Čo je dobré pre deti, je dobré aj pre nás

V lete nám asi úplne prirodzene nenapadne používať telové mlieka. Ulepený a mastný pocit máme aj bez toho, hlavne ak sú teploty nad 30tkou. Aj keď rok 2020 nás teplotami až tak nepotrápil, nejaké to leto tu predsa len bolo. Dalo by sa nazvať týždenné pretože víkendy boli statočne upršané. Zdá sa však, že august je k nám milší aj čo sa týka víkendov. No a práve keďže leto je čas slnečných lúčov, odhalenej pokožky a opaľovania, tak je tá hydratácia pokožky obzvlášť dôležitá. Opálený efekt vám bez pravidelnej hydratácie vydrží omnoho menej a to asi nechcete. Či už zvolíte špeciálne mlieka po opaľovaní alebo dáte prednosť klasickému telovému mlieku, jedno by som si vybrala. Ja teraz siaham po detskom telovom mlieku značky Bubchen

Telové mlieko je označené ako Senzitiv čiže je určené na citlivú pokožku. Zároveň je toto detská kozmetika čiže je vhodná aj pre tých najmenších. Balenie je mega veľké a možno sa aj čudujete ako to viem prežiť. Nuž nejako som v poslednom čase prešla na tieto 400ml balenia aj v telovej kozmetike a neprekáža mi to. Výrobca uvádza, že mlieko v sebe nemá žiadne minerálne oleje, konzervačné látky, fabivá ani vonné látky spôsobujúce alergie. Ja som si teda myslela, že produkt by nemal nič vonné obsahovať. Mali sme ho však doma a tak som vedela, že mlieko vonia. Avšak až teraz som si všimla, že je len bez alergénnych vonných zložiek čo môžem potvrdiť. Myslím, že jeho vôňa je tak jemná, že by nikomu ublížiť nemala.

Asi sa pýtate, čo ma k tomuto mlieku priviedlo. Detskú kozmetiku si sem-tam prezerám a zhodou okolností doma na východe sme toto mlieko mali. A tak som ho skúsila a zapáčilo sa mi tak, že som ho musela mať. Obsahuje totiž moje milované bambucké maslo. A to keď vidím v zložení telových produktov tak skáčem 5 metrov do výšky. Naozaj, bambucké maslo vyhľadávam. Viem, že je to záruka hydratácie a zatiaľ nesklamalo. V zložení ho však hneď na prvých priečkach nenájdete. Prvá je voda, za ňou slnečnicový olej, potom pár ďalších látok a až tak to moje bambucké maslo. Napriek tomu je mlieko hydratačné, pokožka je vyživená a navyše to aj príjemne vonia. Myslím, že účinok hydratácie je cítiť aj na druhý deň. Netvrdím, že neexistuje na svete lepšie telové mlieko, no toto s prehľadom viem zaradiť medzi tie lepšie.

Hodnotenie: 5/5 bodov, podľa mojich parametrov perfektné.

Tak dieťa už síce nie som, ale dieťa svojich rodičov zostanem vždy. Takže myslím, že tú detskú kozmetiku môžem stále používať. Neviem úplne či táto nemecká značky je tá najlepšia pre deti, prírodná tuším nie je, no mlieko mi príde dosť dobré. A má takú tú vôňu malých bábätiek. Skrátka tá vôňa sa mi fakt páči. A efekt mlieka na mojej pokožke tiež takže som ho musela mať. Kým ho miniem ešte nejaký čas prejde, no zatiaľ nových favoritov na mlieka nemám. Resp. ak skúsim v blízkej dobre niečo tak to budú určite mlieka od Yves Rocher. Zaujíma ma či ste ich skúšali, ja len trocha doma čiže to neviem veľmi posúdiť, no lákajú ma.

Majte sa krásne a dajte mi vedieť, či si tiež zvyknete pre seba kupovať detskú kozmetiku. A čo telové mlieka Yves Rocher? Odporúčate mi ich vyskúšať?

Komentáre

  1. Ja detskú kozmetiku zbožňujem , práve kvôli jemnej vôni a lepšiemu zloženiu :)
    Používam hlavne tuhé mydlá , telové mlieka , občas skúsim nejaký šampón a ináč aj masť na zapareniny je celkom dobrá na akné. Aspoň na mne to funguje :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlastne som tiež z tej detskej skúsila tie typy produktov o ktorých píšeš. Presne tá vôňa býva jemná, ale stále pekná a zloženie je verím tomu tiež lepšie. Na akné mne zaberá Sudocrem, hojí čerstvé jazvičky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.