Veľký test balzamov na pery

Balzam na pery

Moja zbierka balzamov na pery bola istý čas dosť chudobná. Na beuaty blogerku až nezvyčajné. Mala som len dva - kelímkový a tyčinkový. Na druhej strane už preferujem skôr kvalitu pred kvantitou a to v každej oblasti. Avšak za posledné 3 mesiace sa u mňa tie balzamy akosi nakopili. No a výsledkom pre vás je dnešný porovnácí článok. 

Zvyajčne nosím jeden balzam v kabelke a jeden mám doma. Takto mi to vyhovuje, nemusím mať kozmetiku na každom kroku. Týmto spôsobom sa navyše aj rýchlejšie minie a mňa nemusí bolieť srdce, že mi produkt expiroval. I keď balzam na pery sa míňa vcelku dobre. Takou mojou stálicou je nechtíkový balzam od Alverde. Jeho čaru som podľahla vďaka adventnému kalendáru a vždy, keď mi jedno balenie dôjde, bežím pre ďalšie.

ruzovy balzam na pery Bulharsko

Prejdime však k novinkám a tých je viac než dosť. Začnem kúskami, ktoré som si doniesla z Bulharska. Viete, na ružovú kozmetiku mám slabosť. Je lacná, kvalitná a fakt funguje. Zatiaľ som len málokedy trafila vedľa. Z dovolenky som si dotihala dva balzamy: jeden tyčinkový, ďalší v kelímku. Ten kelímkový už pekných pár dní zdobí môj kozmetický stolík. Oba balzamy sú skrátka úžasné. Sú jemné, dobre sa nanášajú, nevytvárajú hrudky a hydratujú od pvého použitia.

Balzamy vyrába značka Bulfresh cosmetics a ide o softening lip balms čiže zjemňujúce balzamy na pery. Balzam v kelímku obsahuje vitamín E a UV filter. Ružový olej som v jeho zložení nenašla, no aj napriek tomu hydratuje perfektne. Opäť žiaden pocit vysušených pier či potreba opätovnej aplikácie.

Tyčinkový balzam obsahuje navyše aj vzácny ružový olej. Je fakt extra jemný, má príjemnú vôňu, cítim v nej niečo ovocné a trochu aj tie ruže. Výborne sa znáša s rúžom, pery nevysušuje, stačí ho naniesť raz. A čo je najlepšie, nezanecháva biely povlak na perách. 

prirodny balzam na pery

A teraz sú na rade tie horšie balzamy. Ako prvý tu mám prírodný balzam na pery nemeckej značky Annemarie Borlind. Produkt mi bol zaslaný e-shopom naureus.sk., pre všetkých nadšencov prírodnej kozmetiky odporúčam pozrieť ich sortiment. Balzam som si vyberala na základe jeho zloženia. Produkt obsahuje samé dobré veci ako bambucké maslo, ricínový olej, allantoin, bisabol  candellina, carnauba, včelí vosk a ďalšie vzácne vosky so zmäkčujúcim účinkom. Balzam sladko vonia a tiež nezanecháva biely povlak, no sklamali ma jeho hydratačné účinky. Používam ho už pár mesiacov a žiaľ pery dosť vysušuje. Príde mi to na prírodnú kozmetiku až čudné, no s mojimi perami si skrátka nerozumie. Okrem toho je potrebná opätovná aplikácia. 


Posledným je balzam z Rakúska Bi good Naturliche Lippenpflege. Ide o  prírodný balzam na pery s vôňou malín. Tiež obsahuje ricínový olej, bambucké maslo, kakaové maslo a ďalšie iné látky. Opäť som podľahla čaru zloženia, no efekt je rovnaký ako pri balzame Annemarie Borlind. Pery vysušuje už pri prvej aplikácii čiže vás nutí naniesť si ďalšiu. Žiaľ ani častá aplikácia moje pery nevyživila, práve naopak. po jeho nanesení cítim pnutie a suchosť. Skrátka nič pre mňa a neviem si predstaviť, ako by si poradil s mrazom.

Výsledné porovnanie aj s hodnotením som tentokrát spravila tabuľkovou formou. My ekonómovia používame tabuľky a excel na všetko. Taká trochu profesionálna deformácia, poznáte to.

BalzamBulfresh kelímkovýBulfresh tyčinkovýAnnemarie BorlindBi good
Vôňasladko-sviežasviežasladkáovocná
Cenanízkanízkavyššianízka
Hydratáciavynikajúcavynikajúcapodpriemernápodpriemerná
Dostupnosťzahraničiezahraničiedomazahraničie
Nutnosť častej aplikácieNieNieÁnoÁno
Rýchlosť vstrebávaniavynikajúcapriemernávynikajúcavynikajúca
Znášanlivosť s rúžománoánoánoáno
Zanecháva biely povlaknienienienie
Výsledné hodnotenie5 z 5 bodov5 z 5 bodov3 z 5 bodov2 z 5 bodov


Víťazom sa teda stali produkty z Bulharska. Darmo, ružová kozmetika je skrátka ružová a priamo zo zdroja je veľmi kvalitná. Prírodné balzamy ma trochu sklamali, vzhľadom k zloženiu som očakávala viac. Trochu lepší mi prišiel ten od Annemarie Borlind, minimálne krajšie vonia. Ostávam teda verná Bulharsku a môjmu nechtíkové balzamu od Alverde.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký je váš top balzam na pery. Skúšali ste niektoré z dnes spomenutých balzamov?

Komentáre

  1. Nechtikový balzam od Alverde je skvelý. Navyše je lacný a ľahko dostupný, takže už ani nemám potrebu hľadať niečo iné a lepšie. Okrem neho mám rada i balzam o Lavery, no ten je o niečo drahší. V recenzií ma prekvapila Annemarie. Je to moja obľúbená značka, takže škoda, že balzam sa im až tak veľmi nevydaril.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej od toho balzamu Annemarie som čakala fakt dosť. Zloženie vyzeralo super takže nechápem, prečo moje pery vysušuje.

      Odstrániť
  2. Ja mám najradšej ten nechtíkový od alverde ♥ Je mojou dlhoročnou stálicou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tohle shrnutí se fakt příjemně četlo :) díky ti za něj! Já mám nejraději asi EOS - nepřijde mi tak skvělý, ale tím svým obalem mě pořád láká ho používat :D Pak jsem si taky hodně oblíbila Astrid nebo Maybeline Baby lips. Co mě zklamalo, je Labello.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za pochvalu. Nuž Labello nevyhovuje ani mne, jedine to kelímkové. Baby lips som nikdy neskúšala, no EOS áno a bol fajn, ale už som našla lepšie produkty.

      Odstrániť
  4. Tyčinkové balzámy mám nejraději, díky praktičnosti :-) kelímkové jsou také fajn, ale ty používám pouze doma.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Robím to úplne rovnako. Akurát v lete sa mi dokonca aj tie tyčinkové občas topia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.