Nie príliš vydarený make-up od Max Factor


Max Factor a ich make-upy som mala dlhé roky vo veľkej obľuble. Vlastne môj prvý skutočný make-up, ak nepočítam Aknecolor, bol práve od Max Factor. Od tej doby už však ubehol istý čas, moja pleť sa zmenila z mastnej na zmiešanú, akné ma už našťastie takmer opustilo a ja som presedlala na make-up Dermacol. Avšak zvedavosť blogerská je vážna vec a ubrániť sa jej nie vždy dá. A tak keď prišla značka s make-upom Radiant Lift, ktorý navyše sedel aj slávnej youtuberke Get the Look, musela som ho mať. 


Ako vždy to začalo testom odtieňa v drogérii. Našťastie dopadol dobre, mal ružový podtón a na ruke sa všetko zdalo ok. Aj na pleti vyzeral dobre, síce mohol byť o trošku tmavší, sem-tam pôsobím dosť bledo, ale to by sa odtieňom dalo zmeniť. Make-up Radiant Lift mám v odtieni 40 Light Ivory a kupovala som ho za nejakých 8 EUR. Normálne stojí v drogérii viac, ale internet a notino majú vždy lepšie ceny. Odporúčam ho teda kúpiť online, len si prv fyzicky overte odtieň. 

Oficiálne je make-up dlhotrvajúci, mal by stredne kryť, zjednotiť pleť, hydratovať ju a vďaka pomerne vysokému SPF 30 aj chrániť pred slnečným žiarením. Teda SPF 30 som veru pri make-upoch vídavala málokedy. Toto rozhodne oceňujem. Navyše je vraj určený pre všetky typy pleti. Nuž a presne to je môj problém, toto podľa mňa nie je pravda. Mojej pleti vôbec nesadol. Po nanesení na pleti sedí, nechce sa do nej vsiaknuť, príde mi príliš hydratačný a nesedí mi ani v zime ani v lete. Navyše sa mi z pleti čudne vytráca a vytvára mi mapky. Pri značke som bola zvyknutá na inú kvalitu make-upov.


Z mojich skúseností je toto skôr make-up vhodný pre pleť normálnu až suchú. Ak máte čo i len trochu mastnejšiu pleť tak si myslím, že vám sedieť nebude. Čo sa týka krytia, tam by som to vedela označiť za vysoké, zakryje aj škvrny či jazvičky po akné. V tomto smere žiaden problém. Jeho výdrž a efekt na pleti mi však maximálne nesedia.

Make-up ma fakt veľmi sklamal, skúšala som ho používať vo všetkých ročných obdobiach. Predsa len make-up a leto nie je práve šťastná kombinácia na testovanie. Žiaľ neobstál a mám ho stále takmer plný. Je mi to fakt ľúto nakoľko vyzeral sľubne aj účinkami, ja podtónom, aj obalom. Žiaľ s make-upmi fakt nikdy neviete, čo máte, až kým to poriadne nepoužívate. Našťastie nebol extrémne drahý, no aj tak ma to sklamalo.

Hodnotenie: 2/5 bodov, podpriemerný make-up.

Ako som už spomínala, toto je skôr niečo pre suchšie typy pleti. Mojej zmiešanej make-up skrátka nesadol. Síce sa mi po ňom nezhoršovala pleť, ale to vytrácanie a mastný pocit na pleti sa mi veru nepáčia. Stále mám pocit, že tých make-upov vhodných pre mastný a zmiešaný typ pleti je fakt málo. Aj tie, ktoré sú na to oficiálne určené bývajú mnohokrát efektom dosť slabé. Práve preto si zvyčajne volím tie s vyšším krytím, výdržou a pre každý typ pleti. Môj Dermacol je zatiaľ skrátka neporaziteľný.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali tento make-up prípadne aký make-up vám sedí najviac.

Komentáre

  1. To mě mrzí. Já makeupy od MaxFactoru můžu, ale je pravda, že jsou celkově víc na suchou pleť. A co se týká ceny, já nevím, proč je maxfactor v kamenných obchodech tak drahý, když všude na internetu vyjde tak na třetinu. No aspoň že to Notino s Elninem máme :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem či sú úplne na suchú pleť, niektoré vysušili aj tú moju mastnú. A ceny to máš pravdu, v drogérii sa táto značka neoplatí vôbec.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.