Moja denná pleťová rutina - čo sa zmenilo za posledný čas

Dnes som si pre vás prichystala post o tom, ako sa starám o svoju pleť. Takéto posty uverejňujú blogerky bežne a aj ja som už jeden taký písala, avšak odvtedy sa toho zmenilo strašne veľa ak nie úplne všetko. Hlavný vplyv na zmenu starostlivosti o moju pleť majú čo iné ako blogy, tu sa dočítam toto, tam tamto no a keď to počúvam opakovane z každej strany logicky to chcem hneď aj vyskúšať.

Čo sa teda zmenilo v starostlivosti o moju pleť? Otriasla sa v základoch inak sa to nazvať ani nedá.

Ako prvé som prestala skoro úplne používať čistiace gély, tie používam už len pred aplikáciou masky ak nemám práve po ruke peeling, inak ich nepoužívam, pretože sa mi zdá, že pleť dosť vysušujú a jednak žiaden zázračný efekt som za tie roky ich používania na pleti nezaznamenala hold nastal čas na zmenu. Dlho som počúvala, že na pleť je najlepšie mydlo no a keď som toto zlaté pravidlo objavila aj na blogoch nedalo mi to spať a skúsila som to. Kúpila som si mydlo Dove a na čistenie pleti už používam len to, pleť si čistím aj ráno aj večer vždy týmto mydlom už asi dva - tri mesiace a poviem vám, pleť sa mi pomaličky zlepšuje, chcelo to čas, ale oplatilo sa, akné sa mi už netvorí takmer vôbec, pleť sa drží v celkom dobrom stave, na červené fľaky to však stále nie je ono, ale nezúfam a verím, že dlhodobejšie používanie prinesie svoj efekt. Už teraz som však spokojná a túto terapiu vrelo odporúčam. 

Ďalej som sa opäť vrátila k mastičkám z lekárne, momentálne mi moja dermatovenerologička predpísala Skinoren, zázraky sa zatiaľ nedejú, ale užívam ho krátko, len nejaké dva týždne takže ťažko zatiaľ hodnotiť. Po aplikácii na pleti štípe, to však časom ustúpi, je vcelku dosť hydratačný a nanášam ho buď večer pred spaním na noc alebo ráno ako podklad pod make-up, na tento účel je vraj tiež vhodný takže prečo nie. Inak Skinoren je aj na blogoch dosť ospevovaný takže tomu dávam veľké šance na úspech.

Čo sa týka peelingov tak tie používam len keď som doma, vo svojom druhom domove peeling nemám, takže celkovo peelingy pužívam už len párkrát ročne aj to väčšinou len pred aplikáciou pleťovej masky, inak vôbec, nezdá sa mi, že by to malo efekt. Doma mám ešte stále peeling Eucerin.

Ako SOS záchrana na vyrážky, ktoré sa aj mne z času na čas ešte spravia som ostala verná Essence SOS Spot Killer, malému zázraku, ktorý dokáže veľké veci. Je skutočne účinný a vyrážku upokojí a prisuší v rekordnom čase, už za pár hodín je vidieť zmenu. 

Na záver pridávam zlatý klinec programu a tým je Sudocream, o ktorom bude ešte určite reč, aktuálne ho len skúšam. Na blogoch opäť veľmi často spomínaný ako skvelý bojovník s akné, toto použitie by ste však na obale krému hľadali márne. Krém je dosť mastný takže som dlho váhala, ale našla som ho doma, niekto si asi robil železné zásoby no a tak som si povedala, že ho teda skúsim. Nanášam ho večer pred spaním a do rána sa krém krásne vsiakne do pokožky a čo je ešte zaujímavejšie, pleť nie je ráno mastná. Používam ho len cca týždeň, takže na objektívnejšie hodnotenie si musíte zatiaľ tak vy, ako aj ja počkať. 

Aby som nezabudla masky na pleť používam stále, avšak nie som už verná jednej jedinej, môj arzenál sa celkom rozrástol o nováčikov z Avonu z radu Planet Spa. Najčastejšie používam čistiacu pleťovú masku z tureckých kúpeľov Hammam, občasne Malinovú masku z H&M, keď je pleť na tom zle. Najnovší prírastok do rodiny masiek je opäť z Avonu - Planet Spa Amazonian Treasures - Hydratačná pleťová maska s bobuľami Acai v krásnom obale, tuším je to novinka na trhu.

Pleťová maska Planet Spa

O odličovaní sa veľmi rozpisovať nebudem, pretože tu sa zásadné zmeny neudiali. Momentálne mi pre tento účel slúži Eucerin a jeho micelárka DermatoClean 3 v 1. Je skvelá, nemám k nej žiadne výhrady. 

Celkovo som teda svoju starostlivosť o pleť zredukovala na: 
- umývanie pleti mydlom Dove,
- nanášanie krému na akné - Skinoren alebo Sudocream,
- pre akútne prípady je tu stále SOS od Essence, to používam podľa situácie a stavu pleti,
- masky na pleť sa snažím stále aplikovať pravidelne raz týždenne, niekedy aj dvakrát,
- na odličovanie používam stále micelárne vody, aktuálne Eucerin. 

Ako vidíte snažím sa držať zásady menej je niekedy viac, uvidíme ako si táto terapia sadne s mojou pleťou, zatiaľ sa moja pleť drží na výbornú, ale neprebiehajme.

V čom spočíva vaša pleťová rutina? Koľko produktov zahŕňa?


Komentáre

  1. Na ten SOS od Essence se podívám, to mě docela zajímá :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skinoren je volne predajny, alebo iba na predpis? Nepocula som o nom. Ja Sudocrem pouzivam iba lokalne na akne, nenanasam ho na celu tvar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja si ho nanášam hlavne na líca, ktoré mám posypané skoro celé drobnými fľakmi a občas aj nejakou vyrážkou, na čelo ho veľmi nepoužívam.

      Odstrániť
    2. Ten Skinoren ja som ho dostala predpísaný, neviem, či sa dá kúpiť aj bežne.

      Odstrániť
  3. Ja som kedysi tiež používala to mydlo od Dove a k tomu Duac gel a pomaly som prešla na Biodermu, ale premýšľam že sa k tomu opäť vrátim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Duac som používala kedysi aj ja a účinkovať veľmi dobre, účinok som videla hneď, ale po istom čase si naň moja pleť už zvykla a už nezaberal, no stále patrí medzi tie účinné zbrane, ktoré na akné fakt fungujú.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.