Zbytočnosti kozmetického priemyslu

Ahojte, moje milé. Tak som tu zase a dnes bude reč o kozmetike, ktorú by ste u mňa doma hľadali márne. Určite to poznáte, každá sme iná a máme iný typ pleti či vlasov a z toho vyplývajú aj odlišné spotrebiteľské očakávania ak to mám vyjadriť odborne, skrátka, každá preferujeme niečo iné, máme na daný produkt svoje vlastné požiadavky no a z tejto myšlienky vlastne dnešný príspevok vznikol. 



Pod pojmom zbytočnosť v kozmetike mi hneď prídu na um BB krémy, viem, že pre niektoré z vás, je to hotový zázrak, avšak ja som tomuto ošiaľu nikdy nepodľahla a tuším mi to ani nehrozí pri pohľade na to, či mi trh ponúka. BB krémy z mojich skúsenosti sú skrátka zafarbené krémy, ktoré sa dajú použiť ako podklad pod make-up, ale to je asi jediné využitie v mojom prípade. Hneď vám aj vysvetlím prečo, mám mastnú pleť, takže po hydratácii až tak netúžim, od produktu, ktorý by mi mal vlastne nahradiť make-up čakám, že sa bude aspoň trochu ako make-up správať, teda že to nebude len krém, ktorý na pleti bude mať efekt samoopaľovacieho krému bez akejkoľvek krycej schopnosti. Skúšala som síce len vzorky troch BB krémov a jeden som dokonca aj celý minula, ale ani jeden mi nesedel. Skúšala som Garnier, Vichy aj Niveu a všetky mali jedno spoločné - nulové krytie, príliš zaťažujúce zloženie, cítila som sa mastná ako počas najväčších letných horúčav, navyše Garnier a Nivea boli príšerne tmavé a oranžové. Oranžové bolo aj BB od Miss Sporty, ale použila som ho aspoň ako podklad pod make-up, mal pekný obal. Takže BB krémy nie sú nič pre mňa.

Bázy pod make-up, skúšala som jednu, čo možno nie je objektívny výsledok, ale nepresvedčila ma o tom, že je pre môj život nevyhnutná, pre líčenie už vôbec nie. Skúšala som Rimmel, pleť síce vyhladila, ale je to báza pod make-up, takže čakala som, že make-up vydrží aspoň trochu dlhšie, no opak bol pravdou, vydržal ešte menej ako bez bázy. Takže je to jasné, nepotrebujem ju, výdrž make-upu sa dá viditeľne predĺžiť aplikáciou štetcom alebo fixátormi make-upu. 

Báza pod očné tiene tú som ani neskúšala, ale nejako ma to neláka, radšej si kúpim kvalitnejšie tiene, ktoré vydržia na očiach celý deň. Ja som také našla, je to paletka od GOSH, na ktorú nedám dopustiť. 

Tekuté korektory, no tak mala som nejaké a slúžili mi ako rozjasňovače očného okolia, ale zistila som, že lepšie rozjasnenie dosiahnem svetlým očným tieňom, ktorý si nanesiem do kútika oka a je to. Jediný účinný rojasňovač bol slávny Yves Saint Laurent, ale ten by som si za vlastné peniaze asi nikdy nekúpila. Korektory používam, ale skôr tie tuhé, keďže ja potrebujem skôr maskovať akné, na čo sú tekuté korektory nepoužiteľné. 

Telové mlieko do sprchy - dobrá myšlienka, ale po tom, čo som si o nich všeličo prečítala, ani nemám nejakú extra chuť ich testovať, radšej sa natriem klasickým telovým mliekom až po sprche a efekt mám zaručený, ale ako núdzové riešenie niekam na cesty a tak, keď sa vám nechce alebo nezmestí si ťahať celý kozmetický arzenál, to môže byť dobré. Telové mlieka do sprchy nepovažujem až za takú obrovskú zbytočnosť a možno raz aj nejaké skúsim, ale mne nerobí problém krémovať sa po sprche, takže zatiaľ ich nepotrebujem. 

Séra na riasy - nevidím nejaký extra zmysel týchto produktov, áno, možno fungujú, ale z môjho pohľadu dobrá riasenka v kombinácii s púdrom dokáže vyčariť pekné riasy aj bez séra. Ale možno sa mýlim, ťažko hodnotiť, neskúšala som. Pre mňa ale využitie nemá, navyše mám dosť citlivé oči, takže sa takýchto produktov stránim. 

Viete, ono je to tak, naše nároky časom stúpajú, kedysi na strednej nám na líčenie stačila riasenka a make-up a kam sme sa dostali dnes? Ja osobne niekedy svoju kozmetickú ťaštičku ledvo zatvorím, teda bežne ju nezatváram, nešlo by to a na cesty si vždy musím pretriediť veci, ktoré potrebujem a ktoré nie. Je však pravdou, že kozmetický priemysel sa neustále vyvíja a firmy prichádzajú s rôznymi inováciami a chtiac či nechtiac sa niekedy necháme zlákať reklamou, ja tiež nie som výnimkou. No na druhej strane ja potreby našej pleti sa menia, takže je potrebné svoje kozmetické rituály prispôsobovať nášmu aktuálnemu stavu. Viac mi toho dnes nenapadlo, ale až sa mi v hlave nahromadia ďalšie podobné zbytočnosti, tak sa s vami o ne určite podelím. 


A little bit of English: You know that feeling when you need to buy everything what drugstore offer to you? Well, I know it very well, but I am trying to be reasonable buyer, but sometimes I failed, I am human like everyone else. Some drugstore products are really useless for me like BB cream, make-up base, eyeshadow base, lash serum, body lotion in the shower and so on. Specially BB creams available in our drugstore did not offer me make-up benefits, mainly covering benefit therefore there is no reason to buy it from my side. 

A aké kozmetické produkty sú zbytočnosťou pre vás? 


Komentáre

  1. Pravda :-) Ošiaľ z BB krému ani mne nevydržal dlho, napokon som aj tak objavila čaro kvalitného make-upu. A čo sa týka telového mlieka do sprchy, vrelo odporúčam, pretože pokožka je po ňom neuveriteľne hebká, mala som jeden od Dove :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nic z toho nepoznam ale aj mne sa podobne veci zdaju byt zbytocnosti tak nic take ani nekupujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podle mě jsou zbytečné speciální krémy na krk a dekolt, skoro i oční krémy, protože když mám kvalitní krém, dávám si ho i na krk a dekolt a v podstatě i kolem očí. Nepoužívám ani krémy na chodidla. Zkusila jsem to, ale ten mastný pocit mi pak vadil. A když mám někdy paty hodně suché a nestačí je jen obrousit, pomůže obyčejná indulona nebo nivea apod. Taky mě docela štve lakování nehtů - podkladový lak, dvě vrstvy barevého laku, pak nějaký zdobící lak a ještě krycí, dřív se dal jen lak a bylo to. Ale nejvíc mě fascinují výrobky typu zubní pasta pro muže. :D :D no jo, prostě jde hlavně o zisk a když reklama zabere, chlapi si budou kupovat svoji zubní pastu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pasta pre mužov?To som ešte nepočula, ale je to ďalšia zbytočnosť, aký v tom môže byť rozdiel? Podľa mňa žiadny.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.