Tak predsa existuje make-up aj pre bleduľky


Ahojte moje milé, neviem ako vy, ale ja som pomerne dosť svetlý typ a pri hľadaní svetlého make-upu s ružovým podtónom častokrát zlyhávam, som na bode mrazu a neviem, ktorý make-up by som vyskúšala, behám do parfumérií, radím sa a stále nič. Istý čas tento problém za mňa vyriešil Max Factor so svojím make-upom Lasting Performance. Vplyvom času mi ale tento make-up prestal vyhovovať a začalo sa moje epxerimentovanie. Po dlhom čase som natrafila na make-up Dermacol 24h Control, ktorého odtieň č. 1 mi úplne sedí, je pekný svetlý, na leto je možno trochu svetlejší ako treba, ak sa vám podarí opáliť, ale dá sa to prežiť aj tak.

Takže make-up od Dermacolu je super, ale na leto je trošku mastnejší, v zime sa mi zase zdalo, že moju pleť vysušuje, takže chyba bude skôr v mojej pleti ako v make-upe samotnom. Každopádne by som to ale nebola ja, keby som furt neexperimentovala, že chcem proste niečo lepšie, za nižšiu cenu, ľahko dostupné a fakt účinné - proste kvalita za rozumnú cenu. No a tak som zase obehala drogérie aj parfumérie až som sa pristavila pri značke Rimmel - uvažovala som medzi BB krémom a týmto Stay Matte make-upom no a keďže BB krémy nemám veľmi v obľube tak som siahla po make-upe. Najprv som si však tri dni chodila na ruku nanášať vzorku odtieňu, zdalo sa mi to svetlé a ružové aj na dennom svetle tak som to riskla a kúpila odtieň 100 Ivory.

Tento make-up je ako som už spomenula farebne kompatibilný s mojou pleťou a to je pre mňa základ. Nasledovalo testovanie výdrže a zmatnenia a samozrejme krycej schopnosti a vplyvu make-upu na akné. Test dopadol takto: 

- krytie je vynikajúce, označila by som ho ako vysoké, make-up samotný je trochu hutnejšej konzistencie, ale rozotiera sa skvelo, zakryje akné, takže čo viac dodať, pokiaľ make-up zakryje akné tak už podľa mňa dokáže zakryť všetko,

- výdrž je tiež skvelá, celý deň v práci vydrží akurát oblasť nosu, kde sa moja pleť mastí najviac tak tu som spozorovala zlezenie asi tak po 5 hodinách, ale úprimne na nose vydrží máloktorý make-up po celý deň, takže ja to zase za taký veľký nedostatok nepovažujem,

- zmatňujúci efekt je citeľný, ale nečakajte, že to vydrží po celý deň, to by bolo veľmi dokonalé, ale pár hodín áno, no nie je to dlho, asi tak dve hodiny a potom sa začnem lesknúť, avšak moja pleť je mastná, takže pri normálnej resp. suchej pleti by bol možno ten efekt iný, ja používam vždy hneď pri rannom líčení zároveň aj púder pre zabezpečenie zmatnenia,

- vplyv na akné make-up asi nemá žiaden, negatívny určite nie, nevyhadzujú sa mi po ňom na pleti vyrážky, ba dokonca sa mi zdá, že stav akné sa mi aj mierne zlepšil, ale tak to sa mi možno len zdá, ťažko povedať.

Make-up stál pod 7 EUR, presnú cenu si už nepamätám, ale proste je cenovo veľmi sympatický, rovnako obal sa mi veľmi páči, make-up tuším trošku aj vonia, balenie v tube je maximálne praktické. Nanášanie štetcom sa mi však v tomto prípade nezdalo tak účinné ako klasická prstová technika, možno je to aj tým, že to nie je tekutý make-up, takže použite radšej prsty. Jediné, čo stále neviem nejako dostať pod kontrolu je ten lesk, po celom dni v práci sa aj s mojím supermanom od Essence All about Matt lesknem, Dermacol mi s týmto púdrom vydrží matný po celý deň. Skúšala som už aj na fotke spomínaný Catrice Prime and Fine transparentný púder, bolo to lepšie ako s Essence, ale tiež som sa leskla. Chce to asi trošku testovať. 

