Kozmetická diéta - októbrová výzva



Nedávno som našla na blogu Petry - Simple Life tento článok  ako aj na inom blogu tu a hneď som sa rozhodla zapojiť sa. My blogerky inklinujeme ku kozmetike viac ako normálni ľudia a potom z toho máme za pár mesiacov takmer celoživotné zásoby, žiaľ dátum spotreby taký dlhý nie je a tak je potrebné nakupovanie obmedziť a začať danú kozmetiku míňať. Moje zásoby nie sú už až také obrovské, dá sa povedať, že túto výzvu som dala sama sebe prakticky po lete. A z čoho to vzniklo?


V prvom rade som sa v lete opálila aj na tvári a každý mi vravel, že mám svetlý make-up, ja som si nikdy nekupovala špeciálne tmavší odtieň svojho make-upu na leto, ale toto leto to proste vyšlo nejako tak, že som k tomu bola viac-menej donútená. Leto sa skončilo a make-up mám ešte stále poloplný, našťastie to opálenie ešte ako tak vidno, takže hádam sa mi ho podarí minúť. Okrem neho mám otvorené dva ďalšie make-upy a tak by som mohla ísť rad radom, zásoby tu proste sú. 

Októbrová výzva je o tom, že by sme sa mali riadiť určitými pravidlami, ktoré som si aj ja trochu prispôsobila: 

1. obmedzi výdavky na kozmetiku - nakupovať len skutočne nevyhnuté produkty, nevytvárať žiadne zásoby
2. nekupovať bižutériu ani žiadne časopisy, 
3, z oblečenia a topánok kupovať len veci pre život nevyhnutné,
4. žiadne farbenie vlasov,
5. obmedziť nakupovanie čajov. 
6. obmedziť návštevu drogérií a podobných obchodov. 

Dovoľuje sa:
1. nakupovanie vianočných darčekov,
2. nakupovanie počas výnimočných príležitostí napr. Interbeauty, ktorá ma čaká cez víkend.
3. uskutočňovať športové aktivity a masáže

Ten tretí bod v rámci dovoľuje sa súvisí najmä s tým, že mi z práce nejako tuhne krčná chrbtica a následne ma z toho neskutočne bolí hlava, takže chodievam na masáže a snažím sa aj pravidelne plávať. 

No ale čo by to bolo za výzvu bez nejakých cieľov však? Takže na konci mesiaca vám podám objektívnu správu o tom, ako to celé dopadlo, čo som si kúpila a čo som si odpustila. Posledný bod v rámci pravidiel bude obzvlášť ťažký, pokúsim sa ale navštíviť DMko len v nevyhnutných prípadoch, či sa mi to podarí je fakt otázne. 

Myšlienka celej tejto výzvy sa mi fakt páči a aj preto som sa rozhodla, že idem do toho. Pripomína mi to diétu ale v kozmetickom zmysle slova, celkom sranda, takže uvidíme. 

A čo vy?Pridáte sa?

Komentáre

  1. To vypadá dobře :) Já se bohužel přidat nemůžu, přišly mi slevové kuponky do DM :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výzva vyzerá byť fajn ale ja by som sa nepridala :D nedokážem byť bz večerného čítania časopisov a farbenia vlasov :( :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.