Laky na nechty

Ahojte, recenzia prvá svojho druhu, v ktorej bude reč o lakoch na nechty. Osobne si nechty príliš často nelakujem, nechávam ich oddýchnuť a zregenerovať sa. Tiež sa mi zdá, že časté lakovanie a odlakovanie im škodí a v mojom prípade to spôsobuje štiepenie nechtov a to teda fakt nechcem. Toho štiepenia som sa už ako tak zbavila, ale najviac mi asi fakt pomohlo, že si nechty veľmi nelakujem. Aj keď priznávam, že ma to dosť láka. Takže najprv obrázok nech viete na čo sa môžte tešiť.



Takže ako vidíte mojou najobľúbenejšou farbou je červená, musí byť sýta, nesmie mať príliš oranžové tony. No a potom mám tiež rada aj jemné perleťovo ružové laky. A to je asi tak všetko, žiadne iné farby ma veľmi nelákajú, aspoň nie tie klasické, skôr hľadám nejaké neštandardné, pekné odtiene. 

1. Miss Sporty - lasting colour. Lak by mal podľa výrobcu vydržať až 10 dní. Túto značku som používala kedysi dávno, kupovala som si z nej hlavne špirály a rôzne korektory či make-up. Tento lak v odtieni 540 sa stal mojou stálicou už niekoľko rokov, akonáhle ho miniem, väčšinou si hneď bežím do obchodu pre ďalší. Nie je krvavočervený, ale je pekný, taký proste červený. 

Lak má super veľký štetček, takže sa s ním lak nanáša fakt skvele, doslova jedným ťahom. Akurát tá výdrž ma na ňom až tak neuchvacuje, dosť rýchlo zlieza, a to aj pri obyčajnom umývaní rúk, neviem si predstaviť, žeby som celý deň upratovala, to by už asi nechty nevyzerali veľmi vkusne. Ale je cenovo veľm dostuný, okolo 1,70 EUR alebo tak nejako, nespomínam si už presne. Ale čo na ňom musím ešte oceniť je jeho krytie, stačí mi naniesť jednu vrstvu a nepresvitajú mi nechty. To je aspoň pre mňa dosť dôležité, nemám rada, keď si musím nechty lakovať na 2 - 3 krát. No a rýchlo schne, to áno. Takže čo dodať, je proste super.

Hodnotenie: 9 bodov len pre tú slabú výdrž. 

2. Dermacol - one coat. Vysoko krycí lak, stačí jedna vrstva. Toľko informácie z obalu a teraz poďme k samotnému laku. Dostala som ho ako darček k nákupu, takže cenu fakt netuším. Obal sa mi páči, lak dobre kryje, zatiaľ som ho veľmi často nepoužívala, odtieň je skôr taký oranžovo-červený. Schne tiež vcelku rýchlo. Akurát má ten ešte starší typ štetčeka, ten tenký a priznám sa, že som si od takého typu štetčeka už odvykla. A mám ho tuším v odtieni 14 ale nie som si istá. 

Hodnotenie: 7 bodov

3. Rimmel - Salon Pro Lycra - odtieň 286 oyster pink. Tak tu si dal výrobca na obale veľmi záležať, je super, parádny a na mňa pôsobí luxusne, tá korunka na vrchu aj farebné prevedenie super. Štetček opäť super klasika veľký, široký, ľahko sa s ním pracuje. Lak schne fakt rýchlo, asi najrýchlejšie spomedzi lakov čo dnes hodnotím. Avšak ten odtieň ma sklamal, kryje veľmi slabo, ani v dvoch vsrtvách nevyzerá ktovieako, trochu to na mňa pôsobí ako gélový lak, neviem čakala som viac určite, nejaké sýtejšie tóny. Aj cena je podľa mňa na to, že je to lak na nechty dosť vysoká. 3, 29 EUR. 

Hodnotenie: 8 bodov, kvôli tej cene a slabému krytiu.

A čo vy?Aké laky na nechty a aké odtiene sú vaše obľúbené?

Komentáre