Hodnotenie: 9 bodov, bod strhávam za lesk make-upu na pleti



Maybelline som ako značku nikdy veľmi nepoužívala, skúšala som nejaké produkty, ale nebolo ich veľa. Tiene som vždy považovala za pomerne drahé a nejako extra som sa po nich nepozerala, ale takmer každý druhý blog, ktorý otvorím spieva ódy na tieto tiene. Najprv som tomu vôbec nechcela veriť, s krémovými tieňmi mám už svoje skúsenosti a dobré veru neboli, bála som sa, že sa budú zlievať. Tak som si kúpila jeden jediný odtieň Color Tatoo Pink Gold, inak veľmi pekný odtieň, zaplatila celkom vysokú sumu by som povedala, nejakých vyše 6 EUR, čo nie je podľa mňa málo na to, že ide o mono tieň, ale tak keď o tom každý spieva, tak niečo na tom bude.

Naniesla som si tiene a podrobila ich testu a to už pár dní po sebe a na moje prekvapenie sa fakt vôbec nezlievali, vydržali veľmi dlho, celý deň v práci vám môžem garantovať, tie sa proste nepohnú. Akurát aplikácia mi pripadá mne trošku nepraktická, pretože štetcom to nie je nič moc, aplikátorom je to lepšie, ale stále tomu niečo chýba takže najlepšie sa mi to nanáša proste prstom. Takže aj ja spievam a pripájam sa k tomu veľkému publiku nadšencov týchto tieňov. Sú proste skvelé. 

Hodnotenie: 9 bodov, bod dole pre aplikáciu prstom


O Catrice Prime and Fine púdre sa zatiaľ nebudem príliš rozpisovať, skúšala som ho zatiaľ len párkrát, takže ťažko zatiaľ podať objektívny pohľad. Je to biely púder, ktorý je sypký, takže na aplikáciu si potrebujete obstarať aj štetec, inak nič z toho nebude, balenie neobsahuje ani len aplikačnú hubku, čo je fakt škoda. Mne pripadá podobný ako môj obľúbený od Essence, len je drahší, stále cez 5 EUR, avšak Essence už akosi prestali predávať ten sypký variant a ten transparentný sa mi proste nezdá lepší, takže som musela zmeniť značku. Inak v celej drogérii bol tento od Catrice jediný biely a sypký púder, aký som našla, takže asi by som si mala spraviť zásoby, ak sa aj táto značka rozhodne od výroby upustiť. 

Ako ste na tom vy?Máte skúsenosti z niektorým z recenzovaných produktov?


Komentáre

  1. ooo, ďakujem za tento post. Aj ja hľadám vždy svetlý a hoci je to vždy light, aj tak je to dooranžova a nosí ho moja kamoška s pleťou jemne do bronzova. Škoda, že si neurobila foto toho púdra Catrice, to by ma zaujímalo, ako vyzerá, ale pôjdem ho pozrieť do drogérie teda :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo ten Catrice sa dosť ťažko zháňal dokonca som sa včera na jednom blogu dozvedela, že ho už vraj prestali vyrábať takže asi si pôjdem spraviť zásoby

      Odstrániť
  2. Ahoj, snáď sa nenahneváš ale na mojom blogu som ťa nominovala na Liebster award TAG :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve naopak ďakujem za nomináciu a už sa veľmi teším na písanie tohto TAGu. Všimla som si ho už na viacerých blogoch, je to teraz veľmi aktuálny TAG.

      Odstrániť
  3. z produktov som nevyskúšala ani jeden. Inak dobré svetlé make-upy má aj Bourjois, aj keď cena je trošku vyššia:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.