Niečo pre blogerky

Ahojte, určite ste si všimli, že existujú blogy, kde nájdete kopec užitočných informácií čo sa týka rôznych úprav a vylepšení vášho blogu. Takéto články sú pre nás blogerky veľmi prospešné aj aj sama z nich častokrát čerpám, ak niečo neviem nastaviť alebo si s niečím neviem poradiť.

Včera sa mi nejako zblbol blogger, pretože som sa pokúšala niečo nastaviť a výsledkom bolo, že sa mi zmenil vzhľad ako aj rozloženie gadgetov, aj napriek tomu, že som žiadne zmeny uložiť nedala, ale nevadí, podarilo sa mi vrátiť všetko do pôvodného stavu, aspoň dúfam. Avšak omylom som si vymazala jeden veľmi dôležitý Gadget, pomocou ktorého sa zobrazujú súvisiace príspevky tzv. You might also like. Veľmi ma to teda nepotešilo, pretože sa to vcelku náročne nastavuje a ja som musela opäť pátrať, ako to získať späť. Našťastie blogerka Evka o tomto už písala svoj článok, ktorý mi veľmi pomohol, avšak ja asi patrím medzi tých, ktorým jednoducho nič podľa návodu nefunguje, takže ponúkam svoj návod, ak by to aj niektorej z vás náhodou nefungovalo tak ako mne. 


Ako pridať You might also like na svoj blog? Nuž návod je pomerne jednoduchý, len u mňa nefungoval. Stačí ísť na stránku http://www.linkwithin.com/learn, zadať svoje údaje a riadiť sa krátkym návodom, ktorý je na stránke napísaný. Mne to však takto nefungovalo, ale našťastie som našla článok, ako to spojazdniť tu. Na základe tohto návodu to už fungovalo, len pozor, potrebujete do tohto všeobecného textu vložiť vlastný číselný kód, ktorý vám stránka http://www.linkwithin.com/learn vygeneruje a objaví sa v okienku, kde zadávame názov stránky, jedno jediné číslo a to je presne to, čo potrebujete. Potom už len stačí vložiť dané číslo do textu dole (vyznačila som to miesto červenou) a je to. Tento text treba pridať do modulu LinkWithin, ktorý sa vám automaticky pridá medzi vaše Gadget moduly v bloggeri.

Postup:

1. Moje blogy/Rozloženie/LinkWithin Gadget/Upraviť

Text, ktorý je potrebné zadať to modulu - namiesto NUMBER treba vložiť vaše číslo.

<script>
var linkwithin_site_id = NUMBER;
</script>
<script src="http://www.linkwithin.com/widget.js"></script>
<a href="http://www.linkwithin.com/"><img src="http://www.linkwithin.com/pixel.png" alt="you might also like" style="border: 0" /></a>


Verím, že Vám tento postup pomôže vyhnúť sa problémom, ktoré som mala ja sama. Aktuálne pracujem na vylepšení blogu, takže sa máte na čo tešiť.

Napíšte mi do komentárov, či ste sa aj vy stretli s podobným problémom pri pridávaní tohto konkrétneho gadgetu, som veľmi zvedavá. 

Komentáre