Univerzálni pomocníci z lekárne


Síce je už hlavná vlna leta za nami, avšak komáre či včely vo vzduchu poletujú stále a nie vždy sa im dokážeme úspešne vyhnúť. A ak sa im aj vyhneme, tak na nás doma či inde číhajú rôzne iné nebezpečenstvá, pri holení sa porežeme, z nových topánok sa nám spravia pľuzgiere či otlaky atď. Na všetky tieto situácie však našťastie existuje riešenie a ja vám dnes ukážem až dvoch takýchto univerzálnych bojovníkov, ktoré nájdete v lekárni. 

Fenistil gél je zázrak nad zázraky. Ide o chladivý priehľadný gél, ktorý je veľmi účinný proti štípancom od komárov či včiel, na mňa síce veľmi komáre nesadajú, avšak občas sa stane aj to. Vtedy si vezmem Fenistil, natriem postihnuté miesto a už žiadne svrbenie nepociťujem. Ak vás niekedy štipla včela tak viete, aký je to pocit a aj v tomto prípade je Fenistil úžasný, chladý a zmierni ten nepríjemný pocit, mňa štipli jedno leto v jeden týždeň do tej istej nohy včely hneď dve, takže viem, o čom hovorím. 

Fenistil je antihistaminikum, nie je viazaný na lekársky predpis. Príbalové informácie nájdete tu. V našej rodine je Fenistil povinnou letnou výbavou.  


Ďalším skvelým pomocníkom je Physiogel A.I. Creme od značky Stiefel.  Je to voľne dostupný krém, ktorý je bielej farby, nie je hutný, ani príliš riedky, rýchlo sa vstrebáva a poskytuje pokožke okamžitú úľavu. Mne pomáha hlavne na upokojenie podráždenej pokožky po holení, na rôzne druhy štípancov, na otlaky, skrátka má fakt široké spektrum využitia. Raz som mala na kolene také maličké vyrážky, dosť to svrbelo, asi nejaká alergia, tak som skúsila Physiogel a svrbenie prestalo. 

Oficiálne podľa stránky mojalekaren si o ňom môžete prečítať aj toto: "Vhodný k dennému používaniu pre citlivú, suchú a starnúcu pokožku. Ďalej pre pokožku náchylnú k alergickým reakciám a pre jemnú detskú pokožku. Priaznivo pôsobí na podráždenú pokožku. Je veľmi výdatný, rýchlo sa vstrebáva. Po použití prípravku je pokožka hladšia a napnutejšie." Citované podľa tohto odkazu.

Niekedy ani neviem, aké skvosty naše lekárne ponúka, mnoho krémov sa dá voľne kúpiť aj bez lekárskeho predpisu, takže treba sa len poradiť. O dermatokozmetike sa toho píše veľa, o iných skvelých krémoch a prípravkoch z lekární toho však nájdete na internete podstatne menej a niekedy je to fakt škoda. 

Poznáte dnes spomínané krémy? Čo používate ako sos záchranu proti uštipnutiu? Máte nejaké skvelé produkty z lekárne, ktoré fakt stoja za vyskúšanie?



Komentáre

  1. Bez fenistilu nedám v léťě ani krok.. :)

    Zvu tě na giveaway o Yankee Candle :)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/posledni-prazdninova-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fenistil je skvělý, s ním je léto a všudypřítomná společnost hmyzu snesitelnější:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fenistil je super, to souhlasím :) Druhý produkt jsem zatím nezkoušela :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Physiogel A.I. Creme nepoznám, no tiež musím priznať, že takíto pomocníci v mojej lekárničke chýbajú, nakoľko ich potrebujem len v zriedkavých prípadoch.
    Pozývam ťa do mojej súťaže o kozmeticko-bižuteriérový balíček :)
    GIVEAWAY Klaudysenjoyment.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fenistilem mě i ségru mamka mazala snad od malička :) Mezi mé další suprové univerzální pomocníky (i z lékárny) patří vazelína (lékařská) - přítele jednou z lékárny poslali do mototechny, ale fakt je tato věc super - na rty, na popraskané lokty, či paty.... a nebo hodně ráda používám obyčejnou indulonu, když mám suché ruce, nebo už zmíněné lokty. Promastí a je to za pár korun. Nějaké značkové produkty s vůní bůhvíčeho, se obyčejné induloně prostě nevyrovná! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fenistil je dosť známy, vazelína tiež, no neskúšala som zatiaľ.

      Odstrániť
  6. Vyzkoušela jsem jenom Fenistil, :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.