Dekoratívna kozmetika - púdre

Ahojte, tak dnes tu pre vás mám recenziu na dva púdre, jeden od značky Essence a ten ďalší od Max Factor. Na začiatok by bolo asi dobré spomenúť, že mám mastnú pleť so sklonom k akné a preto vyhľadávam púdre, ktoré moju pleť zmatnia počas celého dňa. Nemám rada, keď si musím púder opätovne nanášať, to aby so sebou človek všade nosil celú kozmetickú taštičku. Priznám sa, že môj prvý púder bol práve Creme Puf od Max Factor, dlho som ho považovala za fakt super výrobok, ale ukázalo sa, že púder z Essence - All about matt je omnoho lepší a mojej pleti vyhovuje rozhodne viac. Takže poďme si ich predstaviť podrobnejšie.

1. Max Factor - Creme Puf - odtieň 05 Translucent - tento odtieň sa farebne prispôsobí každej pleti, takže nemáte aspoň problém zvoliť si odtieň. Stojí okolo 8 eur, niekde viac, niekde menej, presne už neviem, naposledy som ho totiž dostala zdarma ako darčeka ten predchádzajúci som kupovala dávnejšie, takže presnú cenu skutočne nepoznám. Dá sa zakúpiť v drogérii aj v parfumérii, a samozrejme ho zoženiete aj na internete - takže dostuponosť je vynikajúca.

Vlastnosti: púder je hnedej farby, má takú mydlovú vôňu to je asi najpresnejší opis tej vône, mne osobne to veľmi teda nevonia, ale zase dá sa to vydržať, veď o vôňu v tomto prípade až tak nejde. Je to kompaktný púder, takže sa dá prenášať a používať prakticky kdekoľvek, súčasťou balenia je aj aplikačná hubka, akurát by som ešte uvítala zrkadlo ako súčasť balenia, ale to je už detail. Obal sa mi páči, pôsobí luxusne, len pri dlhšom používaní sa mi už názvy z obalu pomaly vytrácali, takže si odtieň, ktorý ste si kúpili radšej zapíšte.

Použitie a moje skúsenosti: Používala som ho na každý deň ako púder na záver líčenia, naniesla som ho na make-up a išla som do školy. Po nanesení pleť pôsobí luxusným dojmom, dojmom dokonalosti a prirodzenosti, takže sa určite hodí na rôzne príležitosti ako sú plesy, svadby a podobné záležitosti. Čo sa týka výdrže tu som ale bola sklamaná, pleť je matná len nejaké asi 3 hodiny a potom musíte púder naniesť opäť a to teda rozhodne nie je nič pre mňa, možno suchej pleti by vyhovoval viac, ja mám však ako som už spomínala mastnú pleť a u mňa teda tento púder požadované zmatnenie nezabezpečil. Teraz ho používam už len ako lícenku a v podstate jeho opätovnú kúpu už neplánujem, pretože ako púder je pre mňa nepoužiteľný. Trochu ma tento púder sklamal, pretože si myslím, že za tú cenu mal byť jednoznačne dokonalejší a lepší. Naviac sa mi na ňom nepáči, že po nanesení je pleť tmavšia, mam radšej púdre, ktoré nemenia farbu make-upu.

Hodnotenie: 6 bodov.

1. Essence - All about Matt - fixing loose powder. Už ani neviem, ako som sa k tejto super vecičke dostala, tuším na odporúčanie kamarátky, ale každopádne už neviem spočítať, koľké balenie v poradí som si práve kúpila. Oproti Max Factor je rozhodne lacnejší, stojí myslím 4,19 EUR. A za seba môžem už teraz povedať, že nič lepšie som doposiaľ nevyskúšala, pre mňa je to proste najlepší púder na svete a dúfam, že ho budú vyrábať stále.

Vlastnosti: Tento púder je bielej farby, čo veľmi oceňujem, pretože som dosť svetlý typ a ťažko sa mi zháňa vhodný odtieň make-upu, takže keď už konečne nájdem vhodný odtieň, chcem aby aj po nanesení púdru taký ostal a to mi tento púder rozhodne umožňuje. Púder je sypký, hrozne práši, určite si ho so sebou nikam neberte, pretože v spoločnosti by ste pôsobili, akoby na vás práve spadla omietka, ja osobne si ho nanášam postojačky pred zrkadlom a vylúčne doma, aj to mám celý sveter posiaty bielou farbou. Takže toto je jedno veľké mínus, asi jediné, na internete som už videla aj recenzie na nový druh tohto púdru v kompaktnej forme, takže dúfam, že to dorazí aj do našich obchodov a bude po probléme. Akurát si k nemu musíte dokúpiť štetec, bez neho vám totiž samotný púder bude k ničomu. Zrkadielko by ste tu tiež márne hľadali, ale keďže sa dá nanášať výlučne doma, myslím, že to zrkadlo ani nepotrebujete.


Moje skúsenosti: Nanášam ho na make-up na záver líčenia, po nanesení je pleť matná a musím priznať, že takto zmatnená vydrží celý deň, fakt nežartujem, je to pravda, aj preto si iný púder už proste nekupujem, ostávam verná tomuto pretože je skrátka a proste najlepší. Žiadne opätovné prepudrovanie pleti počas dňa nie je nutné, ostane pekne zmatnená po celý deň, čo veľmi oceňujem hlavne v práci, kde človek nemá čas veľmi sa upravovať. Akurát ak máte nejaké suché miesta na pleti tak s týmto púdrom opatrne, pretože vytvára šupinky, výnimočne, ale stáva sa. Musím priznať, že sa mi aj pomerne rýchlo míňa, pri každodennom používaní vydrží nejaké 2 mesiace, niekedy ani toľko nie, takže ja by som určite ocenila väčšie balenie. V lete tento púder prišiel do obchodov s novým obalom, mieste modrých písmen má odteraz červené. Nebudem tu už dookola vypisovať, aký je super, pretože fakt je aspoň pre mňa, a môžem povedať, že tromfol aj drahšie púdre, rozhodne je lepší ako vyššie spomínaný Max Factor.

Hodnotenie: dávam mu 9 bodov len pre tú sypkú formu, inač je super.



Komentáre