Šokujúce zistenie - chlapi sú na tom lepšie

Žiletky

Chlapi sa holia od nepamäti, u nás žien tento trend prišiel do módy trochu neskôr. Každopádne mysleli výrobcovia aj na nás a vyrobili nám k tomu "primerané" pomôcky, pre chlapov ich však vyrobili o niečo ostrejšie. Nechcela som tomu veriť, veď načo by v drogérii predávali osobitne pánsky a dámsky holiaci arzenál, čo sa týka žiletiek a holiacich strojčekov, tu tie pánske rozhodne ostrosťou vedú. 

Ak si potrebujete len oholiť nohy, to ešte zvládne takmer každý, až na jednu výnimku, ktorú vám dnes ukážem. Avšak ak je už potrebné docieliť hladké podpazušie či už do plesových šiat alebo do plaviek, to je už horšia veda. Ostaňme teraz len pri klasickom holení žiletkou. Skúšala som Gillete dámske a Gillete pásnke - pár vyvolených a môj výsledok je takýto - nohy oholí dôkladne všetko, ale oblasť podpazušia jedine pánske žiletky a strojčeky. 


Gillette Mach 3 patrí medzi lacnejšie verzie, ale účinkuje celkom fajn. Treba si však vtesnať do hlavne zlaté pravidlo - na nohy jedna žiletka, na ostatné časti iná, do podpazušia ďalšia a túto nikdy netrápiť holením nôh. Ak sa budete tohto pravidla držať, pôjde všetko tak ako má. V podpazuší neostanú žiadne bodky ako sa mi to stávalo pri dámskych Gillette žiletkách. Tento sa navyše predáva aj s jednou vymeniteľnou hlavicou, takže sa to oplatí.

Gillette

Mojím favoritom ostáva asi jednorázová žiletka, v balení boli asi 4 kusy, ale toto je najlepšia žiletka na svete - pozor dokáže vás aj nepekne porezať, je fakt ostrá takmer ako britva. Opäť od Gillette, avšak viac vám k tomu nepoviem, keďže obal som vyhodila a na žiletke toho viac výrobca neuviedol. Na holenie nôh i podpazušia veľmi dobrá, oholí dohladka a neostanú vám žiadne bodky. 


Ak máte peniaze nazvyš a neviete čo s nimi, určite si kúpte tento nefunkčný podotýkam ženský arzenál Soleil, ktorý láka na nižšiu cenu a súčasťou balenia je aj pár hlavíc navyše. Takže ideme na to, naniesla som gél a že ide sa holiť - no žiaľ holenie sa nekonalo, ani nohy to nezvládlo, všetko ostalo na mieste, podpazušie to sa ani nevyjadrujem, môžem s tým robiť ani neviem čo, je to tupé a nerobí to nič, takže som úspešne vyhodila peniaze do koša. 


Voskové pásiky

Keďže mojím cieľom bolo dokonalé oholenie podpazušia a jeho maximálna výdrž, beriem to ako test pred letom, napadla mi zvláštna myšlienka skúsiť aj inú metódu - Veet voskové pásiky s prúžkom na oblasť bikín a podpazušia. Skúšala som už Veet pásiky na nohy, ale nevyhovovalo mi to natoľko, ako žiletka. 

Ako dopadla vosková metóda? Teda výsledky nie sú veľmi potešujúce, nebolí to nejako extra, to sa báť nemusíte, ale dokonalosť holenia je biedna, skúšala som to ešte deň potom doladiť dohladka, ale niektoré chĺpky ostali aj tak na svojom mieste, možno som ešte neprišla na princíp, ja sa tak ľahko nevzdám a určite to skúsim, ale som sklamaná. 

Môj verdikt teda znie dámy - v tejto oblasti je pánska kozmetika účinnejšia, silnejšia, ostrejšia a dá sa na ňu spoľahnúť. Nepoužívajte jednu žiletku na všetko, pretože potom stratí na ostrosti a podpazušie tak dokonalo vyzerať nebude.

Čím sa holíte najčastejšie vy?Čo mi odporúčate pre dokonale hladké podpazušie?Skúšali ste niekedy využiť pánsky arzenál na holenie?

Komentáre

  1. Nemám ráda takové ty jednorázové holítka, skoro vždycky se s nima pořežu jak blázen :D rozhodla jsem se přejít na dámské holítko Venus a vydrží ostré klidně i 2 měsíce, možná i víc :) a není tak ostré jako jednotázové holítka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Venus som skúšala, na nohy to bolo skvelé, ale to podpazušie to nedokázalo tak dohladka oholiť.

      Odstrániť
  2. Je to smutné, ale je to pravda... Otec sa potom vždy čuduje, kam mu miznú žiletky a ja mu hovorím, že by si ich mal kúpiť viac (No čo! Mám možnosť sponzora, tak prečo to nevyužiť! :D) S pásmy by som to nevydržala, ale je na to dobrý trik- kamoška! :D Samej sa to robí ťažko, lebo po čase už len podvedome to ani nebudeš chcieť robiť. Ja som raz takto pomáhala kamarátke, keď sme boli na dovolenke. Možno to znie trochu divne, ale je to legálna forma mučenia, ta prečo nie? :D Sranda musí byť...

    P.S: Ďakujem krásne za všetky komentáre! Veľmi ma potešili Snažím sa odpovedať na každý a hádam žiadny nevynechám :) (Viallen z All dreams are real- http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej no tie pánske používam stále a už som sa k tomu doma aj legálne priznala. Skrátka to tí chlapi majú lepšie aj v tejto oblasti, neuveriteľné. Tie pásiky s kamoškou môžu byť dobrý nápad.

      Odstrániť
  3. Ja na holeni podpazi vzdycky pouzivala panske jednorazovky, no ted uz jsem pritelovi cmajzla jeden nastavec a holim se jeho ziletkou :-) Mas uplnou pravdu, ze prinejmensim to podpazi oholi mnohem lepe nez damske. Pasky jsem nezkousela na telo vubec, takze hodnotit nemuzu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že ani cenovo tam nie je nejaký výrazný rozdiel medzi dámskymi a pánskymi žiletkami.

      Odstrániť
    2. Taky bych řekla, že pánská holítka holí mnohem lépe :)

      Welcome!♥Reviews everywhere

      Odstrániť
    3. Som rada, že nie som jediná toho názoru.

      Odstrániť
  4. Máš úplnou pravdu, od té doby, co jsem nouzově sáhla po přítelově strojku, dámské mi připadají uplně na houby. Jednou jsem si zkusila vytrhat podpaží a třísla epilátorem -> nejhorší zážitek všech dob...nemohla jsem připažit a chodila jsem jak pitomá s roztaženýma nohama, aby se mi nikde nic nedřelo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, istý čas som používala dámske, ale skrátka na to podpazušie je to slabá káva a to som používala tie pomaly najdrahšie.

      Odstrániť
  5. Potvrdzujem, tiež som si vzala z bratovho balíčka , ktoré nepoužíval, že "nekvalitné" a lepšie mi oholili nohy, než značkové dámske :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.