TOP produkty roka 2018 vlasová starostlivosť a dekoratívka


Spomínam si, že minulý rok to bolo čo sa týkalo týchto dvoch kategórií dosť náročné. Hlavne vlasová kozmetika ma dosť hnevala. Nebolo možné nájsť nejaký poriadny produkt, o šampóne už ani nehovoriac. Ani s tou dekoratívkou to nebolo tak easy, hlavne to ako viete nie je úplne moja parketa. Rok 2018 bol však rozhodne úspešnejší aj v tomto smere. Objavila som toľko zaujímavých vecí, že som musela tie top produkty dokonca okresávať.

Abecedne mi ako prvá vychádza dekoratívna kozmetika. Na jej stave sa možno trochu podpísal aj fakt, že som začala vo veľkom sledovať slávnu youtuberku Lou z GetTheLouk. Tá je proste v líčení doma. Vďaka jej kanálu som sa pre tú dekoratívku viac nadchla aj ja sama.  No ale ok, koniec prázdnych rečí, poďme na to.


Rozhodne najlepší tekutý korektor je podľa mňa Bourjois Radiance Reweal. Je to ten najviac rozjasňujúci korektor na svete. Používam ho pod oči a ten rozjasňujúci efekt je vidieť ihneď. Navyše mi fakt sedí aj odtieň. Má síce skôr neutrálny podtón a nie ružový ako to potrebujem ja, no tentokrát to fakt sedí. Moje prvé dojmy z neho neboli ktovieaké, no po fakt dlhšom používaní sme sa skamarátili. Navyše jedno balenie míňam už snáď večnosť čiže sa doň oplatí investovať. Verím, že ho už z blogov dôverne poznáte, je to totiž legenda. 

Pri značke ešte ostaneme a spomeniem ich rúž Rouge edition. Tak hydratačný rúž sa hľadá ťažko. Nevydrží vám na perách síce večnosť, ale to mu odpustíme. Fakt sa dá nosiť aj bez podkaldového balzamu. Ja som sa spočiatku bála tej jemnej farby, no predstavte si, sedí mi aj tá. 

Fixáciu líčenia riešim dvomi spôsobmi. Púder je vždy ten prvý, používam ho denne a tento minerálny krásavec od Mary Kay je dokonalý. Jednak ma absolútne praktické balenie, ktoré sa dá aj uzamknúť, takže konečne nemáte púder všade. No a jednak fixuje perfektne, pleť zmatní na celý deň a sedí mi aj farebne, tento už ružový fakt je.

Očné linky používam už pekných pár rokov. Mám rada klasické čierny linky, no musia na očiach držať poriadne počas celého dňa. Dlho som dookola kupovala linky Rimmel Exaggerate, no minulý rok ich z trónu slávy zosadili linky Lavera. Sú prírodné a držia hádam ešte lepšie ako tie od Rimmelu. Navyše sú aj o niečo lacnejšie takže odteraz ak linky tak už len Lavera. 

Nájsť lak na nechty, ktorý by vydržal v nepoškodenom stave aspoň 5 dní bolo nemožné. Kým som nevyskúšala laky Mavala Nail Color Cream. Tie to už dokážu, mám doma 3 odtiene a najradšej by som si kúpila všetky. Sú to tie najlepšie laky na svete. A dokonca aj tmavé farby idú pri odlakovaní perfektne dole. Navyše balenia sú maximálne skladné. Takto si predstavujem dokonalý lak na nechty. Ak vám nič na nechtoch nevydrží, skúste tieto.



STAROSTLIVOSŤ O VLASY

Poľsko je krajinou, kde budem možno raz aj žiť. Minimálne na výlet by som sem chodila stále. Ja vám neviem, čím presne to je, ale cítim sa tam dobre. Aj z kozmetického hľadiska samozrejme. Kde inde nájdete tak skvelý šampón s keratínom za babku ako Joanna Keratyna. Na Slovensku som videla z tejto značky iné kúsky, no tento super šampón chýbal. Síce je na poškodené vlasy, no sedel aj mojím mastným. A tá jeho vôňa. Myslím, že potrebujem ďalšie balenie a vďaka výletu do Krakowa ho už aj mám. 

