Čisté bambucké maslo Soaphoria

Soaphoria bambucke maslo

Kedy je lepšie písať o bambuckom masle ako práve v zime. Aj keď mám toto bambucké maslo doma už dlhšie, až minule som si spomenula, že som vám ho vlastne ešte neukázala. Ako iste viete čisté bambucké maslo ponúkajú hlavne značky prírodnej kozmetiky. Častokrát však býva súčasťou zloženia mnohých produktov. Mňa však lákalo skúsiť ho v čistom stave, aby som vedela na 100% posúdiť jeho účinky.

Bambucké maslo nájdete pod oficiálnym názvom shea butter alebo Butyrospermum Parkii Butter. Získava sa z orechov stromu Shea Tree, ktoré rastú hlavne v Afrike. Raz som už túto super hydratačnú zložku kozmetiky na blogu rozoberala, takže pridávam aj link na článok. V článku máte podrobnejšie rozpísané jeho účinky, takže dneska to pojmem zase z inej perspektívy. Ako som už v úvode načrtla, ja mám bambucké maslo v zložení produktov veľmi rada. Samozrejme ak ho tam je nejaké citeľné množstvo. To je mi potom jasné, že pôjde o kvalitne hydratčný produkt. Zvyčajne aj hutný, ale nemusí to byť nutne pravda. 

Maslo je vhodné hlavne na suchú pokožku, pokožku s ekzémom a ja osobne ho vítam hlavne v telových produktoch. Čisté bambucké maslo môžete použiť ako telový krém, balzam na pery či krém na ruky. Odličovanie ním nie je úplne najlepší nápad, na mojej zmiešanej pleti to bola doslova pohroma. Masla som sa nevedela zbaviť. Myslím, že suchej pleti by to možno až tak neprekážalo a možno by ho mohla používať aj ako pleťový krém. Iné typy pleti však musia s bambuckým maslom v skincare opatrne. 
Soaphoria bambucke maslo

Moje maslo pochádza z dielne slovenskej značky Soaphoria. Kúpiť ho môžete v tomto menšom, 50 ml balení, ale majú aj väčšie balené v skle. Konzistenciou je to také fakt hutné maslo, skoro ako normálne maslo na chlieb. Nuž teda toto by som asi nejedla. Maslo by som povedala nemá takmer nijakú vôňu. Ide o čisté bambucké maslo, no nájdete aj voňavé verzie. Ja som sa držala masla v jeho najčistejšej forme a mám toto. Míňalo sa pomaly a hydratovalo veľmi dobre. Hlavne v zime je to super produkt pretože pokožka ostáva dlho hydratovaná. Vlastne až kým si ho nezmyjete z tela. Trochu dlhšie sa však vstrebáva takže by som ho asi na horúce leto príliš neodporúčala. Inak sa však maslo netopilo ani v lete, stále malo svoju tuhú konzistenciu. Myslím, že na zimu super produkt a určite si niečo podobné kúpim znova.

Hodnotenie masla: 5/5 bodov.
 
Ak by som vám mala poradiť nejaké dobré produkty s obsahom bambukécho masla tak sú to určite balzamy na pery Labello, tie kelímkové. Len neviem určite, či sa ešte vyrábajú. A potom samozrejme krémy na ruky od Manufaktury. Tie sa predávajú stále a sú super. A samozrejme netreba zabúdať ani na Weledu a ich telové maslo Skin Food. Tam je podiel masla cítiť veľmi výrazne.

Na mňa veľmi zapôsobil aj obal masla. Hlavne dizajn etikety je prekrásny. Väčšie balenia kúpite skôr v skle a tuším, že aj značka Cien má nejaký telový krém s bambuckým maslom v kelímku. Nuž až sa mi podarí spotrebovať všetky akutálne telové mlieka, tak si ho chcem raz kúpiť. Každopádne určite odporúčam skúsiť aj čisté bambucké maslo, hlavne teraz v zime je to veľký pomocník.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či vyhľadávate produkty s bambuckým maslom.


Komentáre

  1. Já používám bambucké máslo od Purity Vision a taky jsem velmi spokojená. Je taky ideální na cestování, kdy ušetří v taštičce dost místa a nahradí pleťový krém, tělový krém, balzám na rty apod., jak jsi sama v článku vzpomínala.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej aj na cesty je super lebo sa na rozdiel od kokosového oleja neroztopí.

      Odstrániť
  2. Ja som zatial vzdy skusala iba rafinovane bambucke masla. Bola by som vsak urcite zvedava i na nejake nerafinovane.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.