Ako sa zbaviť make-upu - aktuálne odličovače


Nedávno som si spravila mini prieskum článkov na blogu. Samozrejme, pleťová kozmetika prevažuje a čo si budeme klamať, úplne ma to vystihuje. Mať čistú a peknú pleť je snom hádam každej ženy. Dôležitým krokom v tomto smere je práve odličovanie. V tomto smere som trochu obmenila svoje zabehané chodníčky a vymenila micelárky a gély za niečo lepšie. 

Čo sa týka odličovania patrím skôr do tej skupiny žien, ktoré si na dokonalé odlíčenie potrpia. Len čo moja noha prekročí prah dverí, make-up ide dole. Mať na sebe takú záťaž dlho nezvládam a do postele make-up podľa mňa nepatrí. Pleť si potrebuje oddýchnuť a ja samozrejme tiež.


V poslednej dobe siaham najčastejšie po šípkovom oleji Modrá púprava. Tento produkt už z môjho blogu dôverne poznáte. Nebudem sa tajiť, používam ho aj na odlíčenie. Pleť si pred nanesením oleja navhlčím a následne olej jemne vmasírujem do pleti. Dokonale si poradí s make-upom, s linkami, riasenkou - je to skrátka taký malý expert. Navyše po umytí je pleť krásne hydratovaná.


Ak mám na očiach niečo viac, ako len bežné linky a riasenku, nastupuje dvojfázový odličovač Garnier Essetnials. Je určený na odlíčenie celého make-upu vrátane toho očného, takže zase raz produkt dva v jednom. Tento si nanášam na vatový tampón, priložím na viečko, chvíľu nechám pôsobiť a tadá - líčenie je preč. Navyše v očiach vôbec neštípe, na blogu som ho už tiež spomínala. 


Posledným produktom, ktorý používam podľa nálady, je Dermacol Hyaluron Wash Cream. Ide o jemný odličovací krém, čo nie je na našom trhu úplne bežný produkt. Krém je mega praktický, nepotrebujete k nemu žiadne tampóny a odlíčite sa s ním pomerne rýchlo. Jedine na oči ho veľmi neodporúčam. Tam mi nejako prekáža avšak moje oči sú dosť suché a citlivé, takže im nesedí hocičo.   Ak vás zaujímajú detaily pozrite si nedávny článok. 

Možno ste si všimli, že po odličovacích tampónoch siaham čím ďalej, tým menej. Príde mi to tak lepšie, nešúcham si toľko pleť a navyše aj šetrím životné prostredie. Nebojte sa, ja mám od nejakej eko aktivistky ďaleko avšak tento nový štýl sa mi fakt páči. 

Najbližšie by som chcela skúsiť nejaký odličovací balzam aký vyrába napr. Clinique. Nevýhodou týchto produktov je však ich vyššia cena a ťažšia dostupnosť. Na našom trhu sú žiaľ stále v popredí klasické odličovacie prípravky v kombinácii s tampónmi, avšak ja sa len tak ľahko odradiť nenechám. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký odličovací produkt najčastejšie používate. Zvyknete používať pri odličovaní tampóny alebo dávate prednosť rukám?

Komentáre

  1. Odličovací tampony používám , ale oblíbila jsem si i mořské houby a konjac houbičky. Ten dvoufázák od garnier jsem též měla, já momentálně používám micelárku Bioderma, pěnu Weleda, tonikum Weleda a mandlový, kokosový a meruňkový olej na oči

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že používaš prevažne prírodnú kozmetiku na odličovanie. Tie odličovacie produkty Weleda by som tiež rada skúsila. A marhuľový olej ma láka, je vraj dobrý aj na mastnú pleť.

      Odstrániť
  2. Já jsem začala k odličování používat oleje. Mám jeden meruňkový a kokosový. S těma očima je to ale ošemetný, protože nesnáším, když mám pak mlhavý rozhled. Jinak používám i různé gelíky a houbičky. JANISTEA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne práve ten kokosový oči dosť dráždil. Tento šípkový mi to nerobí.

      Odstrániť
  3. Já používám na oči micelárku od Biodermy a na zbytek obličeje odličovací mléko:).

    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bidoerma micelárky sú taká klasika, ktorá funguje u väčšiny žien. Tiež ju niekedy používam, hlavne v lete.

      Odstrániť
  4. Odličujem sa mandľovým olejom od Weledy s tampónikmi, no chcela by som prejsť na tie textilné, potom pena od weledy s použitím konjac hubky/ kefky na tvár Braun a potom zase na tampónik toner a následne už len pleť prestriekať vodou od Havlíka a nanesiem olej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že používaš prírodnú kozmetiku podobne ako ja. A aj oleje. Tie konjac hubky by som chcela vyskúšať. Vodu od Havlíka mám, je dobrá ale nevonia mi to je asi pre mňa jediné mínus.

      Odstrániť
  5. Ten krém Dermacol mám momentálne doma aj ja.. Na odlíčenie je celkom dobrý, je to pre mňa trochu novinka, takže ešte nemám naňho utvorený názor, ale nevadí mi ani v očiach. :) Zaujal ma aj odličovač od Garnier, asi ho vyskúšam. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.