Sérum Revolution Skincare Niacinamide plus Zinok

Revolution skincare serum na plet zinok

Priekopníkom medzi pleťovými sérami a v starostlivosti o pleť ako takej je určite značka The Ordinary. Vplyvom korony sa však jej produkty stali hlavne u nás slabo dostupnými a to ma prinútilo kúpiť produkt od konkurencie. Revolution Skincare ide v poslednej dobe dosť dopredu a formuluje až podozrivo podobné produkty. Nakoľko som čítala veľa dobrého na séra v kombinácii Zinok 1% a Niacinamide 10% čo je vitamín B3 tak som sa rozhodla toto sérum skúsiť. Ako dopadla testovanie po asi pol roku používania? To vám už prezradím v nasledujúcich riadkoch.

Všeobecne panuje mienka, že značka Revolution kopíruje účinné látky podľa vzoru americkej The Ordinary. A tiež sa povrváva, že Revolution na tom s kvalitou nie je až tak skvelo. Na nejaké reči a fámy si ja príliš nepotrpím a zameriavam sa na fakty. Od The Ordinary som mala tri produkty a zatiaľ mi ani jedno neprišlo príliš skvelé. Možno som siahla po slabších sérach, možno zhoda náhod ťažko povedať. Každopádne ja som zatiaľ zázrak od The Ordinary nezažila. Takže mi nerobilo problém skúsiť Revolution Skincare. Kombinácia látok, ktorú som zvolila je vraj dobrá na pleť s rozšírenými pórmi a celkovo vraj pomáha pleť zlepšovať. Takže som si povedala, prečo nie. Navyše vitamín B3 si vraj vie poradiť aj s pigmentovými škvrnami, ku ktorým sa mi podarilo v lete "dopracovať". 

Pletove serum

Fľaštička je podľa mňa krajšia ako The Ordinary. Aspoň mne osobne sa oveľa viac páči. Sérum je priehľadné a úplne vodnaté. To je presne ten typ pleťového séra, ktoré ja osobne vyhľadávam. Po nanesení sa relatívne rýchlo vstrebe, no určite to nie je úplne okamžite ako tomu býva napríklad pri kyseline hyalurónovej. Nevonia ani nijako nesmrdí, tá parfumácia je podľa mňa dosť neutrálna. Tak oficiálny popis by sme mali a môžeme prejsť k tomu podstatnému - či na pleti niečo robí a ako funguje.

Nuž musím uznať, že ani za pol roka intenzívneho používania tohto séra nevidím efekt. A to fakt že žiaden. Jedine asi to, že sa sérum znesie s akýmkoľvek krémom a necítim ho na pleti. Inak však ale asi nič, možno je moja pleť mierne lepšia čo sa týka jazvičiek a fľakov po akné. Pigmentové škvrny to rozhodne nevybieli, na to je sérum evidentne slabé. A čo sa týka pórov na nose tak sú také isté ako predtým. Takže za mňa osobne neviem kde je chyba, no zjavne na mňa táto kombinácia neberie.

Hodnotenie: 3/5 bodov, priemer ale za tú cenu môže byť. 

Nemám voči séru vyslovene výhrady to nemôžem povedať. Na druhej strane som si však určite nevšimla nič špecifické, žiadne zázračné účinky ani nič podobné. Skrátka nič a to ma úprimne aj trochu sklamalo. Séra by predsa len mali mať v sebe zložky v účinnejšom a koncentrovanejšom stave. Toto však podľa mňa nerobí nič a ani neviem, ktorému typu pleti ho viem odporučiť. Asi to nechám na vás, poškodiť nemôže no či pomôže tak to netuším. Každopádne stojí cca 10 eur takže zase na druhej strane o veľa neprídete. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť, ktoré sérum sa vám zdá ako fakt účinné. 

Komentáre

  1. Mne osobne robí niacinamíd v kozmetike veľmi dobre, je pre mňa efektívny proti masteniu pleti. Mala som presne toto sérum a bolo fajn, ale ešte viac sa mi pozdával Niacinamide od The Inkey List. Neviem, ako je to s pigmentovými škvrnami, ale napríklad na jazvičky isto treba čosi "silnejšie", skôr salicylovú kyselinu alebo potom intenzívnejší chemický peeling, napr. v kombinácií AHA a BHA kyselín. To by teoreticky mohlo fungovať aj na pigmentové škvrny, ale radšej by som si to potom overila na stránkach jednotlivých výrobcov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi ďakujem za skvelé tipy čo na škvrny. Kyseliny AHA a BHA určite vyskúšam, AHA som už mala a aj si plánujem znova kúpiť lebo na pleti fungovali perfektne. Nuž a toto sérum neviem ani či fungovalo nejako na mastenie pleti nakoľko v zime moja pleť mastná nie je. Avšak za skúšku to stálo.

      Odstrániť
  2. Ja som mala podobné sérum od The Ordinary a jediné čo sa mi zdalo, že robí, je že keď som mala pleť takú precitlivenú tak ju dával troška do rovnováhy a ešte sa mi o niečo menej mastila, ale samozrejme žiadne zázraky sa nediali.... my už potrebujeme asi silnejšie kalibre :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi tak Luci, nám treba niečo lepšie. No to mastenie sa možno trochu upravilo, ale neviem naisto lebo v zime moja pleť príliš mastná nie je.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.