Leto sa blíži

Cítite to?Vzduch sa zohrieva, teplota vonku stúpa a obchody sa začínajú pomaly zapĺňať letným oblečením a prípravkami na opaľovanie. Nuž a práve tie by sme už čoskoro mali povyťahovať z políčok, skontrolovať dátum spotreby, farbu a vôňu produktu a doplniť si zásoby novými kúskami. 


Nie je nič krajšie ako kúpanie a opaľovanie zároveň, zatiaľ sa do toho ešte nemôžeme pustiť naplno, ale na prípravu nám už neostáva veľa času. A čo by vám vo vašej opaľovacej výbave rozhodne nemalo chýbať?

1. Prípravok na opaľovanie - sú rôzne formy, od klasických mliek na opaľovanie, cez rôzne oleje, spreje a emulzie, záleží len na vás, čo máte radšej a tiež aký typ pokožky ste. Ja mám najradšej ľahšie emulzie, ktoré sa dajú dobre rozotrieť a neostáva vám po nich ten nepríjemný ulepený pocit. Aj tento rok sa určite máme na čo tešiť. 

2. Prípravok po opaľovaní - áno, možno si poviete, že je to zbytočnosť, ale pre udržanie opáleného efektu a zabezpečenie dostatočnej hydratácie je fakt potrebné mať po ruke aj krém po opaľovaní, dá sa využiť aj ako klasické telové mlieko, takže ak náhodou siahnete po väčšom balení, nič sa nedeje. Mne osobne sa zdá, že tieto poopaľovacie prípravky hydratujú pokožku lepšie ako samotné telové mlieka. 

3. Prípravok na pery - tyčinky a balzamy na opaľovanie už tiež nie sú ničím výnimočným, pretože aj takú citlivú oblasť akou sú pery je potrebné chrániť pred slnkom.

4. K správnemu opaľovaniu paria samozrejme slnečné okuliare, bez nich sa prosím opaľovať naozaj nechodte, oči máme fakt len jedny. Nemusíte mať tie úplne najdrahiše, ale podstatné je, aby mali UV filter a aby ste sa v nich sama sebe páčili, to je asi najpodstatnejšie. Myslím, že na výber je toho v obchodoch skutočne dosť, rôzne farby a štýly, už si len vybrať čo sa vám páči a hrdo to nosiť, prosím nie na hlave ako čelenku, ale na očiach. 

5. Termálna voda v spreji je myslím dôležitá v lete ako takom bez ohľadu na to, či sa idete cielene opaľovať alebo sa len veziete domov z práce v autobuse bez klimatizácie. Termálnu vodu môžete použiť kedykoľvek a kdekoľvek, ja osobne ju neváham aplikovať aj na verejnosti, predsa sa neroztopím, keď nemusím. Dá sa naniesť aj na make-up a nebojte sa nezlezie vám. 

6. Klobúk, šatka, niečo na hlavu - tak toto priznám sa ja absolútne nedodržiavam, ale v prípade, že sa len opaľujem by som to asi aj ja mala zvážiť, pretože moje farbené vlasy opaľovaním a slnením blednú tak ako každé iné vlasy, ale farbené sú samozrejme citlivejšie. 

7. Nejaká dobrá kniha alebo časopis, aby ste neumreli od nudy v prípade, že sa vám už nechce len tak oddychovať. Taktiež je dôležité mať so sebou minerálku alebo najlepšie čistú vodu. 

Predpokladám milé moje čitateľky, že toto všetko už viete, tento článok som písala, pretože sa už veľmi teším na leto a chcem sa naň trochu naladiť a chcem naň naladiť aj vás. Zároveň vám to verím poskytlo aký taký návod toho, čo si na svoju dovolenku určite nesmiete zabudnúť pribaliť. Takže oddychujte, relaxujte, ak už dovolenkujete tak dovolenkujte a opaľujte, my ostatní čakáme na poriadne oteplenie a ustálenie počasie a vyrážame plnou parou vpred do náruče opálenej pokožky.

Komentáre