Ako si poradiť s mastnými vlasmi?

Téma mastných vlasov sa v časopisoch až tak často nespomína a ak aj, tak je tam z môjho pohľadu omieľané dookola to isté, doposiaľ som sa ešte nedopátrala k žiadnemu závratnému a skutočne účinnému riešeniu tohto problému. 

Tak si to vezmime od začiatku. Veľmi často sa v súvislosti s touto témou spomína fakt, že vlasy by sme si nemali umývať príliš často. Ja si ich umývam takmer každý druhý deň, výnimkou je víkend, kedy sa snažím vlasy nechať také, aké sú a ak nikam nejdem, tak ich ani neumývam. Takže si vlasy umyjem v sobotu večer, potom v pondelok, stredu a opäť až v sobotu. Takže celkovo si ich umývam trikrát týždenne, čo nie je až také zlé v porovnaní s tým, ak si niekto musí umývať vlasy každý deň. 

Prvý deň po umytí sú aj moje vlasy krásne, svieže, nadýchané, žiaden náznak mastnoty nie je vidieť, avšak ten druhý deň je to už s nimi horšie, väčšinou si na druhý deň ráno alebo ešte večer predtým dám do vlasov suchý šampón, suché tužidlo, ktoré som recenzovala alebo si ich natupírujem a poriadne nalakujem. Týmto postupom vyzerajú aj na druhý deň celkom ok, ale len tak polovicu dňa, k večeru si ich už proste musím umyť.

Čo sa mi najviac osvedčilo na mastné bolo závratné riešenie - trvalá od kaderníčky. Ale poviem vám, kým mi odrástla tak som to skoro neprežila. Mala som ju dvakrát a už by som si ju nikdy viac nedala, ten efekt na vlasoch sa mi nijako nepáčil. Ale ako riešenie proti mastným vlasom to fungovalo, samozrejme len do času, kým vám nezačali rásť vaše vlasy. Potom som už bola zase na začiatku. Navyše vám trvalá riadne zničí vaše vlasy, takže ako sa vraví dvakrát a dosť.


Takže ak vynecháme tento zákrok, tak proti mastným vlasom mi ešte pomohlo, keď som si ich poriadne nakrepovala - určite to poznáte, krepovačky na vlasy ako ich ja volám, predchodkyne dnes tak veľmi obľúbených žehličiek na vlasy. Aj keď krepovacie kliešte sa na vlasy používajú ešte stále. Dodá to vlasom objem a na istý čas máte pokoj od umývania vlasov, ale len na pár dní.
Farbenie vlasov praktizujem málokedy, celkovo asi tak 3 x za rok. Keď sú vlasy čerstvo nafarbené, tak do prvého umytia sa vám nemastia tak rýchlo, ale potom naskočia opäť na klasický proces. Takže farbenie vlasov ich zjavne nedokáže vysušiť natoľko, aby sa mastiť prestali, škoda.

A čo teda robím s tými mojimi vlasmi? Zásadne nepoužívam ten istý šampón dvakrát po sebe, teda myslím tým, že miniem jedno balenie a už s k tomu istému šampónu nevraciam, vlasy si naň zvyknú a už nebude účinkovať, už to mám overené. Jedinou výnimkou bol šampón na hnedé vlasy od Balei, nevedno ako je to možné, ale dokázala som spotrebovať takmer 3 balenia, až potom si vlasy zvykli na jeho účinky, takže toto bol jednoznačne úspech.

Šampóny kupujem prevažne tie na objem vlasov, na časté používanie, občas aj tie mastné vlasy, ale tie nie sú až také účinné, väčšinou sa mi po nich vlasy mastia ešte rýchlejšie. Inak na mastné vlasy sú vraj najlepšie číre šampóny, mne sa veľmi osvedčili šampóny od Nivei, Garnier Ultra Doux a tie od Balei. Nivea v tomto ale jednoznačne vedie, dokázala som používať dokonca aj šampón na poškodené vlasy a neboli tak veľmi mastné ako som čakala.

Inak aby ste si nemysleli, tak používam aj kondicionér, aj masku na vlasy, avšak nikdy tieto prípravky nenanášam ku korienkom vlasov, vždy len do dĺžok.

Nuž a týmto som asi svoje rady v tejto oblasti vyčerpala, stále hľadám nejaký zázračný recept, prípravok, po ktorom sa mastenie vlasov aspoň trošku upraví, zatiaľ som nič také neobjavila, ale nevzdávam sa.

A čo vy?Ako bojujete s mastnými vlasmi?Máte nejaké konkrétne typy?

Komentáre