Ako som vyhlásila striám vojnu


Zdravím, týždeň mi pomaličky ubieha a predĺžený víkend sa nezadržateľne blíži, takže je sa na čo tešiť. Už menej sa teším z faktu, že mám istú dedičnú predispozíciu k tvorbe strií, pretože sa s nimi toho dá robiť skutočne málo, neviem si to ani predstaviť, keď budem raz čakať bábätko, to budem mať strie už asi všade, je to podobné ako s celulitídou, buď ju máte alebo nemáte. To isté platí aj o striách, veru pradávna múdrosť, že strie trápia len ľudí, ktorí rýchlo priberú je už dávno len mýtus, pretože strie trápia aj štíhle postavy. 


Strie alebo inak pajazvičky sú spôsobené rýchlym naťahovaním kože, hlavne sa to stáva, keď priberiete a ja som živím dôkazom toho, že pribrať stačí skutočne málo. Na koži sa vytvoria také akoby čiarky, ktoré majú spočiatku nie príliš peknú ružovú farbu, postupne vyblednú, avšak nikdy sa úplne nestratia. Pre mňa je podstatné zbaviť sa aspoň tej ružovej časti vývoja strií, fakt som nenašla nič, čo by mi ich vedelo vyzmizíkovať, nejde to ako s atramentom. No ale poďme už k veci, kedysi mi na strie dosť pomohol Elancyl, dokázal strie pekne vybieliť, no po istom čase sa mi narobili ďalšie.

Viete, ja a strie to je tak, je obdobie, kedy sa tým nezaoberám, potom také, kedy verím, že stačí spevňujúce telové mlieko, veď to určite pomáha a potom sa zbláznim a investujem do nejakého prípravku špeciálne určeného na strie. No a toto obdobie ma väčšinou prepadá paradoxne nie v lete, ale v zime, v lete totiž viem, že za pár dní sa toho veľa napraviť nedá, naviac opálenie isté nedostatky zakryť dokáže. Aby ste si zase nemysleli, že som na tom tak zle, strie mám len v určitých partiách - zadok a stehná a nie sú nejako extra viditeľné, väčšinou sú už biele, no mám aj pár ružových. Avšak občas sa mi proste zachce experimentovať. No a tak som prišla k Telovému oleju proti striám od Eucerinu. 

Olej má klasickú žltú olejovitú farbu, má fakt pekne riešený obal, dávkuje sa veľmi dobre a nemá nejakú prenikavú vôňu, ale zdá sa mi, že v pozadí nejaká vôňa je, ale nič výrazné, pre mňa škoda, pre niekoho šťastie, závisí od uhla pohľadu. 

Veľmi ma prekvapilo, že olej nie je veľmi mastný a vstrebáva sa do pokožky pomerne rýchlo, teda, je to olej, takže logicky sa nevstrebe hneď po nanesení, ale fakt za krátky čas,Pokožka je po ňom hebká, premastená, ale nie mastná, nelepí sa mi všetko oblečenie na telo a tak to má byť. Čo som však bola prekvapená, moje suché lýtka od holenia sú suché aj po tomto oleji, páni, tie sú ale smädné. 

No a teraz prejdem k tomu, na čo je primárne určený a to je účinok na moje strie - neviem teda, nejakú zásadnú zmenu som si nevšimla, ale zdá sa mi, že červené strie trochu vybledli, je však pravda, že som ho používala s prestávkami, v kuse tak asi dva - tri týždne. Takže ťažko povedať, či to nie je len môj subjektívny pocit, no každopádne by som si tento olej kúpila s čistým svedomím opäť, za mňa spokojnosť, akurát balenie by mohlo byť väčšie, ja som to svoje minula celkom rýchlo, ale priznávam, že občas som ho skúsila použiť aj na iné partie.

Hodnotenie: 9 bodov, jeden bod dole za vyššiu cenu.

A ako ste na tom vy a telové oleje? Používate ich alebo sa ich radšej stránite?Skúšali ste už nejaký prípravok proti striám, mali na vás nejaký efekt?

Komentáre

  1. Oleje nepoužívám, nemám ráda ten mastný pocit. Co se týče strií, tak je mám jenom na zadku (holt jsem se rychle změnila v ženu v zadních partiích :D).

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vau tak to ti držím palce :) Ja som to raz už skúšala z rôznymi krémami a neviem čím ale nepomohlo.. tak som to proste vzdala :/

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.