Čo skrýva moja kozmetická taštčka

Ahojte, tak táto recenzia bude mimoriadne dlhá a asi prvá taká väčšia recenzia na tomto blogu. Určite ste si všimli, že sa dekoratívnej kozmetike na blogu až tak veľmi nevenujem, nie je to preto, že by som ju nepoužívala, ale skôr preto, že sa mi do toho doposiaľ nejako nechcelo. No ale teraz sa už poďme pozrieť na to, čo v nej vlastne mam: 

Riasenka Rimmel Scandaleyes retro glam
Hnedá ceruzka na obočie - Essence
Dermacol Metalic Black - Ceruzka a očné tiene 2 v 1
Dermacol - make - up 24h Control long lasting make-up
Max Factor Colour elixir - rúž - odtieň 50 English rose
Gosh Mineral Waterproof eyeshadow - odtieň 001 pearly white
Essence - gel eyeliner - gélová očná linka
Max Factor Creme Puf - odtieň 05 translucent - púder
Essence - All about matt - sypký púder
Essence - Stay all days korektor
Avène - Couvrance - zelený korektor
Oriflame Giordani Gold - Bronzing Pearls
Gosh - paletka očných tieňov



Takže toto sú momentálne moji pomocníci pri každodennom líčení. Priznám sa však, že nie všetky líčidlá používam vždy, je to skôr podľa nálady a situácie. Takže poďme si ich postupne predstaviť.

1. Riasenka Rimmel Scandaleyes retro glam - po dobrých skúsenostiach s riasenkou Rimmel Scandaleyes lycra flex som sa rozhodla siahnuť po tej istej značke a vyskúšať novinku. Ja osobne uprednostňujem tie "tučné" špirály s hustou kefkou a odkedy som ich vyskúšala, už iné nechcem. Riasenky som zvykla kupovať tie najlacnjšie od Miss Sporty, ale zdalo sa mi, že mi riasy hrozne zlepuje, tak som prešla k inej značke a som spokojná. Táto riasenka ma trochu inú kefku, nie tú takú klasickú, je hustá a dobre sa mi s ňou pracuje. Riasy pekne zahustí, neviem, či zlepuje, v jednej vrstve určite nie, v dvoch vrstvách som ju zatiaľ nenanášala, nemám to veľmi vo zvyku, len ak na príležitosti. Páči sa mi na nej obal a celkovo som s ňou spokojná, nie je ani tak hrozne drahá, takže super.

Hodnotenie: 10 bodov

2. Hnedá ceruzka na obočie - Essence - ceruzku používam na dokreslenie obočia. Súčasťou ceruzky je aj praktická kefka na prečesanie a vytvarovanie obočia, čo veľmi oceňujem. Kreslí dobre, hnedá je naozaj hnedá, nepoužívam ju však veľmi často, skôr len tak príležitostne. Tu asi nie je veľmi čo dodať, proste za lacný peniaz super vec.

Hodnotenie: 10 bodov

3. Dermacol Metalic Black - Ceruzka a očné tiene 2 v 1 - Tak toto je moja srdcovka, kúpila som si už druhú v poradí a rozhodne ju budem kupovať aj naďalej. Iste to poznáte, žiadna ceruzka vám síce nevydrží na očiach celý deň, ale táto vydrží celkom dosť, je mierne metalická, čo mne osobne až tak nechýba, ale ani nevadí. Trochu problematicky sa strúha, ale inak je super. Nanášam ju ráno na dolné viečko a ešte ju zafixujem gélovou linkou a drží skoro celý deň. Samostatnte vydrží pár hodín, ale potom sa začne rozliezať. Nevýhodou asi je, že ju neviem zohnať v drogérii. Inak je super.

