Kompaktný púder Alverde




Pri hľadaní pleťového púdru, ktorý by pleti zaručil matný efekt po celý deň som už toho vyskúšala naozaj dosť. Essence All about matt v sypkej verzii bol v tejto kategórii neporaziteľný víťaz až do chvíle, kedy ho prestali vyrábať resp. zmenili jeho formu zo sypkej na kompaktnú a tá už tak účinná v boji s leskom nebola. Celkovo sa kompaktným púdrom vyhýbam, ale na mojom obľúbenom blogu Kaviareňumačky sa spomínal práve tento púder ako naozaj účinný a tak som sa ho rozhodla vyskúšať.

Kompaktný púder Alverde má krásny obal, ktorý dobre drží a nešpiní sa. Je dostupný aj v naozaj svetlom odtieni 010 Naturelle, ktorý odporúčam všetkým bleduľkám. Tento odtieň naozaj nezmení farbu vášho make-upu. Samotný púder stojí do 5 EUR takže ani vaša peňaženka touto kúpou nezaplače. Jediné, čo mi chýba je nejaká aplikačná pomôcka, ale tá chýba pri takmer každom púdri v drogérií.





Púder nanášam ráno na zafixovanie make-upu, matná pleť s ním vydrží fakt dlho, nejakých asi 6 hodín, takmer celý pracovný deň, niekedy používam zmatňujúce papieriky, niekedy nie, kedy ako mám čas, chuť a náladu. Ak ho porovnám so sypkým minerálnym púdrom Alverde, ktorý bol dlho mojím favoritom, musím uznať, že tento pleť zmatňuje lepšie resp. matný efekt vydrží omnoho dlhšie.


Niektoré púdre, hlavne Rimmel Stay Matte, vytvárajú na pleti taký maskoidný efekt, tento púder vyzerá na pleti prirodzene, ani neviete, že ho máte, dokážete ním vyčariť skutočne prirodzený efekt.

Oceniť musím aj obal a celkový dizajn kozmetiky Alverde, hlavne dekoratívna kozmetika sa mi veľmi páči. Púder sa dobre uzatvára, zatváranie stále funguje, jednoducho dokonalosť samá.


Hodnotenie: čo iné ako plných 5 bodov z 5


V zimnom období funguje púder skvelo, ako prežije letné horúčavy ťažko odhadovať, ale hádam niečo zachráni. Všetkým majiteľkám mastnej pleti ho odporúčam.



Majte sa krásne, nezabudnite hlasovať v ankete Bloger roka 2015 a napíšte mi do komentárov, ktorý pleťový púder máte najradšej. 



Komentáre

  1. Vyzerá dobre :). Ja som si ho už chcela kúpiť, ale u nás sa tak strašne málo dopĺňajú zásoby Alverde ,že vždy som si kúpila niečo iné.

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani v Bratislave našom hlavnom meste to nie je s dekoratívkou Alverde o nič lepšie, celkovo to asi v každom meste dopĺňajú rovnako. Možno je chyba na strane dodávateľa, ťažko povedať. Každopádne pri Alverde platí, že ak je niečo skvelé, treba kupovať aj po tri kusy naraz.

      Odstrániť
  2. Díky za tip. S Alverde dekorativkou doposud žádné zkušenosti nemám, ale perfektně zmatńující pudr se hodí vždy:)
    Já už několik let používám Stay Matte od Rimmel a zrovna u tohoto pudru mi přijde, že snad jako jediný efekt masky nedělá, ale třeba pudr od Makeup Revolution nebo tebou zmiňovaný Essence ze mně vždycky dělaly klauna :D Je vtipné, jak co pleť, tak to naprosto odlišný názor:)

    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stay Matte vyhovuje väčšine ľudí, len mne nejako vôbec nesedí. Teraz používam presne tvoj make-up Rimmel Lasting Finish pumpičkový a tento púder spolu s make-upom tvoria skvelú dvojku

      Odstrániť
  3. Ja mám od Alverde práve ten sypký transparentný a som s ním dosť spokojná. Tento určite niekedy vyskúšam, no teraz mám rozpotrebované 3 púdre, takže musím domíňať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dlho som bola aj ja, až kým som sa nedozvedela o tomto, ktorý mi pripadá ešte lepší.

      Odstrániť
  4. Ďakujem ti za túto recenziu, premýšľam nad jeho kúpou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Toto je inak jeden z mala pudrov, ktore mi fakt nesadli a urcite by som si ho uz nikdy nekupila.Alverde mam inak strasne rada, ale tento puder mi make-up vobec nefixoval a minul sa hadam za mesiac a pol :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, každému sedí niečo iné, míňa sa rýchlejšie, to je pravda, ale mne veľmi sedí a navyše nie je predražený.

      Odstrániť
  6. To mi pripomenulo, ze by som si mala kupit dalsie balenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž pri tom, ako to býva s kozmetikou Alverde je vytvoriť si zásoby určite rozumné riešenie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.