Nedeľné beauty okienko o bambuckom masle


Peknú nedeľu želám, moje milé. Sobotňajšie upratovanie ako aj Interbeauty v mojom prípade už máme za sebou a celú nedeľu pred sebou takže si vyložte nohy, uvarte dobrý čajík a ideme na to - beauty okienko. Tento týždeň ma kopla múza a ja som sa rozhodla vám napísať niečo o blahodárnych účinkoch bambuckého masla - pôvodne ho poznáme pod názvom shea butter alebo karité.

"Bambucké maslo sa získava z orechov stromu Shea Tree. Bambucké maslo poskytuje skvelú ochranu pokožky proti slnečnému žiareniu i chladu, pomáha predísť starnutiu pokožky a má protizápalové a liečivé účinky. Bambucké maslo je veľmi vhodné na suchú a citlivú pleť, na suchú a zrohovatenú pokožku na chodidlách a rukách." citované z http://www.bionatural.sk/telova-kozmetika-bambucke-maslo-c-15_129.html

Bambucké maslo má krásnu, sladkú vôňu a nájdete ho ako prísadu mnohých krémov.Nájdete ho tak v telových mliekach, ako ja krémoch na ruky, na nohy, aj vo vlasovej kozmetike napr. v maskách atď. Mne sa vôňa bambuckého masla veľmi páči, ale ešte som nemala tú čest ovoňať čisté bambucké maslo. Mimochodom je plné vitamínov a to predovšetkým A, E a F. 

Čisté bambucké maslo tvorí základ pre výrobu rôznych iných kozmetických produktov, takže si z neho môžete vyrobiť domáce maslá. Recepty nájdete na rôznych bio blogoch alebo vám pomôže google, ktorý vie všetko. Sama som ešte nikdy neskúšala vyrábať kozmetiku, aj keď tá predstava ma láka. 

Asi vás ale určite najviac zaujímajú práve tie kozmetické účinky bambuckého masla, trochu som prehrabala internet a objavila som toho fakt kopec, o mnohých účinkoch som ani sama nevedela.
bambucké maslo je vraj najviac prospešné pre suchú a citlivú pleť, nuž škoda, do tejto kategórie síce ja príliš nespadám, ale nevadí.

Bambucké maslo je skvelé hlavne na: 

  • hydratáciu suchých častí tela ako napr. nohy, lakte či kolená,
  • na suchú a citlivú pleť,
  • na starostlivosť o pokožku a to hlavne počas zimného obdobia,
  • na omladenie pleti,
  • vhodné aj pre ľudí trpiacich ekzémom či dokonca psoriázou,
  • je veľmi účinné hlavne na poškodené vlasy takže taká vlasová maska s bambuckým maslom je určite trefa do čierneho,
  • teraz niečo pre tie z vás, ktoré máte tendenciu k tvorbe strií, bambucké maslo vraj pôsobí ako prevencia pred ich vznikom.
Priznám sa, že som sa do bambuckého masla zamilovala, páči sa mi jeho vôňa a tak som si už sama stihla vyskúšať niekoľko produktov. Momentálne mám doma krém na ruky Cien, krém na suché miesta - nohy, lakte a kolená Planet Spa Avon a taktiež najnovší prírastok do tejto maslovej rodiny - Yves Rocher Expresná regeneračná maska na poškodené vlasy. Ak raz nájdem v drogérii telové maslo s obsahom bambuckého masla tak si ho určite kúpim.



Zdroje príspevku: 
http://diva.aktuality.sk/clanok/36677/bambucke-maslo-poklad-pre-suchu-plet/
http://wanda.atlas.sk/bambucke-maslo-v-zime-to-najlepsie/moda-a-krasa/telo/613593.html
http://bambuckemaslo.sk/ucinky-bambuckeho-masla/
http://www.bionatural.sk/telova-kozmetika-bambucke-maslo-c-15_129.html


Komentáre

  1. Hezký článek :) Docela mám věci s obsahem bambuckého másla ráda :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok :3 nevedela som že sa dá používať aj na vlasy :O

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný článok a páči sa mi, že uvádzaš aj zdroje.

    KAVIAREŇ U MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. K tým zdrojom je to možno taký zvyk ešte z písania diplomovky, čo nebolo u mňa tak dávno, ale všeobecne by sa zdroje uvádzať mali, ja ich dávam aj k obrázkom, ak to nie sú moje fotky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.