Príbeh jedného dobrého a jedného slabšieho rozjasňovača


Rozjasňovač Catrice patrí medzi moje top rozjasňovače. Dlho bol jediný, aký som v zbierke mala. Sledovaním make-up youtuberiek som však akosi nadobudla pocit, že je fajn skúsiť aj nejaký iný. Catrice je stále super a myslím, že ho budem mať naveky. Tak prečo si nezaobsatarať ďalší, vlastne rovno dva ďalšie. Jeden tekutý a jeden tuhý, oba ružové a s lesklým finishom. Ktorý mi sedí viac?

Začala by som NYX duo chromatickým rozjasňovačom v odtieni 04 Snow Rose. Ak ste sa ešte s duo chromatickými produktmi nestretli tak vedzte, že zvyknú hádzať odlesky rôznych farieb. Na prvý pohľad sú biele, no po nanesení môžu mať modrý, ružový či zelený nádych. V predaji sú aj rôzne očné tiene, rúže či lesky na pery s týmto efektom. Niečo pre milovníkov špeciálnych glitter efektov. Balenie obsahuje 6 gramov rozjasňovača zlisovaného do tuhej formy a mal by sa spotrebovať do 24 mesiacov po otvorení. Nuž toto vidím ako mission impossible.


Produkt som si vybrala len tak, zdalo sa mi totiž, že som naň začula dobré hodnotenia. Evidetne však šlo o iný rozjasňovač, tuším ten zo Sephory. V obchode sa mi produkt páčil, hádzal pekné, ružové odlesky, skrátka úplne ideálny pre môj studený podtón pleti. To je však asi jediné pozitívum tohto produktu. Výdrž je veľmi slabá, po nanesení sa produkt do hodiny vytratí a neostane vám nič. Efekt mi tiež nepríde nejaký svetový, farbu je vidieť slabo, nepríde mi príliš intenzívna. Dokonca mám dosť problém si produkt aj naniesť. Navyše sa mi ako bežný rozjasňovač  na lícne kosti príliš nepáči. To je však už subjektívna vec a niekomu by sa páčiť mohol. Ja som ho používala na líca navrch lícenky na dodanie trblietavého efektu. 

Jediným jeho pozitívom je jeho veľkosť, je fakt malý a vhodný do kabelky či na cesty. Otvára sa však trochu ťažšie, nechty som si síce nezlomila, no šlo by to aj ľahšie. Ja by som si ho už nekúpila a rozmýšľam, ako sa ho zbavím. Používaním to nebude.

Hodnotenie: 1/5 bodov.



Značka Avon, ktorá mi občas zašle nejaké produkty na vyskúšanie, ma tentokrát neskutočne potešila. A to produktom Mark Flashlight, tekutým rozjasňovačom. Oficiálne ide o rozjasňujúce kvapky, ktoré sú v tektutej forme a tie moje v ružovej farbe. Produkt je balený v sklenenej fľaštičke s pipietkou, obsahuje 14 ml a mal by sa spotrebovať do 6tich mesiacov od otvorenia. Mám teda čo robiť, produktu je fakt dosť veľa. Tu však taký problém so spotrebou ako v prípade prvého rozjasňovača nebude.

Tekutých produktov sa ja tak trochu stránim. Sú totiž vhodnejšie pre suchú pleť a zvyčajne rozmažú všetko, čo pod ne nanesiem. O také tekuté očné tiene nemám záujem už vôbec, zvyčajne sa mi zhlknú do jednej divnej linky a vôbec nedržia. Presne s týmito miernymi predsudkami som šla aj do tohto produktu. Na druhej strane som ho však veľmi túžila skúsiť. Veď čo ak konečne motyka vystrelí a aj ja budem môcť používať tekuté produkty v mojej make-up rutine. A presne tento zázrak sa mi s Avonom aj stal.

Tekuté rozjasňovače sú na trhu relatívnou novinkou, hlavne tieto farebné zažívajú svoje obrovské boom práve tento rok. Aspoň ja to tak vnímam, prišli s nimi už mnohé značky ako Pupa či Loreal. Tie ich ceny sú však dosť vysoké. Tieto Avon zoženiete za 13 EUR, no aktuálne sa predávajú za 8, čo je fajn cena. Hlavne keď vám prezradím, že sú fakt perfektné. Mne sa veľmi páči tá farba, studená ružová ako šitá pre mňa. Má v sebe trblietky, ktoré je vidieť aj po nanesení. Nejde teda iba o nejakú trblietkami zafarbenú tekutinu.


Ja som si tento trblietavý zázrak zamilovala. Stačí ho jedna malá kvapka, naniesť do dlane a následne aplikovať prstom tam, kam chcete. Ja si ho nanášam ako klasický rozjasňovač na lícne kosti, nad lícenku alebo aj samostatne ako očný tieň. Vo všetkých prípadoch obstál na výbornú. Farba je sýta a dostatočne intenzívna. A čo je najlepšie - vydrží vám na pleti od rána až do večera. A to fakt doslova. Navyše som si nevšimla, žeby sa mi rozmazávali produkty, ktoré nanesiem pod rozjasňovač. Treba si len dať pozor na množstvo. 

Aplikácia je fajn, dá sa to aj tentkým štetcom, no mne to zatiaľ prstom vyhovuje najviac. Aj to balenie mi príde také veľmi milé, zlaté a efektné. Z tohto ružového rozjasňovača som jedným slovom nadšená. Dá sa primiešať aj do make-upu, to som zatiaľ neskúšala nakoľko si to veľmi neviem predstaviť. Avšak ako sa poznám, určite to skúsim. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Mýtus, že tekuté produkty môžu používať len sušienky už teda neplatí. Minimálne nie v prípade tohto produktu. Smelo si ho kúpte, ja som si ho zamilovala a používam ho každý deň. V poslednej dobe mi tá dekoratívna kozmetika akosi pribúda, zvykla som hromadiť skôr tú pleťovú. Aj v pleťovke mám nejaké novinky, no o tých vám napíšem inokedy.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte vaše skúsenosti s tekutými produktmi. Používate ich alebo sa im skôr vyhýbate?

Komentáre

  1. Ten tekuty rozjasnovac vyzera dost vyrazne a divoko :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    2. Je perfektný, dá sa s ním líčiť jemne aj intenzívne. Záleží koľko si toho nanesieš :)

      Odstrániť
  2. Já jsem asi doteď moc nepochopila smysl rozjasňovačů :D Ale překvapilo mě, že ten od Avonu je tak skvělý, spíš bych čekala, že bude lepší ten od NYXu :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to tiež chvíľku trvalo s tými rozjasňovačmi, ale treba raz skúsiť a už sa od nich človek nepohne.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.