Odličovač očí od Avene - prekonal Niveu?

Odlicovanie s Avene

Odličovaniu by sme mali venovať dôkladnú pozornosť a to fakt každý deň. Nezáleží, či ste nalíčená alebo máte na sebe "len SPF". Aj to je potrebné dať z pleti preč a ideálne pomocou produktov na odličovanie. Z mojich skúseností sú najlepšie práve tie na báze olejov alebo s ich obsahom. Paradoxne mám však doma momentálne na testovanie jeden taký, ktorého zloženie úplne nekorešponduje s mojimi preferenciami. Je to gélový odličovač od značky Avene.
Odličovač kúpite kade-tade, môj kus je z Benulekárne a tam stojí cca 11 EUR. Na odličovač o objeme 125 ml nie malá suma, no siahla som po ňom na základe dobrých skúseností z minulosti. Nie síce práve s týmto odličovačom, no Avene mávalo a neviem či má taký krémovo-gélový odličovač a to bola paráda. Volalo sa to extremly gentle niečo a tuším to bola z radu Toleriane. Nuž a keďže aj toto je gentle a je od tej istej značky, rozhodla som sa to vyskúšať. Odličovač je určený na oči a ako viete, ja si túto oblasť odličujem vždy osobitne. Nejako mi také tie odličovače na pleť a oči nesedia, štípu ma v  očiach a vysušujú ich. Takže tu žiaľ musím mať vždy dva produkty. Zatiaľ môj top je čierny Nivea Micellair. 

Produkt je číry takže ho na tampóne takmer nespozorujete. Vôňu som si nevšimla žiadnu, koniec koncov je určený na citlivé oči takže by ani voňať nemal. V tomto prípade mi to neprekáža a práve naopak to maximálne oceňujem. Jeho zloženie je pomerne jednoduché, tvorí ho len pár látok a na prvom mieste je ich vzácna termálna voda Avene Eau Thermale.

Avene odlicovanie

S touto francúzskou kozmetikou mám isté skúsenosti, hlavne s tou slnečnou. Asi najkupovanejším produktom od Avene pre mňa bol donedávna ich Cleanance SPF 30 krém na tvár.Tento produkt sa žiaľ medzi moje top produkty nezaradí. Jeho odličovacie schopnosti sú primerne-podpriemerné. Zvládne len taký ten najednoduchší a najmenej náročný očný make-up čiže tiene a trochu riasenku. Na odlíčenie liniek to chce drhnutie oka a s riasenkou je to podobne. Tá mi na očiach po odlíčení týmto gélom ostane takmer celá. Takže miesto jedného odličovača na očí musím používať dva a doodličovať zvyšok mojím Micellair od značky Nivea.

Uznávam, že produkt neštípe v očiach, je fakt jemný a oči mi nevysušuje. No to isté zvláda aj lacnejšia Nivea. Najväčšie sklamanie pre mňa bola asi neschopnosť odlíčiť linky resp. dá sa to aj s Avene, no chce to dlhšiu prácu. Ak však toho make-upu na oči nepoužívate veľa, tak by ste si mohli vystačiť aj s týmto. Rozhodnutie už nechám na vás, za mňa osobne to chce niečo silnejšie.

Hodnotenie: 2/5 bodov.

E-shop Benu lekárne mám veľmi rada, zvyčajne tu mávajú aj lepšie ceny kozmetiky, prípadne pribaľujú darčeky. Pre mňa osobne je zaujímavou aj značka Cerave, od nej toho teraz skúšam fakt dosť. Tento od Avene však nebol z mojej strany najlepšou voľbou. Aj ked je pleťová kozmetika mojou srdcovkou, sem-tam sa aj majster zmýli. Takže ostávam verné čiernej madam od značky Nivea. 


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali nejaké odličovacie produkty od značky Avene. Boli ste s nimi spokojné?

Komentáre