Nedeľné beauty okienko o tom, ako nanášať make-up


Opät je tu nedeľa a s ňou moja pravidelná beauty rubrika. Tento týždeň bol fakt náročný, po dovolenke som toho mala v práci fakt strašne veľa, ale zvládla som to a máme tu víkend takže oddychujme. Uvažovala som o téme a priznám sa, že som dlho tápala o čom vám napíšem. Potom mi ale konečne svitlo, kopla ma múza, nazvite si to ako chcete skrátka som sa rozhodla napísať vám niečo o metódach aplikácie make-upu.

Ja používam hlavne tekuté make-up Dermacol a nedávno som si celkom obľúbila aj Rimmel Stay Matte. Na moje prekvapenie som sa v lete opálila aj na tvári a tak som si musela asi prvýkrát v živote kúpiť tmavší odtieň make-upu, preto mám teraz od Dermacolu dva. 

Asi sú vám známe, ja to však vezmem opäť zo svojho pohľadu. Najstaršia a asi aj najviac používaná technika je prstová, proste si make-up klasiky nanesieme na pleť prstom, je to asi najjednoduchší spôsob nanášania make-upu, prstami sa dokážeme dostať všade kam potrebujeme a make-up sa dá rozotrieť takmer až do stratena. Aj ja som dlho používala túto techniku pri líčení, avšak vplyvom blogov som sa naučila jednu vec a to nanášať si make-up štetcom, odkedy som to vyskúšala už sa nerada vraciam k nanášaniu prstom. Ale ostaňme pri prstovej techniky, tá má tiež svoje pre aj proti. 

Pre:
- je jednoduchá, zvládne ju úplne každý, nevyžaduje si žiadnu zručnosť,
- make-up sa lepšie zahreje a lepšie splynie s pleťou,
- dá sa používať za každých okolností, vždy a všade,
- nevyžaduje si špeciálne vybavenie, je nenákladná.

Proti:
- aplikácia prstami je niekedy trochu nehygienická, hrozí riziko prenesenia nečistôt na pleť,
- po aplikácii je potrebné si umyť ruky a pozor ničoho sa nechytať inak bude od make-upu všetko,
- vrstvenie make-upu na pleti či krytie je pomerne zložité,

Vzala som to aj trochu z ekonomickej stránky, evidentne na mne vysoká škola zanechala nejaké následky, ale nevadí, takto ste o technikách asi ešte nečítali, aspoň v to dúfam.

Presuniem sa k ďalšej technike a tou je nanášanie make-upu štetcom resp. špongiou na make-up, túto momentálne praktizujem aj ja. Ja mám radšej štetce, priznám sa, že špongiou som to zatiaľ neskúšala, možno to teda niekedy skúsim. Možno sa vám zdá, že aplikácia štetcom je zdĺhavejšia avšak opak je pravdou, z môjho pohľadu je to oveľa rýchlejší a lepší spôsob líčenia ako klasicky prstami. 

Pre:
- make-up na pleti dlhšie vydrží, nepotrebujete ani bázu,
- krytie make-up je vyššie ako pri prstovej techniky - vyskúšané na vlastne koži,
- jednoduché vrstvenie make-upu,
- pomerne hygienický spôsob nanášania make-upu,


Proti:
- pomerne nákladná, vyžaduje nejaký nástroj - štetec, špongia,
- vyššia spotreba make-upu keďže štetec nejaký ten make-up do seba absorbuje,
- je potrebné precízne a dôsledné rozotretie make-upu, niektoré štetce robia na pleti šmuhy, je vidieť ťahy štetcom čo nepôsobí pekne,
- potreba pravidelného čistenia kozmetických pomôcok.

Ani na internete som nejako nenašla viac možností, ako make-up na pleť naniesť, o permanentnom make-upu tu samozrejme hovoriť nebudem, to je zase iná téma. Každopádne výber spôsobu nanášania make-upu je závislý aj od toho, aký typ make-upu používate a hlavne akú má konzistenciu. Tekuté make-upy sa dajú naniesť oboma spôsobmi, čím tuhší make-up tým ťažšie je jeho nanášanie na pleť štetcom, tu sa viac uplatnia prsty. Všeobecne sú však asi najpoužívanejšie tekuté make-upy, ktoré sa dajú naniesť čímkoľvek, avšak ja som lepší efekt dosiahla práve pomocou štetca. Akné sa lepšie zakryje, make-up sa dá lepšie vklepať do pleti a kedže robím vlastne menej ťahov na pleti, tak to krytie vydrží viac, ako keď si make-up nanesiem len klasicky prstami. 

Na druhej strane ak používate minerálne make-upy, s ktorými ja skúsenosti zatiaľ nemám, je určite vhodné nanášať ich štetcom, prstami by to asi ani nešlo, je to akoby ste si chceli púder naniesť prstom, nejako by to šlo, ale efekt by asi nestál za to. 

A moje odporúčanie? Nuž, ak máte dokonalý typ pleti bez nejakých nedostatkov typu akné, jazvičky, proste niečo, čo je potrebné kryť tak je to fakt jedno, vystačia vám aj prsty, avšak ak potrebujete dosiahnuť krycí efekt a ešte k tomu aj dlhšiu výdrž make-upu za seba odporúčam štetec, ja používam Ebelin a som spokojná, trochu vidno ťahy, ale to za chvíľku zmizne prípadne kde to nezmizne doladím pomocou prstov, takže vidíte, existuje aj tretia a to kombinovaná metóda. Prehľad mojich kozmetických pomôcok si môžte prečítať tu. 

Ako si make-up nanášate vy?Používate radšej štetce alebo dávate prednosť klasike?


Komentáre

  1. Celkom nesuhlasim s Tvojim tvrdenim o hygiene. Make-up sa nanasa po ranajsej hygiene a vtedy ma umyte ruky asi kazda. Pochybujem ze stetec si niekto cisti kazde 2-3 dni. A uz ani nehovorim o tom mnozstve make-upu, ktore zbytocne zostane v stetci. Takze som jednoznacne proti nanasaniu make-upu stetcom.
    Kaviaren-u-macky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak každému vyhovuje niečo iné, ja si štetec čistím po každom použití a tento spôsob sa mi osvedčil viac, pri nanášaní prstom mi make-up vždy strašne rýchlo zliezol, keď som začala so štetcom tak som neverila vlastným očiam, obrovský rozdiel.

      Odstrániť
    2. Ak čistíš štetec po každom použití je to ok. Väčšina žien si však čisti štetce možno raz za štvťroka...

      Odstrániť
  2. Pěkné shrnutí. Musím říci, že jsem douho, dlouho nanášela make-up prsty a naprosto mi to vyhovovalo. Nicméně v červenci jsem si koupila štětce a s těmi to je úplně o něčem jiném. Výsledek je hezčí, výdrž také a hlavně při aplikaci člověk není nijak upatlaný na rukách a tak všude možně. :) Já jsem pro štětce. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Makeup moc často nenosím, ale když už tak nanáším štětcem, vyhovuje mi to více a myslím, že i finish je lepší :) Máš super blog, stávám se pravidelným čtenářem a budu ráda, pokud se staneš mým :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za uznanie, tvoj blog som včera navštívila a spravil na mňa dojem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.