Čo si pribaliť na Pasienky


Dnes vám prezradím jedno tajomstvo - zaľúbila som sa, ale mojou láskou nie je nejaká konkrétna živá bytosť, avšak ide o lásku k vode a plávaniu ako takému. Od mojej prvej návštevy aquaparku v Poprade ubehol už nejaký ten rok a ja plávanie v bazénoch skrátka milujem. Rozhodla som sa, že aj napriek tomu, že sa leto už skončilo, s plávaním som neskončila. Našla som si pre túto aktivitu vhodnú parťáčku a problém bol vyriešený. Mimochodom, plávanie je vraj veľmi dobré na chrbticu, samozrejme je vhodné aj na iné veci, je to proste nenásilný a zábavný šport, ktorý vás navyše aj lieči, takže máte to dva v jednom.

Vopred upozorňujem že nie som žiaden profesionálny plavec, od toho mám fakt ďaleko, ale plávanie mám rada a užívam si ho a to je myslím podstatné. Kedže sa istý čas môjho života prechodne zdržiavam v Bratislave tak sa tu vyskytla ďalšia úloha - nájsť vhodnú plaváreň. ktorá bude mať pomerne teplú vodu, primeranú hĺbku bazéne, bude dobre dostupná, kde sa dá vypožičať fén na vlasy, inak do bazéna ani nejdem - no a vznikla z toho Plaváreň Pasienky. Nachádza sa pri Poluse, fakt blízko od zastávky. 

Ani by som neverila, čo všetko na takú plaváreň si človek potrebuje zo sebou vziať. Ja si vždy nabalím skoro plnú tašku vecí a nič z toho nie je zbytočnosť, práve naopak, pár vecí by sa mi ešte stále zišlo pribaliť. Čo teda zo sebou stále ťahám? Je toho fakt dosť.

Plavky - no taký detail, ak nemáte plavky, takže ste tam vlastne išli zbytočne. Takže proste nejaké hocijaké vaše obľúbené plavky, ktoré držia na svojom mieste a prežijú aj nejaké tie plavecké manévre, hlavne pozor na vrchný diel, ten vie občas zradiť. 

Plavecké okuliare a štuple do uší. Plavecké okuliare a štuple mi raz kúpil brat na narodeniny, vtedy som nechápala načo sú mi okuliare, nikdy som nemala problém vo vode otvoriť oči, ale viete čo, je to veľký rozdiel, s okuliarmi sa vám pozerá fakt lepšie a naviac máte oči menej podráždené. Mne sa často stáva, že ma z chlórovanej vody oči štípu, sú suché, červené a unavené. Používať plavecké okuliare sa mi fakt vyplatilo, problémy sú minimálne. Štuple sú povinná výbava pre mňa, dávno som chodila ešte na základnej na plavecký a chytila som zápal stredného ucha, od tej doby voda do uší nesmie - zákaz. 

Obuv - nie do vody, ale po areáli sa vám zíde - či už preferujte žabky, alebo nejaké iné gumenné šľapky, je to na vás. Ja som si minule obuv zabudla a poviem vám, nebolo to nič príjemné, mala som pocit, že pleseň na nohách budem mať do 5 minút, netvrdím, že na Pasienkoch je to nejaké hrozne zlé a nehygienické, no pohybovať sa bez obuvi nie je najlepšie riešenie. 

Uterák alebo osuška - čo máte radšej, ja si nosím jeden univerzálny aj na vlasy, osuška je veľká a vlasy sa mi do nej ťažko zatáčajú, viete robím si ten klasický turban, aby som si vlasy vysušila. Ja plávam totiž takmer výlučne pod vodou, takže suché vlasy po kúpaní mi nehrozia. 

Šampón, kondicionér - nutná výbava, šampón používam aj ako sprchový gél, ja viem, že to nie je ideálne, ale raz to moja pokožka snáď prežije, ťahať si zo sebou celú kozmetickú výbavu sa mi fakt nechce. Kondicionér je skutočne nutnosť, inak by som si vytrhala asi polovicu vlasov, ešte lepšie je, keď si donesiem masku alebo kúru, skrátka jedného rozčesávacieho pomocníka.

Hrebeň na vlasy - mužom by bol asi na nič, no nám ženám uľahčuje život a rozčesávanie neskutočne. Berte si taký, ktorý nemá príliš nahusto zúbky, skôr taký redší, s ktorými sa lepšie češú mokré vlasy.

Tyčinky do uší - na vyčistenie a dosušenie uší skvelý pomocník, po tých štupľoch v ušiach sa fakt hodia. 

Spodné prádlo - áno, strašne dôležitá vec, raz som bola u nás doma na plavárni a zabudla som si ho, našťastie bolo leto, takže som nejako rýchlo prešla cez ulicu, ale nebolo to nič príjemné. Od tej doby si spodné prádlo vkladám do tašky deň pred plávaním, nech mám istotu, že tam naozaj je. 

Jedlo a pitie - plávanie vie človeka riadne vyšťaviť, aj keď plávate len tak rekreačne ako ja, vodu potrebujem vždy a niečo sladké na vyrovnanie hladiny cukru v krvi sa vždy zíde, je to taká moja sos záchrana. 

Hygienické vreckovky - tie sa hodia snáď vždy, všade a na všetko.

Odličovacie obrúsky - v prípade, ak nejdete priamo z domu, ale napr. z práce, kde ste boli nalíčená je dobré ich mať po ruke, odličovanie s nimi je fakt rýchle a jednoduché a nezaberie vám veľa miesta ani času. 

Make-up - ten ja nosievam len občasne, závisí od toho, kam po plávaní idem, chlórová voda mi totiž vždy dosť zvýrazní červené stopy po akné, takže ak by ma čakala dôležitá schôdzka, tak si make-up dám, inak nie. 

Chlórová voda nie je pre pokožku nič príjemné, sama cítim po kúpaní pocit vysušenosti a sprcha tomu vôbec nepomáha, kamoška si už minule pribalila aj telové mlieko, mne sa to nechcelo ťahať, no asi najbližšie si vezmem aj ja. 

Čo všetko nosíte na plávanie vy? Rada sa nechám poučiť a vylepším si tak svoju tašku o nejaké skvelé veci.


Komentáre