Padlí bojovníci mesiaca október


Október je už pomaličky za nami a tak je potrebné ako každý mesiac bilancovať, spraviť si rekapituláciu a zamyslieť sa nad tým, čo nám dal a čo nám vzal. Mne ubral z kozmetických zásob a to veru poriadne, taška kam si ukladám prázdne obaly je už veru riadne plná a ťažká a tak je vhodné podeliť sa s vami o svoje dojmy. Čo sa týka počasia, myslím, že až na ten záver bol k nám október mierny a užívali sme si krásnu, teplú a málo daždivú jeseň. 

Svoju hodnotiacu stupnicu som zmenila z 10 na 5 bodov, takže 3 je priemer a moja nová bodová stupnica je 1 - 5 bodov, je to pre mňa takto jednoduchšie. 


Telová kozmetika

Balea Raiser Gel s vôňou čučoriedky - kozmetiku na holenie kupujem trvale od Balei, ale rozhodla som sa zmeniť vôňu a jednak ten obal bol fakt hravý a nádherný, takže som šla do toho. Gél je dobrý, ale na holenie nôh nejako nevedel tak dobre priľnúť k pokožke, stieral sa mi ešte počas nanášania, nechcel tak držať ako som na to u gélov od Balei zvyknutá, neviem, či je to chyba len tohto čučoriedkového, alebo sa už pokazili všetky, ale dávam Balei ešte šancu, ružový Aloe Vera mi toto doposiaľ nikdy nespravil, takže ja to pripisujem čučoriedke. Voňal krásne, ale efekt nebol až taký skvelý, ako som čakala.

Hodnotenie: 3 body, nekúpim znovu

Dove Summer Glow - telové mlieko pre svetlú až tmavú pokožku, je to vlastne také tónovacie telové mlieko, ktoré ja vždy po lete rada používam, ale keďže som u Balei dlho nevidela ich Magic Summer telové mlieko, prišlo do obchodov až v októbri, tak som si kúpila toto. Na Slovensku som ho zohnať nevedela, je to ešte letný úlovok z Gyoru. Telové mlieko pekne vonia a opálenie dodáva fakt výrazné, ale s trochu oranžovým efektom podľa mňa, na opálenie vám stačia dve aplikácie, pre tmavšie môžete tónovať ďalej. Vonia krásne, hydratuje tak ako bežné telové mlieka, ale pozor, robí fľaky na pokožke, hlavne na rukách som si to všimla, takže pozor na aplikáciu. 

Hodnotenie: 3 body, nekúpim znovu

Ďalšie telové mlieko Loreal Sublime body - pre suchú až veľmi suchú pokožku. Poviem vám to narovinu, toto bol skrátka omyl. Mlieko je dosť riedke, nevonia nijako, aspoň ja som nič necítila, takže mali asi napísať pre citlivú pokožku, to by som potom vedela, do čoho idem. Hydratuje slabo, takmer nijako, neviem, nič moc skrátka, je to podľa mňa podpriemerné telové mlieko, ktoré ma fakt ničím nezaujalo a som rada, že som ho už minula. 

Hodnotenie: 0 bodov, dokonca ani obal ma nezaujal, nekúpim znovu. 

Poslednou vecou z telovej kozmetiky je krém Cien s bambuckým maslom a mandľovým olejom - fu to bola ale fuška minúť 125 ml krém na ruky, tak veľký krém si už nikdy nekúpim. Ruky vyživil celkom dobre, vôňa ale nebola vôbec sladká, čakala som niečo krajšie. Obal sa vydaril maximálne, z krému mám ale zmiešané pocity.

Hodnotenie: 3 body, nekúpim znovu.

Vlasová kozmetika 


V tejto kategórii je zastúpenie najslabšie - minula som môj prvý a kondicionér od Syossu Repair v balení 300 ml. Vôňa je taká žuvačkovo-nejaká, mne to úprimne veľmi nevonia, ale ani nesmrdí, dá sa to zniesť. Účinky na vlasy? No žiaden zázrak, zlepší to rozšesávanie a to je asi tak všetko. Vlasy ale neboli tak uhladené ako po olejových kondicionéroch. Obal sa mi páči hlavne veľkosťou a tiež oceňujem celkový dizajn, jednoduchý, ale pekný.

Hodnotenie: 3 body, nekúpim znovu.

Pleťová a dekoratívna kozmetika


Balea Waschgel - čistiaci gél na tvár s ovocnými kyselinami, obal paráda, vôňa skvelá, svieža a čistá, toto sa gélu fakt nedá uprieť, otváral sa mi ale extrémne ťažko, občas hrozili aj zlomené nechty. Obsahuje drobné peelingové čiastočky, používala som ho aj na tvár, aj na dekolt a bol skvelý, skúšala som sa ním dokonca aj odlíčiť ako píšu na obale, ale toto veľmi neodporúčam, aspoň ja nemám rada, keď mi po odlíčení ostanú na pleti peelingové zrniečka. Inak mu ale nemám čo vytknúť, myslím, že sa veľmi vydaril, žiadne začervenanie pleti ani alergické reakcie sa u mňa neprejavili, takže vám ho môžem len odporučiť.

Hodnotenie: 5 bodov, kúpim znovu.

Bioderma Sensibio Dermálna voda - stále nechápem rozdiel dermálna a termálna voda, vy áno? No ale k veci, táto voda mi skvelo slúžila, pleť ma po nej neštípala, dá sa aplikovať aj na make-up, aj pod ako podklad, výborne pleť osviežuje, je to taký malý šikovný pomocník. Trvácnosť make-upu ale predlžiť nevie, ale to nedokáže žiadna termálna ani dermálna voda, aspoň podľa mojich skúseností. No a obal je vyriešený skvelo, krásna bielo - červená kombinácia. Inak je určená pre citlivú pleť.

Hodnotenie: 5 bodov, kúpim znovu.


Dekoratívna kozmetika 

Čerešničkou na torte je opäť Dermacol make-up 24h Control, najlepší make-up na svete, už fakt neviem, čo dodať, toto bol môj letný odtieň č. 2, ktorý mi tiež skvelo sedel, pekne kryje, dlho vydrží na pleti, netvorí mapy, proste je to najlepší make-up, aký sa dá kúpiť a pozor, neoxiduje na pleti. Akú farbu nanesiem ráno, taká je večer, u make-upov strašne podstatná vlastnosť.

Hodnotenie: 5 bodov, kúpim znovu.

Komentáre

  1. Tento make-up je moja kozmeticka nocna mora. Nie a nie ho minut.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý máme svoje nočné mory. Tou mojou je momentálne Sudocrem, mám stredné balenie, ktoré vydrží asi večnosť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.