Kórejský pleťový zázrak na počkanie - COSRX AHA 7


Na tento zázrak som natrafila po prvýkrát vďaka videu blogerky Lucky. Tá o ňom hovorila ako o niečom, čo si s akné a pleťou dokáže perfektne poradiť. A mala pravdu. Neskôr sa tento zázrak začal objavovať na blogoch čoraz viac. Zároveň som sama začala inklinovať k vyskúšaniu kyselín a nápad bol na svete. Navyše som už dlhšie túžila vyskúšať kórejskú kozmetiku a toto je môj prvý produkt. 

COSRX AHA 7 whitehead power liquid predstavuje upokojujúce sérum na rozšírené póry. Obsahuje AHA kyseliny kam patria napr. kyselina glyckolová, mliečna a citrónová. O prvých dvoch ste v kozmetike už určite počuli. Produkty s obsahom týchto AHA kyselín majú exfoliačné účinky. S kyselinami treba pracovať opatrne a pozor si treba dať hlavne na ich koncentrácie. V tomto produkte je však všetko namiešané tak, ako má byť.  Veľmi dobrý článok o AHA a BHA kyselinách nájdete u blogerky happynewskin

AHA sérum od kórejskej značky COSRX by malo sťahovať póry, zosvetľovať tón pleti či pigmentové škvrny. Určené je na všetky typy pleti. Nachádzajú sa v ňom účinné látky ako kyselina glykolová, jablčná šťava, niacinamid (vitamín B3), kyselina hyalurónová a panthenol.  Ja som si ho objednala z ebay za cca 12 EUR, no kúpite ho aj na českej stránke koreankosmetika.cz. Tu je však cena v porovnaní so zahraničnými e-shopmi ďaleko vyššia, takže odporúčam skúsiť zahraničie.


Prejdime už ale k samotnému spôsobu použitia a tomu, či sa mi sérum páči. Musím uznať, že áno a to už od prvého použitia. Fakt ide o lásku na prvý pohľad. Sérum je priehľadné, na jedno použitie stačia 1-2 pumpičky, takže toto 100 ml balenie vám vydrží asi večnosť. Sérum takmer nijako nevonia a po nanesení sa okamžite vstrebe do pleti, presne ako by to pri sérach malo byť. Ak ho nanášam na mierne vlhkú pleť zvykne spočiatku trochu štípať, čo je zrejme práca kyselín. Ideálne by sa malo nanášať skôr na suchú pleť. Následne môžete na toto sérum nanášať ďalšie produkty. Vyhla by som sa jeho použitiu ráno, je trochu citlivé na slnečné žiarenie. Navyše v letnom období by vám s ním mohlo opálenie rýchlejšie vyblednúť vďaka zosvetľujúcim účinkom. Najideálnejšie obdobie na jeho použitie je teda každé s výnimkou leta. 

Môj cieľ pri tomto sére resp. nikde sa uvádza ako esencia bolo zlepšenie stavu pleti. A to sa deje na 100%. Stačí mi naniesť si sérum večer pred spaním a ráno sa zobúdzam s krásnou pleťou. Všetko začínajúce akné je preč, jazvičky sú menej viditeľné a celkovo je moja pleť krajšia. Označila by som ho za taký rýchly elixír krásy. Nepoužívam ho každý deň, zvyčajne tak párkrát do týždňa podľa stavu pleti. Istý čas som ho skúšala nanášať každý deň, no predsa len ide o exfoliačný produkt a po pár dňoch sa mi už pleť zdala suchšia. Takže toto je skôr produkt na občasnejšie použitie. Rozhodne však nesklamal a začínam veriť, že kórejská kozmetika je naozaj účinná. Svedčí o tom aj krása samotných kórejských žien. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.



Produkt by podľa môjho názoru mohol sedieť každému typu pleti, no viac asi tej zmiešanej. Viditeľne zlepšuje a skrášľuje pleť, je to taký malý zázrak alebo elixír krásy ako ho ja volám. Balenie je ľahké a keďže má presne 100 ml tak sa vôjde aj do príručnej batožiny lietadla. Asi jediná nevýhoda je jeho dostupnosť, na Slovensku sa tuším kúpiť nedá, takže ostáva online svet. Pokiaľ zvažujete začať s kórejskou kozmetikou, skúste tento produkt. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte vaše skúsenosti s kórejskou kozmetikou. Skúšali ste už produkty s kyselinami?

Komentáre

  1. Vyzerá skvelo! Určite ho vyskúšam, vďaka za úžasný tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To vidím poprvé. Musím uznat, že je to zajímavý produkt :-) ale neláká mě až tak moc, že bych ho potřebovala vyzkoušet :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné tak každá máme svoje preferencie. Pre mňa je toto taký záchranca pleti. Krásne Vianoce aj tebe.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.