Nedeľné beauty okienko - dajme zbohom jazvičkám po akné


Beauty okienko sme tu naposledy mali poriadne dávno, v júni a keďže kalendár už hlási september, je potrebné do tejto rubriky pridať niečo nové. Pevne verím, že ste sa vďaka tomuto beauty okienku už akné zbavili a jediným problémom ostávajú čierne bodky a jazvičky po akné. No a práve o tých jazvičkách bude dnes reč.

Najprv trochu odborného vysvetlenia - jazvičky po akné vznikajú hlavne z dôvodu vytláčania vyrážok, no nie je to ich jediná príčina vzniku. Tvoria sa aj pri ťažkých formách akné, sú zvyčajne vpadnutné pod úroveň kože, sú červené a hoja sa naozaj dlho, najmä tie staršie. Boj s nimi nie je nič jednoduché, no dá sa s nimi niečo robiť.

Sudocrem jazvicky akne
V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že vytlačením vyrážky sa naša práca v súboji s akné nekončí, práve naopak, okamžite po vytlačení je nutné naniesť nejaký hojivý prípravok a nanášať ho dovtedy, kým vyrážka z pleti úplne nezmizne. Môžete sa poradiť v lekárni či zájsť k vášmu dermatovenerológovi, mne sa najlepšie v tomto bode osvedčil Sudocrem. Krém, ktorý dostanete všade, míňa sa pomaly a fakt funguje.

Ďalším účinným bojovník býva aj krém Pityol alebo skrátka hnedá mastička, ktorá je v súboji s akné veľmi účinná, dokáže doslova rozpustiť zápal a vyrážka vám spľasne aj sama, na jazvičky funguje u niektorých ľudí tiež, u mňa nejako nie. Navyše sa nedá používať na noc, pretože je hnedá a mohla by zašpiniť obliečky.  

Čas je tiež liečiteľom jaziev, ale asi tým najpomalším, jazvy sa hoja naozaj dlho, aj roky a toľko sa nám predsa čakať nechce. 

V dnešnej dobe už asi nikoho nepochybuje o liečivej sile olejov, najmä šípkový je považovaný za najlepšie bojovníka práve s jazvičkami po akné. V zime sa to určite oplatí vyskúšať, sama sa na to chystám.

Ak ste už skúsili všetko a nič neprinieslo želaný výsledok odporúčam siahnuť po účinnejších zbraniach v podobe laserového ošetrenia či rôznych iných spôsobov odstránenia jaziev. Ja som skúšala laser a fungoval naozaj 100%, samozrejme, jedno sedenie nestačí, ale tuším po takých 4 bolo vidieť efekt na pleti a nemusela som použiť lupu. Dokonca pleť nabrala aj väčšiu elasticitu a bola krajšia. Nevýhodou týchto metód je určite ich finančná náročnosť, avšak nie je to nič strašné, občas vyhodíme za oblečenie či iné "nevyhnutnosti" rovnakú a možno aj vyššiu sumu peňazí. 

Jazvičky sú niečím, s čím bojujem ešte stále, novým sa už dokážem vďaka Sudocremu vyhnúť, avšak na tie staré je prikrátky, pijem zelený čaj a verím, že aj ten dokáže pomôcť pleti rýchlejšie sa zregenerovať. 

Na záver vás chcem povzbudiť, aby ste boj s akné a jazvičkami po ňom nevzdávali, vyžaduje si to veľa času, trpezlivosti a hľadania správnych prípravkov a metód, ale víťazstvo nie je nemožné, som toho živým príkladom. 

Ako bojujete s jazvičkami vy? Máte nejaký osvedčený recept na staré jazvičky?

Zdroje článku:
wandaatlas 
cosmed

Komentáre

  1. Sudokrem je moje láska, na ten nedám dopustit :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mně na obličeji zbyly jizvičky po akné, nejsou nijak extra viditelné, ale stejně mně trápí, bohužel zatím jsem nenašla způsob jak je aspoň z části vyzmízikovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mně hodně pomáhá kokosový olej a nebo obyčejné sádlo :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, a na akom laseri si bola? kde? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Normálne u dermatovenerológa a neviem ti povedať, aký druh to bol, už to bolo dávnejšie, ale pomohlo to riadne. Ja v tejto oblasti dôverujem lekárom viac ako ošterovateľom v salónoch.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.