Ako prežiť jeseň s úsmevom a dobrou náladou


Nezáleží na tom, či patríte do skupiny meteosenzitývnych ľudí alebo ste voči vplyvom počasia imúnni, faktom ostáva, že jeseň sa už tlačí do popredia a je len málo ľudí, ktorí toto obdobie obľubujú. Nie je sa veľmi čo čudovať, jeseň je síce farbistá, ale počasie je zvyčajne zamračené, upršané, všetko odkvitá, chystá sa na spánok, nepôsobí to skrátka práve najpozitívnejším dojmom. Ak k tomu pripočítate citlivosť na zmeny počasia, je niekedy naozaj náročné prežiť pohodový deň. Jeseň je skrátka tak trochu depresívna, netreba sa však tomu poddávať a tak vám chcem dnes ukázať pár tipov, ako prežiť jeseň s úsmevom na tvári. 

Na čo je vhodné využiť jesenné premenlivé počasie?


Na čítanie kníh - veru áno, kým v lete sme trávili väčšinu času vonku v prírode, teraz v jeseni je to už o niečo horšie, viac sedíme doma a tak je vhodné si toto sedenie spríjemniť dobrou knihou. Ak už ste doma všetko prečítali nevadí, knižnice toho ponúkajú viac než dosť, stačí sa len zaregistrovať a máte to. Ja som sa tiež nedávno v knižnici zastavila a ten pocit z preplnených knižničných políc bol na nezaplatenie. 

Socializácia - rozhodne najhoršie, čo môžete v jeseni či zime spraviť, je sedieť doma, zatvorený vo vlastnej izbe a uvažovať nad minulosťou. Prosím vás, toto fakt nie, nepomáha to a je to nanič, o minulosti sme sa tu už bavili. Žite v prítomnosti, nezanedbávajte svoju rodinu, známych či priateľov, pretože sú v našom živote tým najcennejším, čo máme. Samota rozhodne nie je správa cesta. Teraz je ten správny čas, nájsť tú najlepšiu kaviareň vo vašom meste.

Prihláste sa do kurzov, zájdite do divadla či do kina, teraz je ten správny čas dohnať všetky svoje kultúrne resty. Keď už sme pri tých kurzoch, jeseň je skvelé obdobie pre rozvoj vášho talentu, ak viete o niečom, čo radi robíte, ale doposiaľ ste na to nemali čas, teraz máte tú správnu príležitosť. Či už sa chcete naučiť niečo nové alebo sa v tom zdokonaliť, smelo do toho.

Športovanie - som si istá, že sa nájde niečo, čo vás bude baviť. Ja hrávam bedminton, v hale podľa pravidiel, s partiou kamarátov a kamarátok, užijeme si pri tom kopec zábavy, naučíme sa niečo nové. Športovanie je skrátka zdravé, je to prospešné pre telo a aj pre dušu. 
Ja som nedávno prepadla tanečnej vášni, mám za sebou pár kurzov spoločenských tancov a momentálne navštevujem kurzy salsy, je to úžasné, nejde len o to, ako vyplniť čas po práci, to ani náhodou, tu ide o niečo viac, tanec ma fakt baví, k hudbe ako takej mám od malička vzťah a ten pocit keď tancujete stojí za to. Navyše, aj tanec je istým prejavom inteligencie a dáva vám v spoločnosti istý status.


A keďže sa už blížia Vianoce, nezaškodí začať rozmýšľať prípadne aj reálne nakupovať darčeky, aspoň sa vyhnete decembrovým preplneným obchodným domov a stresom.

Z celého článku skrátka vyplýva, že jeseň sa dá prežiť bez problémov, avšak je potrebné niečo robiť, nesedieť doma a utápať sa vo vlastných myšlienkach, samota je fakt zlý spoločník. 

Komentáre

  1. Hezký článek, knížky si na podzim vyloženě užívám :) A letos jsem se na něj po těch vedrech už těšila :) Ale díky za myšlenku, že bych mohla začít vymýšlet dárky na vánoce :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž vymyslieť darčeky je horšie než ich samotné nakupovanie.

      Odstrániť
  2. Podzim nemám ráda, ale snažím se si ho zpříjemňovat pálením svíček nebo vosků, aktivitami na které během léta nezbyl čas a taky voňavým svařákem nebo punčem:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skvelé nápady, vidíš, sviečku som si nepálila už dávno, asi to musím zmeniť.

      Odstrániť
  3. já jsem se na podzim těšila, miluju tu atmosféru :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já mám podzim ráda :)
    Hlavně se těším, jak budu pálit svíčky!

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Knihy sú celoživotná každosezónna láska, ja nechápem ľudí, ktorí nemilujú knihy :)

    Bari Bircak

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To existujú aj takí? Možno áno, no ja takých veľa nepoznám.

      Odstrániť
  6. Co se týče mě a podzimu, hodně mě ovládá počasí, a když je chmurné a zamračené, nikdy dobrou náladu nemám. Knihy ráda mám ale málokdy se mi podaří si na ně udělat čas.:-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru aj ja, ale hovorím si, že práve v tom je výzva prekonať zlú náladu, ale je to ťažké poznám to.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.