Moji malí kozmetickí pomocníci


Keď som sa tak hodnotila, aké príspevky na blogu som už uverejnila tak mi napadlo, že by to chcelo trochu zmenu. A tak to bude dnes síce o kozmetike, ale žiaden konkrétne kozmetický produkt recenzovať nebudem. Dnes to bude hlavne o štetcoch, hubkách a odličovacích tampónoch. 


Začala by som asi tými štetcami, nemám ich nejakú extra veľkú zbierku, ale na druhej strane, takto mi to stačí a vyhovuje, nemyslím, že je cieľom mať doma záplavu štetcov. Ja som veľmi dlhý čas štetce nepoužívala a to vôbec, pretože som ich nepotrebovala. Postupne som si však kúpila napr. rozjasňujúce guličky na líčka a spolu s nimi som dostala aj môj prvý štetec Giordani Gold od Oriflame. To je ten najmenší s čiernymi štetinkami a uzáverom. Štetec sa mi páči hlavne preto, že má puzdro, je pekne vysúvací a pomerne malý, takže je veľmi praktický a dá sa s ním pohybovať kam len treba. Na líčka funguje výborne, dajú sa s ním pekne zvýrazniť lícne kosti. Inak používanie akejkoľvek farby na líčka som tiež dlho ignorovala, bolo to skôr líčenie na slávnostné príležitosti, ale nie na bežný deň. Postupom času som však zistila, že tvár vyzerá s nimi lepšie, tak výraznejšie a hlavne živšie. Aj preto je pre mňa dnes tento štetec každodenným pomocníkom. Skúšala som ním nanášať aj púder, žiaden problém som neobjavila, dokáže vám tvár fakt pekne jemne poprášiť púdrom. Kvalitou ho radím ale medzi trochu menej kvalitné, pretože občas z neho nejaká tá štetinka vypadne.

Štetec od značky Ebelin, ktorý kúpite v každej DM drogérii som si pôvodne kúpila za účelom nanášania masky, pretože som to videla u kozmetičky a hrozne sa mi to páčilo a tak som sa rozhodla to vyskúšať aj ja. Dovtedy som nanášala masku klasicky prstami, ale zistila som, že nanášať ju štetcom je úplne iná káva, je to oveľa lepšie, dostanete sa aj na ťažšie dostupné miesta a maska je rozotretá tak rovnomernejšie ako keď používate prsty. No a asi tak pred dvomi mesiacmi som začala tento štetec využívať aj na nanášanie make-upu. Priznám sa, že som sa možno trochu nakazila blogosférou a tento zvyk z nej prebrala, ale zistila som, že make-up vydrží po nanesení štetcom oveľa dlhšie ako keď použijete klasickú tzv. prstovú techniku. Neviem presne, ako je to možné, ale bude to zrejme tým, že pri prstovej technike si na tvár nanesiete asi omnoho tenšiu vrstvu a make-up si aj viac stierate. Pri nanesení make-upu štetcom pozorujem aj oveľa vyšší krycí efekt každého použitého make-upu, zatiaľ som vyskúšala dva rôzne make-upy naniesť pomocou štetca a výsledky boli jednoznačné - lepšia výdrž aj lepšie krytie. Takže k prstovej technike sa vrátim asi už len ak nebude iná možnosť. Inak už ostávam verná štetcom, aspoň v tejto oblasti. Inak k samotnému štetcu asi toľko - je podľa mňa dosť kvalitný, štetinky z neho nevypadávajú, aj esteticky sa mi páči jeho riešenie, trochu do seba však naberá make-up, ale tak tomu sa pri štetcoch asi nedá vyhnúť.

Táto recenzia bude asi trochu dlhšia, ale keď vytrváte až do konca, tak sa toho určite dozviete ešte oveľa viac. Ďalší štetec a v mojej zbierke aj posledný je štetec z Tesca, ktorý som si kúpila už dávno, aby som mala čím nanášať biely púder od Essence, ktorý je mojou kozmetickou stálicou už dlhé roky. Štetec používam výlučne na nanášanie púdru, občas aj na nanášanie farby na líčka, ale na tento účel nie je až taký dobrý, pretože má trochu rozlietané štetinky. Inak aj z neho občas vypadne nejaká tá štetinka, takže najkvalitnejší asi nebude, ale mne postačuje a som s ním spokojná.

Ebelin kozmetické tampóny používam na odličovanie už vyše roka, sú skvelé, oddeľujú sa dobre a čo je dôležité, nie sú ani príliš, ani príliš hrubé, držia pokope a robia mi vynikajúcu službu. Používam ich aj na odlakovanie nechtov a tiež nemám žiadne výhrady. Balenie je pomerne veľké 140 tampónov v jednom balení, dostupnosť v každej DM drogérii. A ešte môžem spomenúť, že sú zo 100% bavlny, ako vidíte aj na obale. Už som vyskúšala všeliaké odličováky a tieto mi vyhovujú najviac, ešte celkom schopné sú aj Bella, Bell nemám veľmi rada.

Nuž a to najmenšie a najlepšie nakoniec - umývacia hubka na tvár od Avonu (oficiálny názov si už nepamätám), vynález, za ktorý vzdávam jeho autorovi hold, je to fakt super vecička, nanesiem na ňu gél a tvár si ňou pekne vyčistím, tváre sa nemusím dotýkať, takže je to určite hygienickejšie, hubka má aj také jemnučké štetinky a aj časť určenú asi špeciálne na oblasť čiernych bodiek na nose. Tých som sa síce používaním hubky nezbavila, ale hubku môžem za seba len doporučiť, je skvelá, dá sa naň naniesť akýkoľvek gél a umožňuje vám pohodlné a hygienické umytie tváre. Pokúsila som sa zachytiť hubku detailnejšie, je gumenná a veľmi príjemná. Na zadnej strane má aj maličký držiačik, aby sa s ňou lepšie pracovalo, to som však vyfotiť zabudla. 



A na záver ešte niečo k čisteniu a hygiene štetcov nepoužívam žiaden špeciálny prípravok, proste používam, čo mám po ruke, najčastejšie nejaký šampón a následne ešte kondicionér na zjemnenie a výživu. Štetec na make-up čistím po každom použití, ostatné štetce kedy ako, podľa potreby, vzhľadu a stavu. Tu nejakú extra pravidelnosť nedodržiavam, viem, že by som mala, ale stáva sa mi, že mám obdobie kedy používam len štetec na make-up. 

A čo vy?Aké kozmetické pomôcky používate a a ako často?



Komentáre

  1. Wow, that's what I was searching for, what a data! present
    here at this weblog, thanks admin of this web page.

    Feel free to visit my site: Plantar Fasiitis Shoes

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.