Čudné praktiky v MHD 94



Takýto veľký autobus je už len ilúzia. Každý pracovný deň cestujem do práce a z práce bratislavskou MHD 94. Počas letných prázdnin jazdili na tejto linke len malé autobusy, beriem, veď školáci mali prázdniny, takže šetrenie malo celkom zmysel, nevadilo mi to, aj keď boli autobusy občas natrieskané dalo sa to prežiť.
 

Aby som vás uvidela do obrazu 94 premáva medzi Petržalkou - Holíčskou a Blumentálom - Staré mesto. V blízkosti Blumentálu je ulica Vazovova, kde sa nachádzajú školy ako gymnázium či STU. Takže počas školského roka je na tejto linke fakt nátresk. No a práve v tom spočíva podstata celého problému, žiaľ letná prevádzka malých autobusov pokračuje veselo ďalej, videla som až jeden veľký autobus nasadený na tejto linke aj to až niekedy začiatkom októbra, v prevažnej väčšine sa ráno všetci tlačíme v minibuse, sadnúť si nie je šanca ani nádej ak nebývate úplne na začiatku linky, nehovoriac už o tom, že by vám náhodou bolo zle, to môžete rovno odpadnúť a obáva sa, že ani na to by ste nemali priestor. Skrátka, ľudia sediaci pri oknách touto formou vás prosím, aby ste otvárali okná v autobuse, pretože byť bez vzduch v prepchatom autobuse nie je nič pre slabšie povahy, ak je náhodou niekomu čo len trochu zle, tak potom dovidenia, má skrátka smolu. 

Kam sa teda podeli veľké autobusy, ktoré pred prázdninami zastrešovali túto linku? Autobus chodí pomerne často, na to sa sťažovať nemôžeme, avšak veľkosť autobusu totálne nepokrýva počet cestujúcich, častokrát sa ľudia už ani nezmestia do autobusu, na Zochovej sa to trošku vyprázdni, no stále to nie je nič moc. Pochopila by som, keby malý autobus chodieval v časoch od desiatej od tretej, kedy je väčšina ľudí v škole a v práci, ale nechápem, prečo ranné spoje zastrešuje taký minibus. 

Verím, milí čitatelia, že možno aj medzi vami sa nachádza niekto, kto túto linku využíva, odporúčam sa jej vyhýbať, sama zvažujem prestupovanie, nakoľko tá 94 je hrôza, je to nočná mora takto každé ráno cestovať, trasa autobusu sa nezmenila, avšak veľkosť autobusu sa zmenšila, vidíte v tom logiku? Ja teda nie, dúfam, že opäť niekto nespravil nejaký skvelý prieskum, na základe ktorého usúdil, že to takto stačí, potom mu odporúčam aspoň raz si to fyzicky vyskúšať tak okolo siedmej rána, určite bude "milo" prekvapený. 

Chápem, že šetrenie má ekonomický význam, ale toto je už niekedy až zdraviu nebezpečné. Myslím, že cestovné je drahé dostatočne na to, aby sme si zaslúžili normálny autobus pokrývajúci počet cestujúcich. 

A len tak mimochodom, uvedomuje si niekto, že sa tu vozia školáci, my pracujúci to nejako prežijeme, ale školáci, no fakt ich niekedy ľutujem, čo školáci, aj deti z materských škôl sa vozievajú touto linkou, skrátka, by sa to zišlo zmeniť, dávno som už chcela napísať tento post, pretože ma to strašne hnevá, Platíme si za služby, ktorých úroveň je niekedy fakt na bode mrazu

A čo vy?Tiež máte podobné skúsenosti s cestovaním v MHDčke?

Komentáre

  1. Pekne!
    Ja môžem povedať len o 93, že to tiež nie je žiadna sláva... keď cestujem zo stanice na Hodžovo tak sa to dá, lebo tam začína, ale keď naopak - z Hodžovho na hlavnú, za prvé počas celého týždňa autobus meškal 2-5 minút, za druhé v piatok mal napísaný čas 10:25, potom 37 a potom 49 a keďže som stála na zastáve od 20 a prišiel až 46 a bol tak neskutočne natrieskaný, že pomaly ani šofér nemal kde sedieť. Takže som ledva stihla vlak a navyše som musela niečo chytiť, pretože oko mňa všetci vyzerali, že každú chvíľu umrú a kašlali a podobne.. do toho revízori dvaja, aby sa nepovedalo, nervózna ženskú, ktorá si nemohla cvaknúť lístok, lebo nefungovali tie prístroje... no mám doživotnú traumu...
    Takže sa viem vžiť do tvojej situácie...
    Donny

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej ono je to s tou MHD tak, ja viem, že 94 nie je jediná taká linka a možno je podobná situácia aj v iných mestách, ale na hlavné mesto Slovenska je to trochu hanba.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.