A čo tak umyť si vlasy opačne?


Že vlasy sú korunou krásy a treba sa o ne starať to už vieme, avšak aj také bežné umývanie vlasov nemusí byť úplne bežné a obyčajné. Poznáte to, ako sa v časopisoch a všade píše, že je potrebné pre správne umytie vlasov najprv vlasy umyť šampónom a následne naniesť kondicionér. No a čo keby sme to skúsili opačne? Našla som to raz niekde na nete a povedala som si, že to stojí za to skúsiť. Priznám sa, bála som sa, že sa mi vlasy budú mastiť ešte viac. No a ako to celé vlastne dopadlo? Tak čítajte ďalej, výsledok je prekvapivý aj pre mňa samotnú.

Kedysi som si vlasy umývala klasicky šampónom, pričom som šampónovala len raz, občas som naniesla kodnicionér, aby som si nevytrhala všetky vlasy a to bolo všetko. Potom tuším na strednej som zistila, že je lepšie si umývať vlasy šampónom dvakrát, prvé umytie vás zbaví nečistôt a druhé vám proste dôkladnejšie umyje vlasy. Pripadalo mi to celkom fajn, opäť som občas naniesla na záver kondicionér a bolo. Nuž a nastal problém s mastením vlasov a ja ako správny kozmetický maniak som vždy pátrala po riešení. A tak som sa jedného dňa tuším tak asi cca pred pol rokom, možno aj dávnejšie rozhodla tento proces otočiť. Najprv si teda vlasy namočím, potom nanesiem kondicionér a to poriadnu dávku a pokojne aj ku korienkom a potom nasleduje šampón dvakrát po sebe. Hotovo, vlasy sú umyté, raz týždenne ešte dodávam vlasom extra porciu starostlivosti vo forme vlasovej masky.

Tento opačný proces mi spočiatku robil trochu starosti, či sa mi vlasy nebudú viac mastiť, kedže kondicionér si dávam až ku korienkom, čo by sa vlastne nemalo. Po asi pol roku takého umývacieho procesu vám môžem potvrdiť, že vlasy sa mi mastia rovnako rýchlo ako pri klasickom postupe - najprv šampón potom kondicionér. Z výsledku môjho testu som veľmi prekvapená a musím sa priznať, že opačný proces, kedy si prv nanášam kondicionér mi vyhovuje oveľa viac, netvrdím, že vlasy sú viac vyživené, to teda nie, ale lepšie sa mi nanáša šampón a zdá sa mi, že sa mi vlasy podstatne lepšie rozčesávajú. 

Počula som aj o metóde umývania si vlasov čiste len kondicionérom, to je ale podľa mňa vylúčená vec v prípade mastných vlasov, suchým by to pomôcť mohlo. Ja však aj napriek tomu kondicionérom verná ostávam a svojej opačnej metóde tiež, veď keď funguje tak prečo nie však?

A čo vy?Skúšali ste si už týmto spôsobom umyť vlasy?


Komentáre

  1. Zajímavé, to jsem nezkoušela :) Vlasy se mi nijak nemastí, ale myslím, že by se mi hůře rozčesávaly :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo toho som sa presne bála na začiatku aj ja, ale rozčesávajú sa mi práveže oveľa lepšie ako predtým.

      Odstrániť
  2. Toto som skúšala ale mala som potom vlasy hrozne vysušené, keď som nedala kondicionér po šampóne. Tak som sa vrátila ku klasickému postupu a som spokojná. Kondicionér si dávam ku korienkom normálne, dokonca ho vmasírujem do vlasov ako šampón a všetko je OK :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.