Hodnotenie: 10 bodov

4. Dermacol - make - up 24h Control long lasting make-up - po dobrých skúsenostiach s make-upom -Make-up Cover od Dermacolu som sa rozhodla, že vyskúšam niečo ďalšie od tejto značky. Priznávam, že doposiaľ som kupovala make-upy od Max Factor, ale už mi nejako prestali vyhovovať, takže som zmenila značku. Používam ho nejaký ten mesiac a musím priznať, že som veľmi spokojná. Farba mi vyhovuje, vôbec nie som oranžová, čo je u mňa veľmi častý efekt, aj preto som už vystriedala obrovské množstvo značiek a make-upov, ale tento mi odtieňom sadol asi najviac. Používam ten úplne najsvetlejší, som svetlý typ, takže nič tmavšie nepotrebujem. Make-up má pekný oba, balenie obsahuje pumpičku, ktorá sa síce dosť ťažko stláča, to som fakt ešte nezažila, ale dá sa to prežiť. Make-up je dlhotrvajúci, dotyku odolný a obsahuje koenzým Q10. Takže dlhotrvajúci určite je, samozrejme, na nose sa zmaže, ale inak vydrží v pomerne nezmenenom stave celý deň v práci. Čo sa týka krytia, takže to by som označila za vyššie, áno niečo fakt zakryť dokáže, ale zase nie úplne všetko, ak máte problémy s akné či jazvičkami po akné, ktoré sa maskujú hrozne ťažko, tak vám tento make-up úplne stačiť nebude. Ja stále používam ešte pod make-up zelený korektor, aby som tie jazvy zamaskovala. Ale inak je super, dokonca aj príjemne vonia. Aj obal na mňa veľmi zapôsobil. takže možno ešte keby lepšie kryl bol by super.
Hodnotenie: 10 bodov

5. Max Factor Colour elixir - rúž - odtieň 50 English rose - priznávam, že ja a rúže to extra k sebe nejde. Mam radšej lesky, ale odkedy mi začali z nevysvetliteľných dôvodov schnúť pery, prestala som lesky používať. Tento rúž som dostala na vianoce a priznávam, zamilovala som si ho. Nepoužívam ho vždy, skôr výnimočne, ale mam ho rada. Má peknú farbu, dokonale vyzerajúci obal, pomerne dlho aj vydrží takže čo viac chcieť, možno akurát keby pery hydratoval tak by bol dokonalý. 

Hodnotenie: 9 bodov.


6. Gosh Mineral Waterproof eyeshadow - odtieň 001 pearly white - krásny strieborný očný tieň. Zatiaľ som ho veľmi nepoužívala, ale nedávno som prišla na nový spôsob líčenia a zistila som, že tento tieň je super. Je trblietavý, takže som si myslela, že sa hodí skôr na večer ako bežne do práce, ale mýlila som sa. V odtieni pearly white ho môžete nosiť aj každý deň. Vydrží pomerne dlho, neviem či celý deň, to som zatiaľ neotestovala. Ma praktický obal vo forme vysúvacej ceruzky čo veľmi oceňujem. Takže čo dodať, proste super. 

Hodnotenie: 10 bodov

7. Essence - gel eyeliner - gélová očná linka - no priznám sa, že ja som na linky antitalent, ale úplný, so žiadnou linkou v tekutej forme si linku nedokážem nakresliť. Niežeby mi až tak chýbala, ale z času na čas je to fajn, ja si ju nanášam len na dolné viečko, na vrchnom mi to pripadá dosť ostré a ani mi to veľmi nejde. Ale s touto linkou si dokážem linku bez problémov nakresliť. Musíte si k nej však ale zakúpiť aj štetec, inak je vám linka nanič. Ale to mi až tak nevadí, linka vydrží celý deň, ako ju ráno nanesiem, tak ju večer odlíčim. Priznávam, že večer je už linka akoby tvrdá a zaschnutá a niekedy je ťažké ju odlíčiť, ale s Balea dvojfázovým odličovačom, ktorého recenziu ešte len chystám, to ide hravo. 

Hodnotenie: 10 bodov


8. Max Factor Creme Puf - odtieň 05 translucent - púder - nebudem sa opakovať, recenziu na tento výrobok nájdete tu http://biankacosmetics.blogspot.sk/2013/11/dekorativna-kozmetika-pudre.html spolu s recenizou na Essence - All about matt - sypký púder

9. Essence - Stay all days korektor - tento korektor by sm skôr označila pojmom rozjasňovač, pretože ako korektor ma krytie veľmi slabé. Ale na kruhy pod očami a rozjasnenie očného okolia je perfketný. Dokonca aj odtiene sú super, nájdete medzi nimi aj dostatočne svetlé a čo je najdôležitejšie - nie sú oranžové. Raz som mala takýto rozjasňovač od značky Yves Saint Lorent, a ten bol vynikajúci. Žiaľ minul sa mi takže som si chcela kúpiť zaň nejakä náhradu a našla som toto. Je vo forme pera, má praktický aplikačný štetček čo rozhodne oceňujem. 

