Hair care update - pár noviniek z kúpeľne


Dnešný príbeh bude zameraný na tú časť nášho telo, ktorú by sme mali nosiť hrdo a vzpriamene po celý život. Hádate správne, je to hlava a z nášho beauty hľadiska pôjde samozrejme o vlasy. Ach tie vlasy, časť s ktorou bývame my ženy zvyčajne nespokojné, asi aj preto je v obchode toľko rôznych produktov zameraných na ich starostlivosť. Niekedy sa v tom už aj ja sama strácam. V čom som sa ale našťastie nestratila je vlastná kúpeľňa a ponúkam vám dnes možnosť do nej nazrieť.

LUSH, Balea

Šampóny na mňa číhajú hneď dva a žiaden z nich by v sebe zaťažujúce silikóny nemal mať, takže pre moje vlasy sú ideálne. Balea je stávkou na istotu, navyše som mala istý čas problémy zo srvbením vlasovej pokožky. Balea Med PH Hautneutral 5.5 určite dobre poznáte, na blogoch je o ňom reč pomerne často. Je určený pre citlivú pokožku hlavy a obsahuje aj prospešný provitamín B5

Ja som si na ňom čo sa týka vône až tak nepochutila, ale niečo som rozhodne cítila a zlé to nebolo. Vlasy som po ňom nemala mastné a vlasová pokožka bola pokojná, svrbenie zmizlo, za mňa zázrak nad všetky zázraky. Vynikajúci šampón po ktorom by mal raz za čas siahnuť podľa mňa každý, hlavne ak sa vyskytnú nejaké problém s vlasmi tak toto je ideálny prostriedok na ich riešenie, na svrbenie jednoznačne. 

Niet mu čo vytknúť, kamarát do dažďa, na ktorého sa možno spoľahnúť a ja mu dávam kamarátsky plných 5 bodov.

Kontrastne k bielemu šampónu tu máme šampón tmavý z dielne LUSH Cynthia, ktorý som kedysi dávno v recenzii odsúdila na zánik, ale svedomie mi nedalo a tak dostal druhú šancu, ktorej sa hrdinsky chopil. Hlava ma už po ňom vôbec nesvrbí, takže som si ju už asi preliečila (dlhší čas som používala len detské a jemné šampóny a evidentne to pomohlo). Svoju krásnu pivno-koňakovo-citrusovú vôňu zanecháva vo vlasoch aj istý čas po umytí, zdá sa mi, že až do nasledujúceho dňa.

Conditioner

Prvý a zrejme posledný krát sa v kúpeľni ocitol kondicionér od Avonu, keďže olej z tohto radu považujem za najlepšíe na svete, čakala som to isté od kondicionéru Moroccan Argan Oil, ale čo sa nestalo, totálne sklamanie. Kondicionér radím k tým horším, na to, že je olejový, vôbec to z neho necítim. Porovnávať by sa nemalo, ale v kozmetike sa to občas musí a ak ho porovnám s Baleou Oil Repair tak je to nebo a zem, Balea skrátka vedie.

Vlasy sú po ňom dosť ťažké, čo je asi spôsobené aj jeho zložením, bez silikónov asi nebude. Navyše mi ani jeho vôňa neučarila, takže okrem pekného obalu mi na ňom nevyhovuje nič.

Hodnotenie: 1 bod za obal.



Pravidelnosť je cnosť, ktorú by sme si mali pestovať a ja sa snažím ju pestovať aj v tejto oblasti. Masku na vlasy nanášam pravidelne raz týždenne do dĺžok a pôsobiť ju nechávam tak cca 10 minút. Aktuálne dominuje maska Yves Rocher, po ktorej sú moje vlasy ľahké ako pierko, čo je asi opäť práca zloženia. Vonia tak zvláštne, ale dá sa to prežiť, len som čakala sladšiu vôňu, ale aj na túto si viem zvyknúť.

Jedno maskovanie spraví v balení fakt malú dieru, takže sa obávam, že ju budem v kúpeľni vídať ešte dlho. Prácu však odvádza ako sa patrí, takže jej nemám čo vyčítať, snáď na končeky by mohla mať lepší vplyv. Zloženie som vám sfotiť nemohla nakoľko žiadne som na obale nenašla.

A little bit of English: They saying that hairs are the most powerful weapon of the women. We can ask the men if it is true, but I guess that the answer would be yes. My hair care routine is easy - shampoo and conditioner, hair oil and once per a week I focus on mask's  nourishment. What about you? What is your hair care routine?

A teraz ste na rade vy - čo používate na vlasy, zhodli sme sa v niečom?

Komentáre

  1. Baleu mam obecne dost rada, i kdyz kondicioner, ktery aktualne pouzivam me dost zklamal. A ta maska od YR vypada docela dobre, ja pouzivam masku Dove Oxygen & Moisture a je super, vlasy jsou po ni takove nadychane :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten Dove Oxygen čítavam v poslednom čase samé dobré recenzie, tak možno raz skúsim.

      Odstrániť
  2. S tím Avon balzámem musím souhlasit - vůbec jsem nechápala, že je ze stejné řady jako ten olejíček, kterou jsem jedno období používala pořád :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru no ten Avon ma riadne dorazil, akoby išlo o dva odlišné produkty, olejové kondicionéry som už skúsila viaceré - Dove, Baleu aj Schaumu a všetky boli skvelé, bez debaty. O to väčšie bolo moje sklamanie z tohto, páni ako som raz spolubývajúcej na intráku závidela, že tento kondicionér má, tak veru dnes vidím, že nebolo čo závidieť.

      Odstrániť
  3. Já měla ten olejíček od Avonu ze stejné řady, nebyl to podle mě úplný zázrak, ale po tom kondicionéru hrozně dlouho pokukuju a po každé objednávce jsem si nadávala, že jsem ho tam nepřihodila taky. Ale když to čtu + komentář od Nelly, musím říct, že jsem ráda, že jsem na něj vždycky zapomněla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, dobre, že si naň zabudla, mňa to maximálne sklamalo. Mne ani šampóny od Avonu nejako extra nesedia, zvyčajne mi dosť mastia vlasy a voňajú asi všetky úplne rovnako.

      Odstrániť
  4. ten olej od avonu je zázrak a kondicionér som nemala takže neviem :) a teraz mám duo dove dry oil a to je wau ! :) tak hebké vlasy len po kondicionéri som ešte nemala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potvrdzujem, že olej je vynikajúci, u mňa boduje viac ako Balea olejček, ten síce krásne vonia, ale vlasy z neho nejako nemajú žiaden extra osoh, iba ak ten, že mi vďaka oleju rýchlejšie uschnú.

      Odstrániť
    2. Avon s arganovým olejem byl můj první olejíček, pak ho vystrnadil ten Balea, který mi přišel o něco lepší, teď ale nejvíc zbožňuju CHI silk infusion, který je podle mě nejlepší z těch, co jsem zkoušela.

      Odstrániť
    3. O CHI som tiež počula, že je vraj veľmi dobrý.

      Odstrániť
  5. masku a kondicionér rada používam aj ja :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je asi taký základ pri vlasoch, kondicionér vynechať rozhodne nemôžem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.