Suché ruky v zime nás nemusia trápiť


Viete čo je v zime najlepší a najuniverzálenjší vianočný darček pod stromček? Okrem klasického 3P - papuče, ponožky a pyžamo je tu ešte niečo, čím nepohrdne hádam nikto z nás a tým je krém na ruky. Zima dáva zabrať úplne každej časti nášho tela ruky nevynímajúc a aj keď nosíme rukavičky a snažíme sa svoje ruky chrániť pred mrazom a zimou ako sa len najviac dá, akosi sa v zime skrátka prirodzene vysušujú. Sama som pred nejakým časom mávala v zime ruky nie príliš vábne na pohľad, popraskané až do krvi, suché neskutočne, poznáte to. Avšak pravidelným celoročným krémovaním som ako tak dostala svoje ruky pod kontrolu. 

Túto zimu som si vybrala až troch pomocníkov v boji proti suchým rukám, pardon štyroch, ale jeden má čestné miesto na mojom pracovnom stole, o tom inokedy. 


Krém Dermacol Beautiful Hands je krém, ktorý ma uchvátil krásou svojho obalu, vonia tak nie celkom špecificky, je to možno taká trošku sladká vôňa, ale mne sa celkom páči. Ide o zvláčňujúci krém na ruky s vitamínom E a panthenolom. Krém som používala hlavne v práci, pretože sa dokáže extrémne rýchlo vstrebať do rúk, nezanecháva ich zbytočne mastné, no aj napriek tomu krém ruky vyživuje a hydratuje. Čo viac od krému očakávať? Ja si myslím, že splnil všetky požiadavky, možno jeho hydratačné účinky by mohli byť ešte o niečo lepšie. 

Hodnotenie: 4 body.


Značka Essence a jej krémy na ruky sú niečo, čo zaujme hneď na prvý pohľad. Tento rok prišla navyše značka opäť s novými variantmi svojich skvelých krémov na ruky, ja som si zvolila kombináciu koláčiky a mandľový olej - Cookies and Almond. Krém vonia ako inak sladko, má krásny obal, to snáď už ani nemusím spomínať, tiež sa rýchlo vstrebáva a ruky nezanecháva zbytočne mastné, hydratačné účinky sú ešte lepšie ako pri kréme na ruky od Dermacolu. Krém nájdete v obchodoch pod názvom 24h hand protection balm

Hodnotenie: 5 bodov 


Keď ide o kozmetiku rada kombinujem produkty drogérie s tým, čo ponúka lekáreň. V lekárni sa nachádzajú častokrát neskutočné skvosty aj čo sa týka kozmetiky a nie vždy sú to produkty cenovo astronomicky vysoké, navyše takejto kozmetiky môžeme plne dôverovať. Na ruky som si zvolila krém od značky Belupo Belobaza. Je to krém určený na starostlivosť, ochranu a regeneráciu pokožky. Na to, že je to lekárenský produkt som prekvapená, aký zaujímavý obal firma vymyslela. Áno viem, stále tu básnim o obaloch, aj keď dôležitý je obsah, ale nedá mi nespomenúť aj obal, najmä v prípade ak sa skutočne vydaril. 

Vôňa krému je slabá, takmer žiadna, čo isto ocenia niektorí spotrebitelia, no ja nie, ja mám rada voňavú kozmetiku. Krém nie je nejaký príliš hutný, taký akurát, v menšom množstve sa vstrebáva rýchlo, v silnejšej vrstve treba počkať. No a hydratácia? Asi najslabšia spomedzi dnes hodnotených produktov, ale beriem, že to nie je krém primárne určený na ruky, takže možno je to aj preto. 

Hodnotenie: 3 body

V súboji troch krémov zvíťazil jednoznačne voňavučký krém Essence. Obalom ma zaujali všetky tri, najkrajšie vonia Essence a najrýchlejšie sa vstrebáva Dermacol, každý krém má niečo do seba, víťaz však môže byť len jeden. 

V podstate je jedno, čím si ruky krémujete, podstatné je, že si ich vôbec krémujete. Ja si občas robievam aj zábal na ruky, natriem si hrubú vrstvu krému a nasadím si bavlnené rukavičky, robievam to väčšinou pred spaním a ráno sú ruky jemné a hebké ako ruky bábätiek.

A little bit of English: This post was about hand care in which I introduced three different hand creams. According to my experience the winner is Essence 24h hand protection balm. This cream smell sweet and my hands seems softer. I love it. Do not forget for hand protection specially in winter, your hands will be thankful.

Aké krémy na ruky používate vy?


Komentáre