Cestovanie - Nedeľné Beauty Okienko



Kto by nemal rád cestovanie, asi je len málo takých ľudí. Cestovanie zo sebou prináša kopec možností a hlavne to rozširuje obzory. Či už cestujeme vlakom, autom či autobusom vždy by sme mali mať pri sebe istú povinnú cestovateľskú výbavu. Muži to až tak nesledujú, ale my ženy toho potrebujeme viac. Ak idete len mestskou mhd nie je potrebné si brať veľa špeciálnych vecí, ale ak sa chystáte na dlhšiu cestu, je potrebné sa trochu zamyslieť. Také meškanie vlakov je žiaľ v našich končinách stále vecou aktuálnou a byť na takúto udalosť pripravený sa zaručene vyplatí. Minimálne sa tým vyhnete stresu a budete sa cítiť lepšie. S cestovaním sa skrátka spája rad nepredvídateľných okolností a ja vám dnes prinášam takú moju cestovateľskú príručku.

Základom na dlhšie cesty je určite nejaké jedlo a voda na pitie. Voda sa zíde aj v prípade, že napr. vo vlaku voda netečie a vy si po toalete nemáte kde a hlavne čím umyť ruky. Ak ste už ale vodu vypili, sú tu náhradné riešenia. Napr. taký Dettol Gél na ruky alebo skrátka akýkoľvek gél na ruky má mnoho využití počas vašej cesty. Baktérie na náš číhajú takmer všade a tak je dobré mať takýto gél vždy pri sebe. Je pomerne malý, takže nezaberie veľa miesta.

Klimatizácia spôsobuje vysušovanie a to tak rúk ako aj pier, preto je vhodné hlavne v zime, ale rovnako aj v lete mať zo sebou nejaký balzam na pery a rovnako tak nejaký maličký krém na ruky, najlepšie v cestovnom balení. Utierky na ruky vo vlakoch vysušujú tiež, takže ja už bez krému necestujem nikam.

Počas ciest hlavne tých dlhších už aj naše oči začínajú byť unavené, ak ich máte navyše citlivé tak ako ja očné kvapky s umelými slzami sú nevyhnutnosťou. Ja používam Optive, ale umelých sĺz je na trhu veľké množstvo od veľmi populárnych, ale vraj dosť slabých Visine kvapiek po všeliaké iné. Umelé slzy sa vám zídu aj prí práci s počítačom na zvlhčenie a poskytujú okamžitú úľavu pre vaše oči. 

O sviežom dychu a žuvačkách alebo nejakých mentovolých cukrírkoch snáď ani písať netreba, nikdy neviete, koho vo vlaku stretnete. Ja mám momentálne v obľube Orbit ružové. 


Aj o naše vlasy sa treba starať hlavne počas dlhších ciest, oddychovanie a opieranie sa naše vlasy mechanicky poškodzuje, vlasy sa zvyknúť zamotať no a práve preto je vhodný nejaký malý cestovný hrebeň, najlepšie kefa na vlasy, ja mám tú z avonu aj zo zrkadielkom. Praktická vecička 2 v jednom, nezaberá veľa miesta a je veľmi užitočná. 

Asi sa pýtate, načo potrebujeme počas cesty gumičku na vlasy. Nuž ak sa presúvate z miesta A do miesta B a je tam rovnaké počasie ako v mieste A ok, gumičku nepotrebujete, ak však cestujete z pokojného počasia a vystúpite do riadne veterného počasia tak tú svoju gumičku určite oceníte, aspoň ja nemám rada, keď mi vlasy lietajú na všetky svetové strany.

Hygienické vreckovky sú povinnou výbavou kabelky azda každej ženy, využí má mnoho, balení je tiež veľa, ja kupujem tieto farebné Zewa, pretože sú hrubšie 4-vrstvové a len tak sa nepretrhnú.


Na záver tu sú vlhčené utierky Babylove, ak máte gél na ruky, tak túto možnosť môžete vynechať, záleží na vás, čo uprednostňujete, ak máte zo sebou malé deti tak sa vám  tieto utierky určite zídu. V lete sa oplatí pribaliť si aj termálnu vodu na osvieženie tváre, v klimatizovaných vlakoch to nie je až taká nutnosť, ale pariť sa vo vlaku bez klimatizácie je riadna skúška odvahy, s termálnou vodou je to o niečo znesiteľnejšie. Navyše vraj aj letušky si osviežujú pleť počas cesty a celkovo v klimatizovaných priestoroch, kedy naša pleť trpí by malo byť osvieženie pleti samozrejmosťou. 

A aby som nezabudla - slnečné okuliare - v zime a či v lete sú proste nevyhnutnosťou, počasie sa mení a je nevyspytateľné a asi viete, že oči máme iba jedny takže by sme to s ich ochranou nemali podceňovať. 

Bez čoho nikdy neodchádzate na cesty?Máte nejaké ďalšie tipy a rady, ktoré sa počas cestovania môžu hodiť?
you might also like

Komentáre

  1. Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám vždy so sebou servítky, antibakteriálny gél, celú kozmetickú taštičku, vodu a vlhčené utierky :) a naozaj neviem prežiť bez slúchatok :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok :) Bez týchto vecí by to ani nešlo cestovať :) Aj keď ten antibakteriálny gél pre mňa nie je až takou must have pretože predsa len myslím, že tým, že sa toľko budeme vyvarúvať tým baktériám, tým viac budeme mať alergií a tým viac budeme náchylnejší a takéto "choroby" :) Niektoré baktérie sú dobré ;) Stavajú nám imunitný systém Lovely Beauty Book

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru no imunita je dôležitá, ale zjesť napr. bagetu vo vlaku to si ruky tým gélom radšej umyjem.

      Odstrániť
  4. ta gumicka je zabujimava uz som ju niekde videla ale bojim sa ze by mi tahala vlasy lebo ja si ju tak zvyknem zakudlit a potom niea nie rozmotat:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa báť vôbec nemusíš, aj ja som mala presne tie isté obavy, ale neťahá, vôbec a vyzerá to na vlasoch veľmi pekne, ja som to však nikde nemohla nájsť až v Prahe, ale vraj sa to predáva aj na Slovensku, ja som však nenašla kde.
      Bianka

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.