Hodnotenie: 9 bodov


10. Avène Couvrance - zelený korektor - tak tento korektor je jednoducho super, nedám naň dopustiť. Kedysi som používala klasické hnedé korektory, ale zistila som, že tie tak nekryjú ako tento. Navyše som neskôr aj čítala, že na akné je najvhodnejší práve zelený korektor. Vyskúšala som to na vlastnej koži a je to fakt pravda. Korektor je veľmi praktický vo forme tyčinky, nemám rada korektory, ktoré musíte nanášať štetcom, nedajbože ešte prstom. To fakt nie je nič pre mňa Obal navyše vyzerá fakt super. No a čo sa týka samotných účinkov s tými som fakt maximálne spokojná. Používam ho bud ako korektor pod make-up na zakrytie vyrážok, ale hlavne na prekrytie jazvičiek po akné. Tie z vás ktoré tiež trápia jazvičky po akné určite viete, aké je ťažké ich zakryť. Tento korektor ich zakryje na 100% , ale keďže je zelený, tak naň musím naniesť ešte make-up no a potom to krytie už také 100% nie je. Korektor sa však dá použiť aj na liečbu akné, aj tu funguje úplne vynikajúci, ak sa mi náhodou objaví nejaká vyrážka, stačí si naň naniesť tento korektor a po pár hodinách je vyrážka menšia, trochu aj prisušená a dá sa už klasicky zamaskovať. Vyskúšala som to viackrát a vždy som bola spokojná. Tento korektor má jedinú nevýhodu a tou je jeho cena, inak je vynikajúci. Keď som však skúšala nájsť v drogérii lacnejší variant - nejaký zelený korektor v tyčinke, bola som hrozne sklamaná, pretože som nenašla vôbec žiadny, len tie, ktoré treba nanášať prstom príp. štetcom. Takže je to fakt super výrobok, ktorý ako som zistila je aj vcelku vzácny, kúpite ho v lekárni príp. na internete.


Hodnotenie: plných 10 bodov. 

11. Oriflame Giordani Gold - Bronzing Pearls - alebo ako ich ja volám guličky, sú vynikajúce, len ich mám už hrozne dlho a to ma už trochu otravuje. Používam ich ako farbu na líčka, dá sa s nimi docieliť výrazná aj jemná farba, podľa toho na akú príležitosť idete. Kúpila som si ich už pomerne dávno, pred asi 3 rokmi, obal je už v dosť biednom stave, nedrží už pokope, takže prenášanie je problematické, ale inak je super, obsahuje aj zrkadielko, kúpila som ho spolu so štetcom za tuším niečo okolo 10 EUR. Aj štetec je super, vysúvací, čo sa mi fakt páči. Ich jedinou nevýhodou je asi fakt nekonečná výdrž, neviem si totiž predstaviť ako sa dajú spotrebovať a či sa mi to vôbec niekedy podarí.

Hodnotenie: 10 bodov



12. Gosh - paletka očných tieňov - tieto tiene som dostala ako darček, neviem či by som si ich sama od seba niekedy kúpila, pretože sú drahšie. Ale to je asi ich jediná nevýhoda, som s nimi fakt spokojná a keď ich raz miniem, tak si asi opäť kúpim nejaké tiene z tejto značky. Paletka obsahuje veľké zrkadlo a 4 aplikátory, pozostáva z 22 očných tieňov. Stojí tuším okolo 17 EUR, neviem presne. Otváranie mi zo začiatku robilo problémy, ale zvykla som si naň, je klasické, nič náročné, len opatrne keď máte dlhé nechty. Tiene neprášia, veľmi dobre držia a dlho vydržia, takmer celý deň. Farby sú sýte a v paletke nájdete tak lesklé, ako aj matné odtiene, takže si vyberie určite každý. Akurát tá paletka je trochu nepraktická na cestovanie a prenášanie, ale je kvalitná, takže myslím, že to prežijeme.

Hodnotenie: 10 bodov


A čo obsahuje vaša kozmetická taštička? 

Komentáre

  1. Ahoj :) Máš super blog. určite pokračuj s tvorbou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, ďakujem za uznanie. Blogovať budem určite aj naďalej. Ak máš aj ty nejaký blog, napíš mi jeho adresu nech si ho prezriem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.