Keď svrbí hlava - nedeľné beauty okienko


A máme za sebou ďalší týždeň. Verím, že ste si ho poriadne užili, veď počasie sa k nám chovalo viac než priaznivo, takže sa fakt nemáme na čo sťažovať. Ja som bola tento týždeň aj napriek peknému počasiu nejaká unavenejšia, ale čo už, stáva sa, baterky dobíjam počas víkendu, tentokrát je výnimočne o niečo dlhší, aspoň niečo. Tento víkend trávim vo svojom druhom domove a cesta trvala tentokrát neuveriteľne dlho, náš vlak meškal rekordných 160 minút, to som ešte nezažila, mala sm chuť to otočiť, verte mi, ale prežila som to. Takže sa pohodlne usaďte idem sa opäť pustiť do beatuy okienka - to dnešné bude venované vlasom, konkrétne problému so svrbením vlasovej pokožky. 



Od istého času ma začala po každom šampóne príšerne svrbieť pokožky hlavy, určite to poznáte, vyškriabali by sme si aj to, čo tam nie je, plus sa mi začali akosi tvoriť lupiny, s čím som ja nikdy nemávala nejaké problémy. Myslím, že spúšťačom tohto problému bol šampón od Timotei Jericho Rose, toľká škoda, pretože voňal fakt úžasne. Avšak po každom umytí len čo som si vlasy rozčesala ma trápilo to nepríjemné svrbenie a neprestalo to až kým som si vlasy neumyla znovu. A takto to pokračovala. Poviem vám, už som si začínala myslieť, že mám vši. No ale povedala som si, netreba podliehať panike, skúsim zmeniť šampón. Tak som skúsila Manufaktúru a to bolo to isté, potom inú značku a svrbenie neprechádzalo. Tak som sa už fakt nahnevala a rozmýšľam čo teraz, toto predsa nie je možné, tak som siahla po radikálnom riešení - detskom šampóne, momentálne Babylove, ten má určite jemné zloženie. No a ono to fungovalo, svrbenie prestalo, vši evidentne nemám, takže hurá zázrak.

Zistila som, že pokožka mojej hlavy je citlivá a preto používam len jemné šampóny, najlepšie sú tie pre deti alebo šampóny bez silikónov. Značky, ktoré mi doposiaľ nerobili problém mi už akosi prestali vyhovovať. Ale je tu jedna svetlá výnimka a tou je Dove šampón proti lupinám, ten ladí s mojimi vlasmi dokonale. 

Svrbenie vlasovej pokožky je kožný problém a môže byť spôsobený rôznymi príčinami, nejdem sa tu hrať na doktora, ale z môjho pozorovania to vyzerá, že som sa akosi stala alergickou na nejakú látku, ktorá je súčasťou šampónov, evidentne sa budem musieť podrobiť testom, inak to nevidím.

Verím, že nie som jediná, kto máva po niektorých šampónoch problém s príšerným svrbením vlasovej pokožky, faktom ostáva, že taká vlasová pokožka je citlivá a preto si musíme voliť šampóny šetrné k našim vlasom, najlepšie tie detské alebo špeciálne šampóny určené pre citlivú pokožku vlasov. 

Musím priznať milé čitateľky, že v tejto oblasti zatiaľ nemám veľa skúseností a práve preto sa spolieham na vaše komentáre, poraďte mi, ak ste si prešli niečím podobným, čo je potrebné zmeniť, prípadne ak poznáte nejaký skutočne vynikajúce a zároveň jemný šampón som samé ucho. 


Komentáre

  1. Ahoj, nechcem Ti brat iluzie, ale nemyslim si, ze na Slovensku sa robia alergicke testy na kokretnu chemicku latku.
    Co sa tyka svrbenia hlavy ja som velmi dlho pouzivala na tento problem sampon Bioderma proti lupinam. Teraz mi zacal vadit, takze mam Vichy proti lupinam a vyhovuje mi.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú Biodermu som skúšala dávnejšie a mne sa po nej hrozne ale fakt príšerne mastili vlasy, takže tadiaľ asi u mňa cesta nevedie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.