Ceruzky pre zvodný pohľad


Výtvarnú výchovu sme mali tak možno na základnej škole, tí talentovanejší aj neskôr, a učili sme sa tam pracovať s farbami. Také prvopočiatky nášho kreslenia však siahajú ešte hlbšie do detstva - do škôlky, kde sme vytvárali naše prvé umelecké diela zvyčajne pomocou praobyčajných pomôcok - ceruziek. A my dámy máme to šťastie, že tie ceruzky držíme v rukách vlastne stále, len sa už zmenila plocha, na ktorú kreslíme - z výkresu sa stala tvár, resp. dnes to bude skôr o kreslení očí pomocou ceruziek. 


Ceruzky a ja kedysi nie je to isté, čo dnes. Skrátka som prešla istým vývojom a usúdila som, že sú k životu predsa len potrebné. Pomáhajú mi aj v ťažkých situáciách, kedy je potrebné zvládnuť linku, na čo nie som stále expert, ale pomocou ceruziek som k dokonalosti čoraz bližšie.


Základnou výbavou každej ženy je určite mať čiernu ceruzku, určenú buď na klasické orámovanie očí, ako podklad pod linku či na pokročilejšie využitie vo forme tvz. dymových očí. Na všetky tieto účely používam ja Dermacol Metalic Black, ceruzku a očný tieň v jednom. Má pomerne slušnú výdrž, ak ju navyše zafixujem očným tieňom dá sa na ňu spoľahnúť celý deň v práci. Skúšala som ňou vyčariť aj dymové líčenie a bolo to vcelku easy a vyzeralo to super, oči boli výrazné, všetko ako má byť. Nedám naň dopustiť. 


Keď treba zvýrazniť obočie sádzam na Essence, ktorej hnedý odtieň dokonale splýva s farbou môjho obočia, takže nič netušiaci pozorovateľ našťastie neodhalí moje malé machinácie. O dokonalý efekt sa stará aj kefka, ktorá je pre mňa veľmi praktickou súčasťou a benefitom tejto lacnej, ale o to lepšej ceruzky. 

Viete, ako všade dookola čítate, že bez linky ani na krok, lenže ja som s tými tekutými stále nenašla spoločnú reč, takže si pomáham ako viem (áno, gélové za pomoci štetca už našťastie zvládam), ale tie tekuté sú ešte stále výzvou. Preto dnes chcem podporiť vás aj seba, aby sme sa toho nebáli a skúšali to ďalej.

Riasenku používa asi každá z nás, ale pre lepší efekt sa používa už dávno starý známy trik - naniesť si čiernu ceruzku čo možno najbližšie ku korienkom rias. Skúste to a uvidíte tú zmenu, je to naozaj neskutočný rozdiel. Ja sa to už snažím istý čas praktizovať. 


Asi takým najnovším prírastkom mojej ceruzkovej rodinky je môj čím ďalej tým viac milovaný Rimmel a jeho Scandaleyes, tentokrát som si ale výnimočne nekúpila ďalšiu riasenku, ale siahla som po Waterproof Kohl Kajal - v preklade kajalovej ceruzky. Keďže by sme všetci mali čoraz viac byť green, tak som teda zvolila aj ja odtieň Green.

Ceruzku používam pomerne krátko a z preventívnych dôvodov ju vždy fixujem ešte očným tieňom, ale musím uznať, že kreslí precízne, ide o takú tmavozelenú, takže na nejaké dymové líčenie bude určite vhodná tiež. Akurát sa ťažšie odličuje, asi to bude jej vodeodolnosťou.

A little bit of English: I am sure that you already heard that your eyes should always be pretty. For that purpose we can use eye-pencils, eyeliners or other helpful tools. I prefer pencils as they are universal - you can easily crate smoke eyes, highlight your eyes, create a line, make them bigger or smaller that they really are. What do you prefer?


Komentáre

  1. Celá ta řada Dermacol Black sensational je povedená - doporučuji vyzkoušet fix a dipliner, obojí jsou to tekuté linky, ale aplikace je fakt v pohodě, když to zvládnu i já jako nejvetší nešika :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež strašne nešikovná čo sa liniek týka, našla som si však konečne vhodnú pre mňa s pevným hrotom, takže to konečne zvládam.

      Odstrániť
  2. Ty fixky jsem nezkoušela, ale to už raději dám přednost gelovkám nebo tekutým linkám :/


    LENNY MALI in DK

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gelove linky su super, teraz na ne vsak nejako nemam obdobie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.