Telové mlieko z lekárne

Telové mlieko

Asi si aj vy tak ako ja zvyknete kupovať telové mlieka v drogérii, dáva to logiku, sú lacnejšie a zvyčajne majú krajšiu vôňu, môžeme si ich poobzerať zo všetkých možných strán a uhlov a pokiaľ nie sme vyslovene ekzematici alebo ľudia trpiaci extrémne suchou či citlivou pokožkou je nám v podstate jedno, aké telové mlieko si kúpime. Raz za čas je ale potrebné tak v živote ako aj v kozmetike vybočiť zo svojich vyšliapaných chodníčkov a vydať sa na cesty menej známe. A tak som sa dostala k telovému mlieku La Roche-Posay Lipikar Lait. 

Podľa popisu na obale ide o hydratačné výživné telové mlieko, ktoré je vhodné pre veľmi suchú a podráždenú kožu tak detí, ako aj dospelých. Plusom pre tých z vás, ktorí študujú zloženie a uprednostňujú kozmetiku viac bio a prírodnejšiu môže byť aj to, že mlieko je bez parabénov. Čo sa týka zloženia ja ho nejako extra neštudujem, keďže mu nerozumiem, ale výnimočne som si raz dala záležať a prečítala som si, čo tam všetko je a ku podivu som v zložení objavila Shea Butter - bambucké maslo. Za toto má telové mlieko u mňa plusový bod, bambucké maslo milujem. To je asi jediná zložka okrem vody, ktorej v zložení rozumiem.

Telové mlieko má jemnú, ale príjemnú parfemáciu, rozhodne to nie je nič neparfumované, čo je pre mňa ďalšia skvelá správa. Má pomerne hutnú konzistenciu a dosť ťažko sa z tuby vytláča, rozotiera sa však veľmi dobre a veľmi dobre sa do pokožky tiež vstrebáva, žiadne dlhé postávanie v kúpeľni, žiaden mastný pocit, ide to rýchlo a tak to má byť. Hydratuje asi tak, ako bežné telové mlieka, nejaké výrazné hydratačné účinky som si nevšimla, ale to dokáže máloktoré telové mlieko, ja to za vadu produktu nepovažujem.

Horšie je to však s jeho obalom, vzhľad môže byť, ale ten plast, z ktorého je vyrobený, to je hrôza, ak máte totiž čo i len trošku mastné ruky, čo logicky pri nanášaní telového mlieka máte, tuba sa šmýka v rukách a to zatváranie je niekedy tiež katastrofa. Podobný problém som mala aj pri poopaľovacom kréme tejto značky, toto by som rozhodne zlepšila. 

Celkovo mu dávam 5 bodov aj napriek pár nedostatkom je skvelé a nebyť jeho vyššej ceny kúpim si ho znovu. 

Skúšali ste toto telové mlieko? Aké telové mlieka obľubujete?

you might also like

Komentáre

  1. Měla jsem ho ve vzorečku, ale myslím, že jiný typ a bylo takové příjemné, už několik měsíců používám Excipial, který je o polovičku levnější a maximálně mi vyhovuje, protože jsem atopik :) mléko z drogerie už jsem dlouho neměla a zůstávám věrná lékárně :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.