Prvá skúsenosť so značkou Manufaktura

České značky prírodnej kozmetiky už určite zatúžila vyskúšať nejedna z nás. Síce nie som úplne zástancom prírodných produktov, používam tie, ktoré mne osobne najviac vyhovujú bez ohľadu na zloženie, ale občas láka aj mňa nejaká tá zmena. A keď som konečne objavila obchod Manufaktura v bratislavskej Eurovei, tak som si povedala, že si odtiaľ musím niečo zaobstarať. Ceny sú vyššie takže som dlho uvažovala, čo to bude. Obchod som si bola prezrieť niekoľkokrát, ale nevedela som sa rozhodnúť. Nakoniec som stavila na slávny pivný šampón. Spočiatku som sa obávala, či tento šampón nie je vyslovene mužský, ale milá pani predavačka ma vyviedla z omylu.



Šampón ma pekný obal, aj keď mne osobne až tak veľmi neučaril, ale tak je to prírodná kozmetika a k takej sa mi ten obal celkom hodí. Otváranie je vyklápacie čo je fajn, šampón aspoň nevytečie a otvára sa fakt jednoducho. Farba šampónu je na prvý pohľad taká svetlohnedá - proste ako pivo, ale po nanesení na vlasy sa zmení na klasickú bielu a čo je zaujímavé, šampón vytvára hrozne bohatú penu. Až som sa zľakla, či je niečo také vôbec možné. Ale žiaden strach, ako vravím, obsahu a zloženiu sa veľmi nevenujem, ale skúsenejšie z vás by určite odhalili ako je možné, že šampón tak pení. Mne osobne je to fakt jedno, mám radšej šampóny, ktoré penia, mám tak aspoň pocit, že som si vlasy fakt umyla.

Konzistencia šampónu je skôr gélová, takže vám aspoň hneď nestečie či už ruky, alebo priamo z vlasov, podľa mňa je to fakt super. Vôňa šampónu - tak vyslovene to nevonia, ale ani nesmrdí, cítiť z toho trochu pivo, ale nemusíte sa báť, z vlasov to cítiť vôbec nie je. 

Môj pôvodný zámer, keď som si kupovala tento šampón však bol, že mi pomôže s mojím večným problémom - rýchlo sa mastiacich vlasov bez objemu. Nuž prvý pod by šampón aj splnil, vlasy sa mi mastili tak ako zvyčajne, ani rýchlejšie, žiaľ ani pomalšie, čo ma trochu sklamalo, ale tak už som si zvykla. Druhý bod objem vlasov ten sa podľa mňa nekonal, vlasy neboli vyslovene spľasnuté, ale čakala som že budú viac nadýchané, také objemnejšie.

Po spotrebovaní asi polovice šampónu som začala pociťovať svrbenie vlasovej pokožky, ale nepripisovala som to šampónu. Spočiatku. Potom si však všimla, že sa to zhoršuje každým ďalším umytím vlasov a tak som vyskúšala šampón vysadiť a na moje prekvapenie ma hlava svrbieť prestala. Takže pre moje vlasy tento šampón asi nebude tým najlepším riešením.

Hodnotenie: dávam mu 3/5 bodov, priemerný produkt

Šampón tejto značky mi síce nesadol, ale nevzdávam sa a určite plánujem vyskúšať aj ďalšie produkty, možno niečo na pery, príp. iné veci.

A čo vy?Používate produkty tejto značky?Ktoré podľa vás stoja za vyskúšanie?

Komentáre

  1. Zbožňujem kozmetiku z Manufaktury. Preferujem najmä ovocné edície a ružová rada je podľa môjho názoru skvelá. Z byliniek je super levanduľový krém na ruky. Ani mne pivná kozmetika príliš nesadla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kosmetiku od Manufaktury mám hodně ráda (jejich krémy a tělová mléka miluji!), ale šampon jsem od nich nikdy neměla, nějak se toho bojím...Přijde mi, že šampony nejsou jejich silná stránka a myslím, že bych nenašla něco výživného na moje extra suché vlasy...
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tento šampón veru nebol až taký úžasný, ako som čakala a so suchými vlasmi ti poradiť veľmi neviem, ale možno nejaké olejové šampóny by mohli byť riešením.

      Odstrániť
  3. Manufaktura je podle me jedna z nejlepsich prirodnich kosmetik. A ta hruskova rada je genialni... Tu jsem dostala od "Jeziska" a nemuzu si ji vynachvalit...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pivní řadu jsem také měla, měla jsem koupel a sprchový gel a byly skvělé .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som skúšala iba tento šampón, takže možno ostatné produkty z toho radu sú fajn.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.