Moje zbrane proti akné

Viem, že akné je problém, ktorým trpí dosť veľká časť populácie a ja k nim patrím tiež. Bolo obdobie, kedy som prípravky používala, potom také, kedy som nepoužívala totálne nič, nuž a momentálne som v štádiu, kedy skúšam všetko možné a využívam to, čo mám, prípadne hľadám nejaký zázrak. Ten hľadám mimochodom stále. Dnes vám ponúkam prehľad toho, čo aktuálne používam v boji s akné. 


Je toho dosť čo poviete?Niektoré produkty už na blogu recenzované boli, niektoré ešte nie, pokúsim sa vám to celé zhrnúť do niečoho súvislého.

Nuž takže zľava:

1. LR rad Micro Silver - už som sa o ňom na blogu zmieňovala, aktuálne používam len umývaciu emulziu, je veľmi jemná a pleť je po nej svieža a čistá, nedráždi ani neštípe na pleti, takže super. Recenziu na oba produkty si môžte prečítať tu.

2. Eclaran 5 - produkt z lekárne, môj najobľúbenejší produkt bol Duac, ale keďže prestal účinkovať, tak momentálne mám tento, zo začiatku fungoval vynikajúco, mám ho už takmer rok a aktuálne ho používam skôr na chrbát a dekolt, na tvári už nejako neúčinkuje. Nanášam ho po sprche na chrbát a dekolt, keďže som sa tam aktuálne nejako vyhádzala.



3. Nivea Pure Effect Wash Off - jemný čistiaci gél wash off obohatený o aktívne výťažky z magnólie. Tento rad od Nivei mám veľmi rada, pretože má úžasnú vôňu, krásny obal, ktorý sa tejto značke veľmi podaril a je to Nivea a tú ja mám vo všeobecnosti veľmi rada. Gél používam na odličovanie tváre s výnimkou samozrejme očí. Na obale sa píše, že je nekomedogénny a neupcháva póry. Gél je číry, bez nejakých zrniečok, uzáver dobre tesní, gél sa ľahko dávkuje a na odličovanie je skutočne super, skúšala som ho už párkrát použiť aj ako čistiaci gél a taktiež obstál na výbornú, neštípe, nedráždi, nie je agresívny k pleti, nezhoršuje akné a pleť je po jeho použití matná a čistá. Z tohto radu som ešte skúšala Clean Deeper čo je tuším hĺbkovo čistiaci gél, je tiež vynikajúci a čo sa mi na oboch produktoch asi najviac páči je ich vôňa a parádny obal no a samozrejme to, že skutočne fungujú a nedráždia pleť. 


Gél používam denne na odličovanie make-upu, na tento účel ho stačí fakt malé množstvo. Zistila som, že mojej pleti na odličovanie najviac vyhovujú buď gély alebo micelárne vody, mlieko vyslovene neznášam, pleť zbytočne zaťaží a mám taký nepríjemný, mastný pocit a to fakt nepotrebujem. 

4. Essence Pure Skin Sos spot killer - mlieko na vyrážky. Tak tento produkt je u mňa relatívnou novinkou, na odporúčania kamošiek, ktoré s ním majú dobré skúsenosti som si povedala, že to vyskúšam aj ja, neverila som tomu síce, ale vyskúšala som a teraz môžem len potvrdiť, že naozaj funguje. Nejde o žiaden môj subjektívne pocit, skutočne je vidieť výrazné zlepšenie lokálnych prejavov. No ale poďme poporiadku. Čo hovoríte na obal?Mne sa veľmi páči, kombinácia modrej s bielou a červenou je podľa mňa skutočne úžasná. Samotný produkt obsahuje len 7 ml, ale na jedno použitie ho stačí veľmi maličké množstvo.
Essence akne sos spot killer


Produkt je bielej farby, pred použitím ho treba pretrepať, aby sa premiešali jednotlivé zložky. Nanáša sa štetcom čo veľmi oceňujem, je to čisté a hygienické, aspoň si nezanesiete do vyrážok ešte viac baktérií. Používam ho lokálne, keď sa mi na tvári vyhodí nejaká vyrážka, najčastejšie ho nechávam pôsobiť celú noc, keďže cez deň mám na sebe väčšinu času make-up. Keď si tento produkt nanesiem na vyrážku večer, ráno je menšia, prisušená a menej výrazná, niekedy je potrebné aplikovať produkt aj na druhýkrát, niekedy stačí jednorázová aplikácia. Niečo s takým rýchlym účinkom som už dávno hľadala a konečne som to našla. Vrelo odporúčam, naozaj funguje. 

5. Eucerin DermoPurifyer - čistiaci peeling - jedno balenie som už spotrebovala, doma mi ostalo ešte jedno, takže som sa rozhodla ho spotrebovať tiež. Peeling aktuálne používam len raz týždenne na hĺbkové vyčistenie pleti pred nanesením pleťovej masky. Recenzia tu.

6. Eucerin Dermo Purifyer - sérum. Moje prvé sérum v živote a predpokladám, že ho ešte dlho budem míňať. Sérum je balené v sklenenej fľaštičke s dávkovačom, obsah séra je 30 ml, čo by sa mohlo zdať málo, ale verte mi, po 3 mesiacoch intenzívneho používania z neho ubudla asi tretina, takže kým spotrebujem celé prejde ešte dlhý čas. Samotné sérum je svetlobielej farby, vcelku pekne vonia a po nanesení na pleť sa vstrebe takmer okamžite, závisí od množstva, ja používam štandardne dve pumpičky na pleť, takéto množstvo je pleť akurát schopná absorbovať. 
Prvý mesiac používania sa nedialo s pleťou nič zásadné, už som aj myslela, že to vzdám, ale vravím si, že tieto produkty potrebujú asi dlhší čas na to, aby sa ich účinky prejavili. Sérum je predsa najkoncentrovanejšia forma prípravku, takže som neverila, že sa nejako neprejaví. A prejavil sa, po dvoch mesiacoch som spozorovala na tvári výrazné zlepšenie. Mojím najväčším problémom sú fľaky a stopy po akné, no a práve na tie sérum fakt zabralo, netvrdím, že aktuálne už mám pleť ako modelka, to nie, je to menšie zlepšenie, ale viditeľné. Zdá sa mi, že sa mi dokonca začalo tvoriť menej vyrážok, ale toto moje tvrdenie je možno fakt len vsugerované, ťažko povedať. Ale na tie jazvičky alebo fľaky či ako to nazvať to funguje, ale musíte mať trpezlivosť. 

Eucerin serum na akne

Toto sú moji súčasní pomocníci v boji s akné, najviac teraz používam sérum, pravidelne ho nanášam večer na vyčistenú pleť. Pleť si čistím hlavne emulziou z LR, na odličovanie používam gél od Nivei. Essence používam ak sa mi vyhodí nejaká veľká vyrážka, aby som sa jej čím skôr zbavila.

A čo vy?Čo sa vám osvedčilo v boji s akné?

Komentáre