Vitamíny a minerály pre dobrú náladu

Jesenná depresia, jarná únava, PMS či krátkodobý psychický nekomfort. Som si istá, že aspoň s jednou formou "zlej nálady" ste sa už vo svojom živote stretli. Ja so všetkými a jeseň bola dlho môj úhlavný nepriateľ. Je to jediné ročné obdobie, ktoré fakt nemusím a najradšej by som ho celé prespala. To platilo tak do predošlého roka. Vtedy mi totiž môj otec poradil skúsiť na jesennú depku vitamín D. Hm zaujímavé, v živote som o tom nepočula no za pokus nič nedám. Ako to celé dopadlo a prečo sú vitamín D a Horčík v našom tele aj živote tak dôležité sa dočítate v ďalších riadkoch.

Vrátim sa späť k jesennej depresii, ktorú vďaka vitamínu D už zvládam perfektne. Veru, vitamín D by sme mali používať celý rok. Aj teraz počas leta pretože zo slnka ho nevieme získať toľko, koľko naše telo potrebuje. Nie som nejaký expert na to, čo všetko vitamín D robí. Viem však ako extrémne pomáha s náladou či príznakmi PMS. Za mňa je D-čko zdroj energie a skvelej nálady. Užívam ho denne už vyše roka a tie zmeny sú cítiť aj vidieť. 

Nedávno som mala možnosť vyskúšať vitamíny značky 21th Century. Je to americká značka, mne doposiaľ neznáma avšak má dosť široký sortiment a zastúpenie aj na Slovensku. Kúpite ju na tomto e-shope a čo som bola prekvapená - má dosť priaznivé ceny. Pokiaľ viem mali by ju čoskoro mať aj v lekárniach, no zatiaľ sa k nim viete dostať aspoň takto cez e-shop.

Okrem vitamínu D už dlhodobo fungujem aj na horčíku. Tiež veľmi dobre zaberá na PMS, svalovú únavu napríklad po tanci či inom športe. No a čo musím spomenúť - AJ NA SPÁNOK. Asi viete, že som Spánková a vzťahová koučka a horčík rozhodne odporúčam. Upokojí telo aj myseľ a vy lepšie zaspíte. Nie, nie je to žiaden "originál liek na spanie". To v žiadnom prípade je to skrátka minerál. Avšak funguje perfektne. Dokonca pomáha aj s pocitom ťažkých nôh, ktoré napríklad ja zase počas PMS mávam. Takže ženám Dčko a horčík rozhodne odporúčam.

Môj partner si dáva horčík aj po cvičení takže myslím, že aj páni z neho majú obrovský úžitok. Čo si však myslím, že je ešte mega super na horčíku je, že zaberá aj na ľudí ako ja - "chodiace meteo stanice". To sa mi zvyklo diať hlavne v práci. Žiaden vzduch, blížiaci sa dážď a moja energia na nule. A hlava to vám nebudem hovoriť - tá mi šla vystreliť. S horčíkom som to však zvládla. Tento od 21th Century je navyše veľkosťou prehltnuteľný. Niektoré horčíkové tabletky sú tak hrubé, že sa s nimi idete zadusiť. Tieto sú asi prvé, ktoré dokážem stráviť a to ja nemám s tabletkami bežne problém. 

Ja som si už svoje super vitamíny našla. Pokiaľ sa vám, tak ako mne, lepšie nakupuje online, rozhodne odporúčam navštíviť e-shop Centurionvitamin.sk Ja sa veľmi teším hlavne z horčíka, pretože sa dá normálne prehĺtnúť. Ja viem, nie som síce dôchodca avšak niekedy sa mi príliš hrubé lieky proste nedajú "zjesť". 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte aké vitamíny "dobrej nálady" používate. 


Komentáre

  1. Téda, tolik zajímavých článků, mám co dělat je všechny přečíst. Skvělá práce, moje milá. ♥ A co se vitamínů týče, přiznám se bez mučení, že si hodím maximálně rozpustný céčko do vody, ale budu se muset zamyslet a napravit to. ;-) Měj se kráááásně, Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj Cčko do vody sa počíta samozrejme. Veľmi sa teším, že sa ti moje články páčia :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.