Krásne nechty pomocou lakov


Nechty si my ženy lakujeme už skutočne dlhý čas, kedysi boli v móde výrazné červené nechty, neskôr sa dala prednosť jemným tónom, potom prišla francúzska manikúra, rôzne vzory, nálepky či pečiatky a mohla by som pokračovať. Dnes už máme skutočne veľa možností, ako svoje nechty skrášliť, je len na vás, pre akú farbu sa rozhodnete a či máte chuť a čas aj trochu zaexperimentovať, ale vsadíte na klasické jednofarebné lakovanie nechtov. Ja som sa už ako malé dievčatko strašne tešila, keď budú prázdniny a budem si môcť nalakovať nechty, dnes si ich lakovať môžem, ale paradoxne sa mi už do toho až toľko nechce, v lete viac, v zime trochu menej.

Mám rada buď výrazné červené nechty alebo jemné ružové, prípadne francúzsku manikúru. Iné laky u mňa veľmi nenájdete, česť výnimkám. Moju zbierku tvorí aktuálne 7 lakov, preferujem značky ako Essence, Rimmel a Miss Sporty. Snažím sa nekupovať si lakov zbytočne veľa, pretože aj keď ma lákajú nové odtiene a najradšej by som mala lakov celú zbierku, faktom je, že laky vysychajú a za rok vedia poriadne zhustnúť takže ich skrátka nie je možné spotrebovať do dna a niekedy ani do polky.

Zoradila som svoje laky približne podľa odtieňov. Ako vidíte Rimmel Salon Lycra Pro mám ešte stále, sú tomu už takmer dva roky a stále sú použiteľné, aj keď už trochu hustnú. Mám dva odtiene Grape Sorbet a Oyster Pink, tieto laky používam asi najčastejšie. V jednej vrstve nekryjú takmer vôbec, takže je nutné použiť vždy dve vrstvy, ten tmavší odtieň mi niekedy ani v dvoch vrstvách nezakryje nechty ak sú už dlhé, ale je krásny, takže mu to odpustím. Laky majú krásnu fľaštičku, naozaj expert ten kto to vymyslel, klobúk dolu. Laky sú lesklé a ten svetlučký používam častokrát aj ako podkladový lak, ten tmavší mi raz zafarbil nechty dožlta takže odvtedy viem, že aj tu je podklad potrebný. Odporúčam vám ich, sú síce trochu drahšie, ale nie je to žiadna hrôza a sú krásne, navyše odtiene tohto radú sú také zaujímavé a netradičné a to je presne to, čo hľadám. Navyše laky schnú extra rýchlo, pár sekúnd a je to plus majú obrovský aplikačný štetček.

Nasleduje môj najmilovanejší lak - krvavočervený odtieň Essence Color and Go. Tieto laky sú pomerne lacné, rýchlo schnú, majú veľké štetček, takže u mňa je tento lak bez výhrad, aj výdrž je celkom dobrá, len je tu to riziko, že červený lak keď čo len trošku zlezie už nechty nepôsobia dobre, ale inak ja červené nechty milujem, len si pod červené laky treba dať vždy podklad.

Posledný prírastok do rodiny je lak od Gabriella Salvete - slávny Stars v odtieni Princess. Ide o pieskový lak na nechty, takže po nalakovaní máte taký zvláštny suchý pocit, jedna vrstva tohto laku rozhodne nestačí a neviem, ale ten odtieň mi celkom nesedí, takže som trochu sklamaná popravde.

Ako viete počas výletu v Prahe som bola v Sephore a k nákupu som získala aj lak zdarma. Je to taký modro-fialový svetlý lak, ktorý ale na nechtoch vyzerá úžasne, skutočne som bola prekvapená, pretože som nečakala, že je tak skvelý. Navyše lak má aj veľký aplikačný štetček, škoda len, že tá Praha je trochu od ruky.


A na záver tu mám Miss Sporty rodinku - priesvitný lak, ktorý sa hodí ako podkladový lak, ako aj záverečný pre zvýraznenie lesku nechtov. Je to veľmi praktický pomocník, niekedy si ho dávam len tak nechty, aby sa mi leskli a vyzerali upravenejšie. Opäť veľký aplikačný štetček, čo je super, nemám rada tie úzke a maličké, s ktorými lakovanie trvá večnosť. Pre účely občasnej francúzskej manikúry som neodolala a kúpila som si tohto pomocníka, lak na biele špičky nechtov. s ktorým sa francúzska manikúra robí neuveriteľne ľahko. Mne to s tými prúžkami nikdy veľmi nešlo, vždy mi pod ne akoby zašiel lak a konečný efekt bol oničom, ale s týmto už tento problém nemám. Jeho tajomstvo spočíva v tom, že má malý, tenký a krátky, taký akoby skosený štetček, takže sa s ním dobre pracuje na malej ploche. 



Čím si najradšej lakujete nechty vy? Aké farby a vzory používate?


Komentáre

  1. Nechty som si prestala lakovat pred cca 1,5 r. kvoli skodlivym latkam ktore laky obsahuju. Odvtedy sa mi prestali nechty lamat a lakujem len prilezitostne /svadby, velke oslavy a pod. /
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. laky priebežne striedam, takže skutočne najobľôbenejši nemám a najčastejšie asi bodkujem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.