Kondicionér je niečo, bez čoho si po umytí skrátka nerozčešem vlasy. Sú totiž ako žuvačka a bez pomocníka na rozčesávanie to nejde. Moja kamarátka mi raz podarila kondicionér Yves Rocher Repair s jojobovým olejom. Od tej doby už iný nechcem. Je to presne ten produkt, ktorý som hľadala. Je totiž fakt mega výživný a je to cítiť už pri nanášaní. Myslím, že je to práca zloženia a hlavne jojobového oleja. Vonia jemnejšie, takže nič pre silné aroma povahy, ale keď som si zvykla ja, zvyknete si aj vy. Je to pekná vôňa, len nie je extra silná. Navyše je tak úžasne krémový a dobre sa nanáša aj bez obsahu silikónov. Čo vám poviem, už som otvorila ďalšie balenie. 

Iná kamarátka mi zase poradila top vlasový olej Tigi S Factor. Ja viem, že Tigi a vlasy to je tá správna kobminácia, akosi som však nikdy nič neskúšala. Tento olej je však láska na prvé použitie. Krásne vonia, toto je tá pravá výrazná vôňa pre mňa. Je výživný, vlasy zjemňuje a to všetko bez zaťaženia. Dá sa naniesť aj do suchých vlasov a nebudete si ich musieť hneď umývať. Je to skrátka tekutý poklad. 

Pokiaľ je niečo, čo nonstop hľadám, tak je to objem vlasov. S tým mi výzrane pomáha soľný sprej Toni and Guy. Mala som soľný sprej inej značky, ale nerobil nič. Tento dodá vlasov štruktúru, pevnosť a objem v jednom kroku. Stačí nastriekať do mokrých vlasov a vysušiť. Efekt ucítite a určite aj uvidíte. Ja mám jeden v Bratislave a ďalší doma na východe. Jednoducho ho musím mať vždy po ruke. A viete čo, dokonca aj môj brat tento zázrak používa, on má síce ako chlap krátke vlasy, no sprej používa na dodanie štruktúry. 

Prírodnou kozmetikou by sme to aj mohli ukončiť. Myslím, že najlepšiu vlasovú masku vyrába všade dostupná značka Alverde. Maska na vlasy 5 v 1 s mandľovým olejom má podobný efekt ako hore spomínaný kondicionér. Píšem podobný, lebo sa mi zdá ešte o niečo lepšia. Dá vlasy dokopy aj po náročnom účese či letnom kúpaní. Jediné, čo neviem stráviť je to nešťastné sáčkové balenie. Avšak inak jej nemám čo vytknúť.

Všetky produkty ste už na blogu mali možnosť vidieť. Linky som sa snažila pridať keby vás zaujímali detaily. Tentokrát nebolo fakt jednoduché tie top produkty vybrať, musela som svoj výber meniť a mierne okresávať aby ste tento článok prečítať zvládli. Ak by som si mala vybrať produkt, ktorý ma prekvapil najviac, určite to sú prírodné linky Lavera. Mala som jedny od Alverde a boli dobré, no toľko čo tieto na očiach nevydržali. Verím, že aj leto s nimi zvládnem.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte aké boli vaše obľúbené produkty minulého roka. Zhodli sme sa v niečom?


Komentáre

  1. Bourjois Radiance Reweal já kopu za korektor, je perfektní a jsem z něj nadšená. Mám první balení, ale už jsem pomalu na dně. Ale určitě hodlám pořídit nové balení!! Krásně prozáří, nikam neleze a vše zakryje :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. po tej Alverde maske sa musím pozrieť vyzerá dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy býva vypredaná čiže je fakt dobrá. Mne dokáže aj dosť dobre opraviť rozštiepené končeky.

      Odstrániť
  3. Ani s jednim z produktů zkušenosti nemám. Ale značku Tony&Guy mám na vlasy moc ráda :) za to produkty od Alverde mi nevyhovují vůbec. Zkoušela jsem jich více a nevyhovoval mi ani jeden, tak jsem to zkoušení vzdala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Alverde je to fakt kedy aké. Mne tiež mnohé produkty, ktoré som vyskúšala nesedeli. Táto maska je však svetlá výnimka.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.