Všade dobre no v Praze bolo blaze


Ahojte, tak po krásnom predĺženom víkende strávenom v Prahe mi nedá trochu sa s vami podeliť o svoje zážitky. Priznám sa, že Praha ma vždy dostane, svojou veľkosťou, svojím kúzlom, svojou krásou, nádhernými budovami a celou to atmosférou. Ani tentokrát sme nevynechali prechádzku po Starom Meste a prešli sme Karlov Most, v noci bolo všetko krásne vysvietené a výhľad na Pražský hrad bol skrátka úchvatný. Bolo vidieť v diaľke aj krásne osvetlený Petřín, rozhledna, niečo ako Eiffel tower ale omnoho menšie, škoda len, že sme tam opäť nestihli zájsť, ale nevadí, našťastie pri svojej prvej návšteve Prahy sme stihli obehať všetky tieto základné pamiatky. Toto bol už môj tuším piaty výlet do Prahy, opäť som navštívila krásny Aquapalace Praha, jaj vedela by som vám o Prahe písať, ale dnes to pojmem kozmeticky.



Čo sa týka kozmetiky tak sa Slovensko a Čechy nemôžu rovnať, to je jasné asi každému. V Čechách existujú site, ktoré na Slovensku nemáme a nepoznáme a je to večná škoda, aj preto som si už vopred naplánovala čo chcem navštíviť a nebolo toho málo. Väčšinu obchodov nájdete v Palladiu, obrovskom obchodnom dome, ktorý sa nachádza tuším na Námestí Republiky, dúfam, že nekecám. V jeho blízkosti je inak aj slávne Cafe Imperial, reštaurácia Romana Pollraicha, tam sme boli minule a chutilo mi to tam, aj keď celé stehno v polievke vyzeralo trochu zvláštne, prežila som to, ach jaj už zase odbočujem, no tomu sa dnes asi nevyhnem. Avšak spät k téme. Takže bola som v Palladiu a navštívila Sephoru, parfumériu, v ktorej nájdete značky od výmyslu svetu, aj také u nás nedostupné ako NARS, BENEFIT, či vlastnú značku parfumérie Sephoru. 


V Sephore som strávila dosť času a niečo si odtiaľ aj odniesla, konkrétne tiene na oči a balzam na pery. Nájdete tu aj vlasovú kozmetiku Matrix. Inak Sephora je v Prahe dosť rozšírená, aj na Hlavnom nádraží ju nájdete priamo v priestoroch Stanice, inak v Prahe sa pri čakaní na vlak človek fakt nenudí, niečo také by som brala aj v Bratislave. Tá Pražská má kopec obchodov, skoro ako v obchodnom dome. Takže toľko k Sephore, je to super, ale je to samozrejme aj pomerne drahý obchod, ako parfumérie, ale mávajú často rôzne akcie, napr. teraz som dostala k nákupu zdarma lak na nechty, pripájam aj fotku môjho nákupu. 



Ďalšou sieťou je Douglass, tiež nejaká parfuméria, v ktorej predávajú slávny suchý šampón Batiste. Avšak po pravde som bola sklamaná, pretože žiaden pre hnedé či nejaké iné vlasy nemali, len štandardné biele, takže som si ho nakoniec nekúpila. 

Pomerne známou drogériou je Rossman, niečo ako naše DM, v Česku je však aj DM aj Rossman, nekúpila som si nič, ale prejsť som sa bola, nájdete tam značky ako Ryor či Issana, inak bežné veci ako aj u nás.

A musím sa pristaviť aj pri intenretovom obchode Parfums. cz, ja ten náš slovenský Parfums.sk dosť využívam, ale v Čechách sú zase o level vyššie, pretože za internetové ceny si môžete zakúpiť priamo v predajni vyložený tovar, našla som tam Loreal Proffesional, Vicotira Secret, Kerastase, Tangle Teezer, kopec parfémov. Ja som si odtiaľ odniesla len gumičky v tvare drôtu, aké už dlho zháňam po celom Slovensku, ale nejako som nemala šťastie. 

A čo LUSH a BODY SHOP? Ani tie som nevynechala, ale keďže som prioritne zháňala masku na vlasy a ani jedna značka sa mi vôňou masiek nepáčila, tak som sa len poriadne prešla po oboch predajniach a výnimočne som odolala a nič nekúpila. Nájdete ich tiež v Palladiu, sú situované pod sebou a Lush spoznáte už z diaľky podľa prenikavej vône. 

Navštíviť Prahu určite stojí za to, skvelá dovolenka, skvelý výlet a naviac aj raj kozmetiky, proste všetko ako má byť. 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.