. Ako šitá na mňa čo vám poviem. Obal je pomerne jednoduchý a hlavne skladný. Ja by som možno dizajnovo rúže vylepšila, ale zase nie je to až tak podstatné.

Kvalitou je toto naozaj kráľ všetkých rúžov, ktoré doma mám. Vydrží takmer celý deň, zvládne aj jedlo a navyše pery nevysušuje. Cítim sa s ním fakt komfortne, je taký maslový a tým pádom sa s ním perfektne pracuje. Vydrží omnoho viac ako môj doposiaľ neprekonateľný rúž značky Rimmel. Takže som maximálne spokojná a aj napriek vyššej cene rúže MAC odporúčam. Kúpite ich dokonca už aj na Notino.sk. 

Prínosom adventného kalendára značky Yves Rocher bol tiež červený rúž. Opäť šlo našťastie o matný rúž vo farbe 156. Krásny zlatý obal na mňa urobil dojem a tieto rúže som chcela už dlhšie skúsiť. Tiež som na ne počula dobré ohlasy, no ako vidíte, rúž prišiel aj sám. Farba je červená, má skôr neutrálny a jemne oranžový podtón. Chápeme sa asi, že pre mňa nie je úplne ideálna. Odporúčam túto farbu skôr ženám ktoré majú teplý alebo neutrálny podtón pleti. Na moje prekvapenie mi však rúž relatívne sedí a dá sa na tú farbu zvyknúť. Rúž má však pre mňa jeden dosť zvláštny problém a ním je nanášanie. Rúž je akoby suchý a nedá sa rovnomerne a poriadne naniesť. Nekreslí sa s ním dobre a mám pocit, že farbu neviete naniesť dosť výrazne v jednej vrstve. Vrstviť rúž na pery to som teda ešte nezažila, no v tomto prípade to inak nejde. Suché pery z neho mať nebudete, no to nanášanie mi pripadá dosť slabé. A slabá je aj jeho výdrž, dlho to teda rúž nedáva, pár hodín tak 2-3 a je preč. A navyše vonia čo mi pri rúžoch príde zbytočné. Vyskúšala som avšak kúpiť ho neodporúčam. 

MAC Rimmel Yves Rocher ruze

Posledným je rúž Avon vo farbe Magenta Marathon. Keď som si ho vyberala musela som si zvoliť odtieň len podľa online paletky. Tu som mala dosť obavy, čo som si vybrala a či mi tá farba bude sedieť.  Je to však úplne nádherná červená, trochu jemnejšia a svetlejšia ako doteraz spomínané rúže, no prekrásna. Tá farba sa mi veľmi páči, vidím v nej veľa svetlej ružovej, trochu teplej oranžovej a červenej. Sedí mi dokonale a aj preto nosím rúž veľmi rada. Mám k nemu však isté výhrady a nimi je hlavne vysušovanie pier. Rúž je už pri nanášaní dosť suchý a na perách cítite to isté. Síce používam balzam pod rúž no ani ten moje pery nezachráni pred vysušením. Rúž vydrží nejakých cca 5 hodín, aj po jedle vám ešte niečo ostane, no je veľmi suchý. Pre tú farbu mu to však viem odpustiť, no na treskúsucu zimu ho neodporúčam. Pery vysušuje pomerne dosť.

Máme tu teda 3 rúže a chcelo by to nejaké porovnanie. Za seba určite najviac odporúčam rúž MAC a to aj napriek vyššej cene. Celkom sa mi páči aj rúž Avon i keď pery vysušuje. Rúž Yves Rocher mne sedí najmenej a ťažko sa s ním pracuje. Na druhej strane je však pravda, že tak ako Avon vám pery nevysuší asi nič. Kvalitou to však jednoznačne vyhral MAC. Myslím, že investovať do rúžov sa oplatí. Rúže vám vydržia dlho a preto si myslím, že aj vyššia cena nie je prekážkou. Osobne som uvažovala aj nad rúžmi Guarelin či Yves Saint Laurent. Za ceruzku na obočie by som také peniaze asi nedala, no čo sa rúžov týka určite áno.

Majte sa krásne a dajte mi vedieť, aké rúže máte najradšej a či do nich zvyknete investovať. 


Komentáre

  1. Červenou rtěnku by podle mého měla mít doma každá žena, alespoň jednu :) :D Za mě je červená rtěnka hrozně sexy a ženu hodně změní :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si to isté, sme na rovnakej vlne. Červený rúž žena musí mať :)

      Odstrániť
  2. Počula som veľa názorov od žien, že červená im nepristane, je príliš vulgárna... Ja si myslím, že každá žena si nájde ten správny odtieň, ktorý bude najviac ladiť s jej pleťou, pokožkou, vlasmi, očami... :) A každá žena si zaslúži cítiť sa sebavedomo práve v červenom odtieni rúžu :)
    Nicol z World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež poznám tieto názory. Myslím, že na nosenie červeného rúžu treba určite aj istú dávku sebavedomia. Avšak aspoň 1 by mala mať doma každá žena.

      Odstrániť
  3. Ahoj, zrovna nějakou tu červenou sháním, avšak vidím to spíše na tekutou. Od MACu mám na wishlistu tuším, že Teddybear odstín, měl by to být jeden z jejich nejslavnějších nude odstínů. No do jara musím nějakou tu červenou splašit. Měj se krásně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sabina tekuté sú určite skvelé a hlavne dobre držia. Ak nájdeš nejakú pohodlnú daj vedieť, mne zatiaľ tekuté pery vysušovali.

      Odstrániť
  4. Já červenou miluji! Mám hlavně a skoro jen červené rtěnky, pořád bych nakupovala další a když ji mám, přijdu si, že jsem to víc já. Červená je prostě stálice a klasika, která podle mě sluší každé! 🙏🏻

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako tak čítam komentáre tak vidím, že mnohé ženy majú na červený rúž podobný názor ako mám ja. Ja som si tiež minule pozerala v obchode rúže a samozrejme zase červené :)

      Odstrániť
  5. Já bych chtěla hrozně zkusit od Macu. :) Jinak červené rtěnky miluji, jeoblíbenější mám 16H od Dermacolu, protože ta opravdu drží. A pak Kate od Rimmelu.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si tú radosť s MAC rúžom sprav. Za mňa je najlepší. A vidím, že máš rada podobné rúže ako ja :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.